Πριν τους μουσώνες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ένα ειδυλλιακό ταξίδι πίσω στον χρόνο,στην εποχή των μαχαραγιάδων καί της χλιδής των παλατιών της Ινδίας μας προτρέπει να κάνουμε η συγγραφέας κυρία Nτάινα Τζέφρις στο βιβλίο της με τίτλο ''Πριν τους μουσώνες''.
   Πρόκειται για ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο που μου άρεσε από την αρχή ως το τέλος. Έχει πολύ στρωτή κι ομαλή γραφή,άκρως παραστατικές περιγραφές των τοπίων καί όλη την μαγεία καί το πέπλο μυστηρίου που μπορεί να διακρίνει εκείνη την χρονική στιγμή.
   Αυτό το βιβλίο με ενθουσίασε γιατί μπόρεσα μέσα από την πλοκή του να μάθω για έναν άλλον πολιτισμό,τις συνήθειες καί τα έθιμα εκείνου του λαού αλλά καί το τι συνέβαινε εκείνα τα χρόνια. Το πως προσπαθούσαν να καλυτερεύσουν τις συνθήκες της ζωής τους αλλά καί να αποτινάξουν από πάνω τους ''λάθος'' έθιμα.
    Καί μέσα σε όλα αυτά ένας απρόσμενος κι ασυμβίβαστος έρωτας. Θα μπορέσει να επιβιώσει η αγάπη δύο ανθρώπων από διαφορετικούς κόσμους ενώ όλα δείχνουν το αντίθετο; Τί θα γίνει όταν τα μυστικά του παρελθόντος έρθουν στην επιφάνεια; Θα αντέξουν μπροστά στις ανατροπές της ζωής τους οι ήρωες του βιβλίου; Πόσα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν;
    Ας αναφερθώ τώρα καί στους ήρωες του βιβλίου. Ποικίλοι καί σίγουρα όχι συνηθισμένοι οι χαρακτήρες της υπόθεσης,θα σας κάνουν να θέλετε να μάθετε όσα γίνεται περισσότερα για εκείνους. Πρίγκιπες,μαχαραγιάδες,βασίλισσες,υπηρέτες με δικά τους σκοτεινά μυστικά καθώς καί η φωτογράφος νεαρή χήρα πρωταγωνίστρια θα μας κρατήσουν καλή παρέα. Οι διαφορές μεταξύ τους εμφανείς τόσο από άποψη εμφάνισης όσο κι από άποψη χαρακτήρα. Το μόνο που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι ότι θα νιώσετε πολλά συναισθήματα διαβάζοντας τις ιστορίες τους κι ανάλογα θα τους κρίνετε.
   Τέλος να σας πώ ότι είναι χωρισμένο το βιβλίο σε τέσσερα μέρη. Το καθένα ξεκινάει με την φράση ενός σπουδαίου άντρα καί συνοψίζει όλο το νόημα της κάθε ενότητας ξεχωριστά. Αυτός μάλιστα είναι καί ένας από τους λόγους που το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο καί καθόλου κουραστικό για τον αναγνώστη.
   Είτε πάτε διακοπές είτε όχι,να θυμάστε πως με ένα βιβλίο κάνετε πολύ πιο ωραία καί ουσιώδη ταξίδια για την ψυχή σας. Αναζητήστε το.
                                                             Καλές σας αναγνώσεις.

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η συγκλονιστική ιστορία μιας αγάπης που αντιστέκεται σε κάθε εμπόδιο

1930, Ινδία.

Μοναδική συντροφιά για την εικοσιοκτάχρονη φωτορεπόρτερ Ελάιζα, μετά τον θάνατο του άντρα της, είναι η φωτογραφική μηχανή της. Όταν η βρετανική κυβέρνηση τη στέλνει σε ένα ινδικό πριγκιπάτο για να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια, δέχεται την πρόκληση.

Στο παλάτι η Ελάιζα γνωρίζει τον Τζέι, τον όμορφο μελαγχολικό αδελφό του μαχαραγιά. Σύντομα τον αφυπνίζει, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει τα βάσανα του λαού του, αλλά κι εκείνος με τη σειρά του τη βοηθάει να αντιληφθεί τις αδικίες της βρετανικής διακυβέρνησης.

Και μετά γεννιέται μια αγάπη ενάντια σε τάξεις, φυλές και έθνη…


Θα καταφέρουν άραγε να ακολουθήσουν τον δρόμο της καρδιάς τους;…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: DINAH JEFFERIES (ΝΤΑΙΝΑ ΤΖΕΦΡΙΣ)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Before the Rains

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: MΑΡΙΑ ΡΟΖΑ ΤΡΑΪΚΟΓΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


    
Πριν τους μουσώνες Πριν τους μουσώνες Reviewed by Dominica on Ιουλίου 30, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.