Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   To Μάιο κυκλοφόρησε το βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Σόνιας Σαουλίδου με τίτλο ''Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών'' καί με το ιδιαίτερο εξώφυλλο που κοσμείται από μία μαύρη πεταλούδα που κατά το ήμισυ είναι βαμμένη κόκκινη από το αίμα. Μία πληροφορία σημαντική που αξίζει να κρατήσετε για την ανάγνωση του βιβλίου.
   Ζωές γυναικών παράλληλες που τέμνονται σε μία καίρια στιγμή για την καθεμιά κάτω από ένα σκοτεινό μυστικό που θέλει να αποκαλυφθεί,θα είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η συγγραφέας για να γράψει την υπόθεση του βιβλίου.
   Μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ένας άνθρωπος για ν'αποκτήσει όσα θέλει; Mπορεί κάποιος/α να ενεργεί αυθαίρετα κάτω από το πρόσχημα της θρησκείας; Πόση μπορεί να είναι τελικά η δύναμη που ασκεί κάποιος πάνω μας;
   Mε πολύ καλή χρήση της γλώσσας,με δεμένη κι στρωτή ιστορία καθώς καί με άκρως περιγραφικές εικόνες από την μεριά της συγγραφέως έχουμε ως αποτέλεσμα ένα πολύ καλό βιβλίο. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η συγγραφέας έμεινε για κάποιο διάστημα σε εκείνη την περιοχή οπότε είναι φυσικό να έχουμε παραστατικότατη κι ακριβή περιγραφή του μέρους.
    Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε καί τον αρκετά ευφυή τρόπο με τον οποίο γίνεται η απόδοση καί σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Υπάρχει η μοιραία γυναίκα,ο άνδρας παραδομένος στα πάθη του,η μητέρα που αγωνιά καί πολλοί ακόμη ήρωες που μέσα από την απλότητά τους χαρίζουν έξτρα πόντους στην ανάγνωση του βιβλίου.
   Μου άρεσε που δεν είχαμε απρόσιτους ή μη αληφοθανείς χαρακτήρες αλλά ανθρώπους που κάλλιστα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στην καθημερινή μας ζωή.
   Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει ενδιαφέρον κι σασπένς καί υπόσχεται να σας κρατήσει καλή συντροφιά όχι μόνο στις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά όλον τον χρόνο.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις.

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΜΑΪΟΣ 2017 - ΒΑΜΠΑΛΝΙΝΚΑΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ. Η Ανίκε Κλέιζα δίνει τη µάχη της µε τον χρόνο γράφοντας γράµµατα σ’ εκείνον που απουσιάζει κι ο ντέτεκτιβ Στάουσκας της υπόσχεται πως πριν η ελπίδα εκπνεύσει, εκείνος θα έχει καταφέρει να διελευκάνει το µυστήριο των είκοσι χρόνων. ∆ολοφονία ή εγκατάλειψη;

ΜΑΪΟΣ 2017 - ΚΕΪΠ ΚΟΡΑΛ, Ν∆ ΦΛΟΡΙΝΤΑ. Ο κύριος Φρανκ Ντέλακρε βγάζει τον σκύλο του τον Όλαφ την καθιερωµένη πρωινή βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, µέσα στην πυκνή οµίχλη, το πεντάχρονο µπασέ χάουντ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώµα µιας ηλικιωµένης γυναίκας. Η µικρή πόλη του Κέιπ Κόραλ µε τις λευκές αµµουδιές, τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα και την πυκνή τροπική βλάστηση µετατρέπεται σε κόλαση. Τρεις νεκρές γυναίκες και ένας µανιακός δολοφόνος που αφήνει την υπογραφή του: ακέφαλες µαριονέτες, ντυµένες στα λευκά.

Η Σοφία, η Ανίκε και η Πατρίσια ακολουθούν διαφορετικές διαδροµές για να φτάσουν στο ίδιο µυστικό, ανακαλύπτοντας πού κρύβεται ο θίασος του κακού.

Ένα παιχνίδι εξολόθρευσης αρχίζει κι ενώ τα πιόνια έχουν στηθεί για τη µάχη, το παρελθόν θα ανατρέψει τα πάντα.

Κάποιος περίµενε χρόνια για να εκδικηθεί.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΝΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών Reviewed by Dominica on Ιουλίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.