Ερωτική λογοτεχνία - Το ''βδέλυγμα'' της λογοτεχνίας


Photo by Pablo Heimplatz     

                                        Γράφει η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου

                                                   Κατάλληλο για ηλικίες 18+

                              Ερωτική Λογοτεχνία: Το «βδέλυγμα» της λογοτεχνίας

    Πολλοί άνθρωποι εντός και εκτός του λογοτεχνικού χώρου βλέποντας την ανάπτυξη της ερωτικής λογοτεχνίας ως κατηγορία μυθιστορήματος την θεώρησαν σαν χλευασμό, κοινώς στην ωμή διάλεκτο «βιβλίο της τουαλέτας». Αναγνώστες που μεγάλωσαν με Leo Tolstoy μέχρι Jane Austen και Anne Bronte έβαλαν σε αυτήν την κατηγορία αναγνώσματος την ταμπέλα βδέλυγμα και κατάντια, κρίνοντας το σαν φτηνή χυδαιότητα του ρομαντικού μυθιστορήματος.

   Και εδώ έρχομαι να απαντήσω στις κατηγορίες σας αγαπητοί μου φίλοι που κρύβεστε πίσω από καθωσπρεπισμούς και δήθεν ψεύτικες ιδεολογίες ρομαντικής κουλτούρας στην λογοτεχνία.

    Χυδαιότητα δεν είναι να φαντασιώνεσαι  να κάνεις στο κρεβάτι  ένα σωρό βρώμικα κόλπα στο αγόρι ή στην κοπέλα σου αλλά να δειλιάζεις διότι είσαι κομπλεξικός;

    Χυδαιότητα δεν είναι ο τύπος που αυνανίζεται βλέποντας πορνό στον υπολογιστή;

     Χυδαιότητα δεν είναι ο τύπος στην άκρη του μπαρ που σκέφτεται την κοπέλα απέναντί του με σεξιστικό τρόπο και το πως θα την χώσει στην τουαλέτα για να του πάρει τσιμπούκι και να την γαμήσει;

                                                            Αγαπητέ άνθρωπε!

    Κατηγορείς την ερωτική λογοτεχνία για τις έντονες ερωτικές σκηνές, το πάθος και την ωμή γλώσσα αλλά…

                                                                  Το σκέφτεσαι.

                                                                    Το κάνεις.

     Παρ'όλα αυτά σαν κλασικός ανθρωπάκος το κατακρίνεις επειδή φοβάσαι να παραδεχτείς ότι κατά βάθος το γνωρίζεις. Είναι αυτό που είσαι, αυτό που κάνεις και σκέφτεσαι. Είναι ο πραγματισμός της σκληρής καθημερινότητάς μας.

     Η ερωτική λογοτεχνία βασίζεται στον αισθησιασμό, στην ανάδειξη των συναισθημάτων μέσω της ένωσης των σωμάτων και στο πάθος που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος όταν θολώνει το μυαλό του από έρωτα. Δεν είναι βδέλυγμα. Δεν είναι χυδαιότητα. Δεν είναι τίποτα από αυτά που του επιρρίπτετε. Είναι η ρεαλιστικότητα που πολλοί προσπαθούν να κρύψουν πίσω από όμορφες λέξεις. Το σεξ δεν είναι αμαρτία, είναι ο λόγος της ένωσης δυο ανθρώπων που θέλουν να νιώσουν την ολοκλήρωση του έρωτα τους.

                                                              Ανοίξτε το μυαλό!

   Διαβάστε πριν κρίνετε και άστε πίσω την πατριαρχικές φασιστικές απόψεις που επιβάλλει η κοινωνία. Η χυδαιότητα βρίσκεται εκεί έξω, όχι στα βιβλία ερωτικής λογοτεχνίας που διηγούνται ιστορίες πάθους και διδάσκουν να αγαπάμε χωρίς όρια και φραγμούς.

Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)
Ερωτική λογοτεχνία - Το ''βδέλυγμα'' της λογοτεχνίας Ερωτική λογοτεχνία - Το ''βδέλυγμα'' της λογοτεχνίας Reviewed by Dominica on Ιουλίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.