Ο παρατηρητής του θανάτου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

''Ο παρατηρητής του θανάτου-Νικόλαος Βεντουρής

Σήμερα διάβασα και σας προτείνω ένα πολύ δυνατό αστυνομικό βιβλίο. Ο λόγος για το βιβλίο "Ο παρατηρητής του θανάτου" από τον συγγραφέα κύριο Νικόλα Π. Βεντουρή. Τα βιβλία αυτού του είδους είναι από τα πιο αγαπημένα μου, αρκεί βέβαια οι ιστορίες τους να είναι αληθοφανείς και αυτό το πετυχαίνει το συγκεκριμένο βιβλίο. Μην μπερδευτείτε! Δεν είναι αληθινή, απλά θα μπορούσε η υπόθεση που πραγματεύεται να είχε όντως συμβεί. Άλλωστε λένε ότι η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια.
Λίγα λόγια τώρα για το βιβλίο και τα σημεία του που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Δεν θα σας αποκαλύψω όμως πολλά...  Είναι καλογραμμένο με ωραία απλή γραφή χωρίς περιττούς βερμπαλισμούς και πομπώδεις εκφράσεις. Όσον αφορά την υπόθεση οι ανατροπές ήταν καίριες και έδωσαν ένα άλλο τόνο στην υπόθεση. Μία δολοφονία ενός προσώπου καθόλου αναμενόμενη που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απόδοση θείας δίκης. Ένας άνθρωπος που μέσα από την πίστη βρίσκει τη λύση και τη λύτρωση, ταυτόχρονα στο πρόβλημα του.
Ο δολοφόνος είναι όντως ο δολοφόνος; Και αν δεν είναι αυτός, ποιο άτομο διέπραξε τελικά τον φόνο; Η θεία παρέμβαση λειτουργεί καταλυτικά χωρίς όμως να δίνεται με τρόπο γραφικό. Και μέσα σε όλα αυτά η γέννηση ενός έρωτα που θα δώσει άλλο νόημα στη ζωή των πρωταγωνιστών. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ως βιβλίο και μπορώ να πω ότι "παίδεψε" το μυαλό μου με ωραίο τρόπο και θα το θυμάμαι καιρό. Αν θέλετε να ξεκινήσετε να διαβάζετε αστυνομικά βιβλία, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με αυτό. Καλές σας αναγνώσεις. 



Σύνοψη του βιβλίου "Ο παρατηρητής του θανάτου"


Πάρος, Αύγουστος 1995. Ένας φόνος στον Αμπελά της Πάρου, στη βίλα του καρδιοχειρουργού Λεωνίδα Ρούσσου, συγκλονίζει ολόκληρο το νησί! Τέσσερις άνθρωποι βρίσκονταν κοντά στο θύμα εκείνη τη στιγμή. Ποιος απ' όλους όμως είναι ο δολοφόνος; Ποιο είναι το κίνητρο γι' αυτόν τον ανεξήγητο φόνο; Γιατί η Χρυσούλα, ανιψιά του Λεωνίδα, πιστεύει ότι κάποιος άγνωστος παρακολουθούσε το σπίτι; Και αν όντως υπήρχε, πώς κατάφερε να πλησιάσει το θύμα χωρίς να τον προσέξει κανείς; Το γεγονός ότι ο φόνος έγινε ανήμερα της Παναγίας, σημαίνει κάτι; Ο Ορέστης Φωκάς για μια ακόμη φορά καλείται να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η γνωριμία του με τη μητέρα της Χρυσούλας, θα τον κάνει να πιστέψει ότι έκτη αίσθηση υπάρχει. Και... ο Αστυνόμος για πρώτη φορά στη ζωή του, θα βρεθεί πλεγμένος στα δίχτυα του έρωτα...

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΕΝΤΥΠΟΙΣ
Ο παρατηρητής του θανάτου Ο παρατηρητής του θανάτου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο blog. Ευχαριστώ για την τόσο καλή και αυθεντική κριτική σου. Εύχομαι και για σένα τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.