Το μέλι το θαλασσινό


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση προς εσάς αφορά την νέα αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου ''Το μέλι το θαλασσινό'' από την συγγραφέα κυρία Μαίρη Κόντζογλου.
   Όσοι καί όσες έχετε διαβάσει την πρώτη έκδοση,κατά την άποψή μου είναι καλό να διαβάσετε καί αυτήν την έκδοση του βιβλίου αφού η συγγραφέας σίγουρα έχει εμπλουτίσει την ήδη υπάρχουσα ιστορία καί θα σας δώσει ακόμη περισσότερα.
    Δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στην πρώτη καί στην δεύτερη έκδοση αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ σαν βιβλίο καί το διάβασα μέσα σε μισή ημέρα.
   Είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα καί απευθύνεται σε ενήλικες καί η κεντρική ηρωίδα που μας αφηγείται την ιστορία είναι ένα κορίτσι μόλις δέκα χρονών! Εγώ αυτό το βρήκα πολύ ευρυματικό καί χαριτωμένο από την μεριά της συγγραφέως.
   Μέσα από την αθωότητα της παιδικής ψυχής καί την απλή χρήση της γλώσσας με όλα εκείνα τα παιδικά στοιχεία η συγγραφέας καταπιάνεται με πολύ σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά όπως είναι η αδερφική αγάπη,η αγάπη καί ο σεβασμός ανάμεσα στους γονείς καί στα παιδιά καθώς καί οι προκαταλήψεις καί οι αδικίες που ζούν πολλοί άνθρωποι τριγύρω μας.
   Όπως προείπα μέσα από την παιδική ματιά της ηρωίδας ερχόμαστε αντιμέτωποι με χαρές καί λύπες καί θυμόμαστε τι επίδραση είχαν όλα αυτά επάνω μας καί στο πως επηρέασαν την διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.
    Επιπλέον μέσα στο βιβλίο θα δούμε με μία αλληγορική ματιά την ουσία καί αξία της ελευθερίας με πιο απλά παραδείγματα τα οποία μπορούν να κατανοηθούν καλύτερα από τα παιδιά,όπως είναι εδώ η κεντρική μας ηρωίδα καί ο δίδυμος αδερφός της.
   Ένα βιβλίο που υμνεί την πραγματική άδολη αγάπη καί την ελευθερία. Αυτά τα δύο που όλοι αναζητούμε να μας δοθούν χωρίς ανταλλάγματα καί πόνο αλλά απεριόριστα από τους γύρω μας.
   Δεν θα σας αποκαλύψω κάτι για την υπόθεση αυτήν την φορά γιατί αρκετοί/ες έχετε ήδη διαβάσει την πρώτη έκδοση καί οι υπόλοιποι θεωρώ ότι πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο.
    Αυτά από εμένα. Καλές σας αναγνώσεις βιβλιόφιλοι!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO
Το μέλι το θαλασσινό Το μέλι το θαλασσινό Reviewed by Dominica on Μαΐου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.