Πάντα πλάι σου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    ''Πάντα πλάι σου'' είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συγγραφέα Nicholas Sparks που κυκλοφόρησε πρίν λίγες μέρες καί σας προτείνω σήμερα. Εγώ τον συγγραφέα τον γνώρισα μέσα από το βιβλίο του ''Το ημερολόγιο'' που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη καί αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό.
    Το χαρακτηριστικό της γραφής του συγγραφέα που μπορούμε να το βρούμε σε όλα του τα βιβλία είναι αυτή η διάχυτη ευαισθησία που πολλές φορές τείνει να φαντάζει πως τα βιβλία τα γράφει μία γυναίκα καί όχι ένας άντρας. Να όμως που ο συγγραφέας καταρρίπτει μέσα από τα βιβλία του την παγιωμένη εντύπωση πως οι γυναίκες έχουν μόνο το προνόμιο της ευαισθησίας καί της συγγραφής ανάλογων βιβλίων. Σαφέστατα για μένα ο λόγος που γίνονται τόσο αγαπητά από το γυναικείο αναγνωστικό κοινό τα βιβλία του είναι ο τρόπος γραφής του.
    Σε ανάλογο ύφος με τα προηγούμενα βιβλία είναι γραμμένο καί αυτό το νέο βιβλίο του συγγραφέα. Aυτήν την φορά ο συγγραφέας μέσα από την υπόθεση καταπιάνεται με το ζήτημα της απέραντης αδερφικής αγάπης,την αποδοχή των ανθρώπων γύρω μας,τις δεύτερες ευκαιρίες στον έρωτα,στην απώλεια αγαπημένων μας ανθρώπων καί στον άρρηκτο δεσμό αγάπης ανάμεσα στην κόρη καί τον πατέρα.
     Όλα τα παραπάνω μας δίνονται με έναν γλυκόπικρο τρόπο που στο τέλος όμως θα μας κάνει να σκεφτούμε πολλά πράγματα καί να αναθεωρήσουμε άλλα τόσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως χάρη στην απλότητα του λόγου καί την καθαρή γλώσσα έχουμε ένα καλό βιβλίο που σίγουρα στο τέλος πετυχαίνει το στόχο του αφού θα νιώσουμε ποικίλα συναισθήματα κατά την ανάγνωσή του.
    Όσο για τους ήρωες έχω να πώ ότι είναι αρκετά αληθοφανείς καί θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ως τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας με τα καλά καί τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα τους. Μπορεί κάλλιστα να δείτε ως ένα βαθμό τον εαυτό σας μέσα τους.
     Λάτρεις ή μη της ξένης λογοτεχνίας καί του συγκεκριμένου συγγραφέα νομίζω ότι τώρα που ήρθε καλοκαίρι καί ψάχνετε βιβλία για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι μία πρόταση.
                                                          Καλές σας αναγνώσεις!

           ΠΕΡΙΛΗΨΗ
   Η ευτυχία δεν είναι κάτι
που µπορεί να σου προσφέρει
ένας άλλος άνθρωπος.
Προέρχεται από µέσα σου.

    Στα τριάντα δύο του, ο Ράσελ Γκριν τα έχει όλα: µια εντυπωσιακή σύζυγο, µια αξιαγάπητη εξάχρονη κόρη, µια πετυχηµένη καριέρα ως διαφηµιστικό στέλεχος και ένα ωραίο σπίτι. Ζει ονειρεµένη ζωή, και ο γάµος του µε τη σαγηνευτική Βίβιαν είναι το κέντρο της. Κάτω, όµως, από τη γυαλιστερή επιφάνεια αυτής της τέλειας ύπαρξης, αρχίζουν να διακρίνονται ρήγµατα… και κανείς δεν εκπλήσσεται περισσότερο από τον ίδιο τον Ρας όταν κάθε πτυχή της ζωής του που θεωρούσε δεδοµένη ανατρέπεται. Μέσα σε λίγους µήνες, ο Ρας βρίσκεται, χωρίς δουλειά και σύζυγο, να πασχίζει να προσαρµοστεί σε µια νέα, περίπλοκη πραγµατικότητα. Αναλαµβάνοντας να φροντίσει την κορούλα του ως γονιός πλήρους απασχόλησης, ξεκινά ένα ταξίδι που τον τροµοκρατεί και τον αποζηµιώνει εξίσου – ένα ταξίδι που θα δοκιµάσει τις ικανότητές του και τη συναισθηµατική του αντοχή περισσότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί.

   Ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα µε θέµα την απώλεια, τη διάψευση των προσδοκιών αλλά και τη δύναµη της ανιδιοτελούς αγάπης.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: NICHOLAS SPARKS

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Two by two

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΟΥΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO


Πάντα πλάι σου Πάντα πλάι σου Reviewed by Dominica on Ιουνίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.