Εκδοτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2019 2 Οκτωβρίου 2019 - Εκδόσεις Μίνωας (ΜΕΡΟΣ Α')


Οι εκδόσεις Μίνωας έχουν ετοιμάσει για το φθινόπωρο του 2019 ένα πλούσιο και φιλόδοξο πρόγραμμα για όλους τους αναγνώστες. Με εκδοτική ιστορία που ξεπερνά τα 67 χρόνια, συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας με νέες σειρές στον κατάλογό μας, αλλά και με εμπλουτισμό των υπαρχουσών, με σύγχρονα θέματα που αφορούν παιδιά και γονείς.

                                                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


                                          Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
                                             Σπύρος Πετρουλάκης


Το τρίτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Η Παναγιά της φωτιάς, επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.
Το ψηφιδωτό του συγκλονιστικού μυθιστορήματος Η εξομολόγηση, που έχει φτάσει ήδη τα 20.000 αντίτυπα, αποκαλύπτεται και καθηλώνει…  Η αυτοδικία ή η σιωπή μπορεί να εξαγνίσει τις ψυχές;
                                   ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Οι εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης των κλασικών βιβλίων του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ στα ελληνικά. Σε νέα μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι»τα οποία μας εισάγουν στον κόσμο του Δικαστή Τι, ο χαρακτήρας του οποίου βασίστηκε σε ιστορικό πρόσωπο που υπήρξε λαμπρός ντετέκτιβ και ανώτερος αξιωματούχος της δυναστείας Τανγκ στη Κίνα (618-907 μ.Χ.).
Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, με εικόνες σχεδιασμένες από τον ίδιο, ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.

                         
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
                                                    

                                   ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
                                                  Πιερ Λεμέτρ
                                     Μετάφραση: Έφη Κορομηλά


 Τα χρώματα της πυρκαγιάς, σε εξαιρετική μετάφραση από τα γαλλικά της Έφης Κορομηλά, αποτελούν τον δεύτερο τόμο της τριλογίας του Πιερ Λεμέτρ – μπορεί όμως να διαβαστεί και ανεξάρτητα.  Το πρώτο βιβλίο, Καλή αντάμωση εκεί ψηλά,  μεταφέρθηκε στους κινηματογράφους με τον τίτλο “Ραντεβού εκεί ψηλά”, ενώ απέσπασε και το βραβείο Concourt 2013, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στη Γαλλία.
Πρόκειται για την ιστορία μια κοπέλας η οποία μετά τον θάνατο του πατέρα της αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας που είχε χτίσει εκείνος, σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν έχουν καν δικαίωμα να υπογράφουν επιταγές. Η Μαντλέν θα κληθεί να επιβιώσει σε μια Γαλλία που παρατηρεί ανίσχυρη τα χρώματα της πυρκαγιάς που θα ανάψει σε λίγα χρόνια η άνοδος του φασισμού.

                                                      ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ!
Μάρω Θεοδωράκη

Το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, με πρόλογο του γνωστού καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα, αποτελεί ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις ανάγκες της. Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή, τον performer, τον μουσικό, τον λογοθεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον πολιτικό, τον δημοσιογράφο, τον νομικό, τον ψάλτη, τον δημόσιο ομιλητή, τον επικοινωνιολόγο, αλλά και όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το πιο αυθεντικό μουσικό όργανο: την ανθρώπινη φωνή!

                                                                ΧΟΜΠΙ


GUINNESS WORLD RECORDS 2020

Αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί και φέτος η έκδοση των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness για το 2020. Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια στις σελίδες του οποίου θα ανακαλύψετε τα πιο παράξενα ρεκόρ και θα μάθετε απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών: σπορ, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, επιστήμη και τεχνολογία.

                             ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (Για παιδιά 2+)


Ο ΤΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Εμανιέλ Μασονό

Στη νέα ιστορία του ο Τίμος, ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, φοράει τη στολή πυροσβέστη και επισκέπτεται με την τάξη του την πυροσβεστική!
Μια σειρά βιβλίων με θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!

                                            ΑΙΣΩΠΟΣ (Για παιδιά 2+)


            ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Για παιδιά 8+)


ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ
Σπύρος Πετρουλάκης

Το πρώτο παιδικό βιβλίο για την Πάτρα μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας και τον γνωστό συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη.
Τα παιδιά ακολουθούν δύο ζευγάρια διδύμων σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια, λύνουν γρίφους, μαθαίνουν την ιστορία της Πάτρας και ανακαλύπτουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της προγιαγιάς τους ή γιαγιάς-προ, όπως την αποκαλούν.


Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Θάνος Κονδύλης
Εικόνες: Θάνος Τσίλης

Στη σειρά «Ταξίδι στον χρόνο» κυκλοφορεί ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ για παιδιά από τον γνωστό συγγραφέα και ιστορικό Θάνο Κονδύλη. Το 334 π.Χ. στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή πριν από την έναρξη της εκστρατείας του κατά των Περσών. Δύο δωδεκάχρονοι φίλοι, ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, κατεβαίνουν κρυφά στα υπόγεια του παλατιού. Εκεί ανακαλύπτουν ένα μισοκαμένο μήνυμα που κάποιοι προσπάθησαν, ατυχώς, να καταστρέψουν και μπροστά τους ξετυλίγεται μια μεγάλη συνωμοσία με επίκεντρο το ίδιο το παλάτι… Θα μπορέσει να σωθεί η μεγάλη εκστρατεία στα βάθη της Ασίας;

                                       ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO

Η Νο1 σειρά στις καρδιές των παιδιών κυκλοφορεί ανανεωμένη από τις εκδόσεις Μίνωας. Όλα τα βιβλία της σειράς «Το μπλοκάκι ενός UFO» είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και με γλώσσα ζωντανή και άμεση παρουσιάζουν καθημερινές φάρσες και γκάφες που διηγήθηκαν στον Γιώργο Κωνσταντινίδη και στον Σωτήρη Μητρούση παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρώτο βιβλίο «Τα απίστευτα κατορθώματά μου» επανακυκλοφορεί ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, ενώ το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Πάμε για μετάλλιο!» κυκλοφορεί για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας. Αν ψάχνετε για πραγματικά διασκεδαστικά βιβλία, αναζητήστε τα! UFO… Άπαιχτη φάση!



ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Για παιδιά 8+)


 ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ – Νο 10
Γιόαχιμ Φρίντριχ

 Στη δέκατη ολοκαίνουρια περιπέτεια των 4½ φίλων, ο Πεντάμορφος, ο σκύλος της παρέας, είναι αγανακτισμένος! Οι φίλοι του θέλουν να παίξει σε μια διαφήμιση, αλλά η αξιοπρέπειά του δεν του το επιτρέπει. Επίσης, δεν αντέχει τον παρτενέρ του στη διαφήμιση, τον υπερόπτη Φλούπι, με το μόνιμο συνάχι και το διαμαντένιο περιλαίμιο. Κάποιοι όμως έχουν βάλει στο μάτι αυτό το πολύτιμο περιλαίμιο και την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ο Φλούπι πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Πεντάμορφος, χάρη στην εξαιρετική του όσφρηση, μυρίζεται αμέσως το πρώτο ίχνος και μια νέα περιπέτεια αρχίζει για τους 4½ φίλους…

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ
Ένιντ Μπλάιτον

Το τρίτο βιβλίο της σειράς Περιπέτεια μόλις κυκλοφόρησε. Τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον διαβάζονται από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκδόσεις Μίνωας ξεκίνησαν την έκδοση των βιβλίων της Μπλάιτον από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια. Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;

                   ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ

Ανακαλύψτε την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Ιουλίου Βερν στη νέα σειρά περιπέτειας και μυστηρίου Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν (μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη). Η σειρά αποτελείται από 9 τίτλους και έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία, ενώ μεταφράζεται στα γαλλικά, στα πορτογαλικά και στα ιταλικά. Διαβάστε τις περιπέτειες των μικρών εξερευνητών που σχεδιάζουν έναν κόσμο καλύτερο, σε ένα μακρινό μέλλον, στον 21ο αιώνα!

ΣΕΡΛΟΚ, ΛΟΥΠΕΝ & ΕΓΩ, ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ – Νο 7

Πιερντομένικο Μπακαλάριο, Αλεσάντρο Γκάτι
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Κυκλοφορεί η έβδομη ιστορία της απίθανης σειράς Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ, που αγαπήθηκε από τα παιδιά αμέσως μετά το λανσάρισμά της και ξεπέρασε σε λιγότερο από έναν χρόνο τα 20.000 αντίτυπα. Αυτή τη φορά οι τρεις αχώριστοι φίλοι λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις στο Λονδίνο!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕ ΚΟΜΙΚ (Για παιδιά 7+)

Στη νέα σειρά «Κλασικά σε κόμικ» κλασικά έργα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις φέρνοντας τα λογοτεχνικά βιβλία πιο κοντά στα παιδιά. Με τρόπο προσφιλή, διασκεδαστικό και σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, τα κόμικ αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.


                                                        ΚΑΣΕΤΙΝΑ




Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» κυκλοφορούν σε μια ειδική κασετίνα, ιδανική για δώρο.
Μια ειδική έκδοση για να γνωρίσουν ακόμα περισσότερα παιδιά τον Στέλιο, τον καλυτεροχειρότερο ντετέκτιβ του κόσμου.

                                                               DISNEY


ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!

Μια νέα ιστορία έρχεται να προστεθεί στη συλλογή των βιβλίων της Disney για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Οι πρώτες μου ιστορίες».
Τι ξεχωριστό ετοιμάζει η Τίνκερμπελ για τα γενέθλια του φίλου της, Πίτερ Παν;



                                  7 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μοιραστείτε κάθε βράδυ τρυφερές στιγμές με το παιδί σας. Συνοδεύστε το στον κόσμο των ονείρων με 7 μικρές ιστορίες με τα αγαπημένα Αυτοκίνητα της Disney, γεμάτες δράση και φαντασία. Μια πολυτελής έκδοση με σκληρή βιβλιοδεσία που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη.

                                   Από το επίσημο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων!
Εκδοτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2019 2 Οκτωβρίου 2019 - Εκδόσεις Μίνωας (ΜΕΡΟΣ Α') Εκδοτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2019 2 Οκτωβρίου 2019 - Εκδόσεις Μίνωας (ΜΕΡΟΣ Α') Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.