Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Αγαπώ τα παιδικά βιβλία για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι γίνομαι καί πάλι παιδί όταν τα διαβάζω καί ο άλλος είναι ότι μου προσφέρουν απλόχερα την ευκαιρία να ζήσω μέσα στην μαγεία τους καί να ξεφύγω από την γήινη καθημερινότητά μας.
  Σήμερα αφιέρωσα τον χρόνο μου στο πρώτο βιβλίο της σειράς που διηγείται τις περιπέτειες της Σεραφίνας. Ο τίτλος του είναι ''Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ''. Ο συγγραφέας του είναι ο κύριος Ρόμπερτ Μπίτι καί είναι ευρέως γνωστός στο εξωτερικό.
   Το γεγονός πως είναι πατέρας τριών μικρών κοριτσιών πιστεύω ότι τον βοήθησε να γράψει ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο με ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση του κατάλληλου λεξιλογίου για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
   Μην σας τρομάξει ο όγκος του. Διαβάζεται πολύ ευχάριστα καί οι μικροί βιβλιόφιλοι δύσκολα θα σας παραπονεθούν πως κουράστηκαν από την ανάγνωσή του. Αντίθετα θα θέλουν να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για την μικρή ηρωίδα του βιβλίου Σεραφίνα καθώς καί για τα κατορθώματά της. Θα κεντρίσει στο μέγιστο βαθμό την φαντασία τους.
   Εμένα μου άρεσε στο βιβλίο το πως ο συγγραφέας περνάει στα παιδιά το μήνυμα της πραγματικής φιλίας,της γονεϊκής απεριόριστης αγάπης καί της προσφοράς στους γύρω μας.
   Για μένα πρέπει να το διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο.
   Μείνετε συντονισμένοι γιατί τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσω καί θα σας πώ την άποψή μου καί για το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
                                                               Καλά σας αναγνώσματα!

                  Book trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uFZvSzfnm6I

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο ΗΧΟΣ δυνάμωνε ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, μέχρι που ο Άνδρας με τον Μαύρο Μανδύα έφτασε ακριβώς έξω από την πόρτα. Σταμάτησε εκεί και περίμενε, σαν να διαισθανόταν πως η Σεραφίνα και ο Μπρέινταν ήταν μέσα στο δωμάτιο. Η Σεραφίνα μπορούσε να ακούσει την ανάσα του. Στα ρουθούνια της έφτασε η φρικτή μυρωδιά του μανδύα που άρχισε να αναδίδεται μέσα από τη χαραµάδα της πόρτας. Ο Μαύρος Μανδύας άρχισε να σέρνεται αργά. Η Σεραφίνα ανατρίχιασε με το χαρακτηριστικό του κροτάλισμα. Το πόμολο γύρισε αργά.

                      ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ


    Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΡΑΒΔΙ'' :

                        https://dominicamat.blogspot.com/2019/07/blog-post_20.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΙΤΙ(ROBERT BEATTY)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: SERAFINA AND THE BLACK CLOAK

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΟΥΛΗ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.