Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο καί περισσότερα παιδιά να στερούνται των αναγκαίων αγαθών υλικών καί μη που είναι απαραίτητα για την καλή τους διαβίωση αλλά καί για την ψυχική τους ισορροπία. Γνωρίζω ότι πολλοί εκεί έξω γονείς αλλά καί εκπαιδευτικοί αναζητούν βιβλία με διδακτικό χαρακτήρα για να δείξουν στα παιδιά τα δικαιώματά τους. Διάβασα λοιπόν καί σας προτείνω το βιβλίο ''Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ'' από τις συγγραφείς κυρίες Στελλα Μαβίδου καί Μαρία Θεοχάρη που περιλαμβάνεται στην σειρά: Τα παραμύθια της αλήθειας.
     ''Μία ιστορία για τα δικαιώματα των παιδιών'' γράφει στο εξώφυλλο του βιβλίου καί αμέσως καταλαβαίνουμε το τι πρόκειται να διαβάσουμε. Ένα παραμύθι που μιλάει για τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματα των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Για κανένα παιδί δεν πρέπει αυτά να θεωρούνται πολυτέλεια κι άπιαστα όνειρα αλλά η καθημερινότητα της ζωής τους.
      Το συγκεκριμένο βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έχουμε την πολύ όμορφη ιστορία που εξηγεί με τον κατάλληλο τρόπο αυτά που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά καί να απαιτούν ώστε να έχουν μία καλύτερη ζωή κί ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα η πολύ καλή του εικονογράφηση(κάτι στο οποίο επιμένω στα παιδικά βιβλία) κάνει το βιβλίο πιο οικείο καί ευχάριστο καί καθόλου κουραστικό για τα παιδιά. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα βρείτε αρκετές καί διασκεδαστικές δραστηριότητες για να ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά οι οποίες βασίζονται στην ιστορία του βιβλίου. Ίσως καί γι'αυτόν τον λόγο τα παιδιά να είναι πιο προσηλωμένα στο να ακούσουν την ιστορία καί να αντιληφθούν το νόημά της.
      Σε αυτό το σημείο θα προσθέσω ως πλεονέκτημα του βιβλίου το CD που περιέχει στο τέλος καί μπορείτε να αακούσετε μελωποιημένα τα τραγούδια του παραμυθιού. Για μένα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διδαχθούν τα παιδιά είναι τα εκπαιδευτικά παραμύθια όπως κι αυτό που σας προτείνω σήμερα. Αξίζει να το αναζητήσετε. Καλά σας αναγνώσματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Ένας Δράκος, ο Φαταούλας κλέβει τα όνειρά των παιδιών… Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει δράση και με το βοηθό της, το Δικαιωματούλη, προσπαθεί να τους χαρίσει ξανά το χαμόγελο. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή  καλούνται τα παιδιά όλου του κόσμου, να τον βοηθήσουν!  Τι λέτε, θα καταφέρουν όλοι μαζί  να αλλάξουν τον Φαταούλα;
Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης  συμβολίζει κάθε Οργανισμό που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του παιδιού. Ο Δικαιωματούλης πάλι, «ο φύλακας των δικαιωμάτων»  τους  μπορεί να είμαι κι εγώ…, μπορεί όμως να είσαι κι εσύ! Μπορεί στην πραγματικότητα ο Δράκος να θεριεύει και να δυναμώνει ολοένα κα περισσότερο, τα μικρά παιδιά όμως  θέλουν να ελπίζουν πως με την ΑΓΑΠΗ  και τη ΦΩΝΗ τους θα τα καταφέρουν! ΝΑΙ υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για όλα του κόσμου τα παιδιά!!
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΒΙΔΟΥ & ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΛΟΥΚΡΗ

ΣΕΙΡΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ

Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Reviewed by Dominica on Απριλίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.