Το Ναυάγιο της Καράντρα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Έχοντας διαβάσει καί μείνει ικανοποιημένη από το προηγούμενο βιβλίο (Ο οίκος των Βέρεμον) του συγγραφέα κυρίου Άγγελου Κυπριανού,δεν γινόταν να μην αναζητήσω καί διαβάσω το νέο του βιβλίο με τίτλο '' Το Ναυάγιο της Καράντρα''.
    Ένα βιβλίο με εμφανή την βελτίωση της γραφής του συγγραφέα που αποτυπώνει μία πιο μεστή καί πολύπλευρη ιστορία διακοσμημένη στον υπέρτατο βαθμό με φαντασία,περιπέτεια καί δράση. Καθόλου κουραστικό αλλά με γρήγορη ροή καί σύγχρονο λόγο,είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει στον ίδιο βαθμό που άρεσε κι εμένα. Εγώ το διαβάσα μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ευκολοδιάβαστο καί προσιτό.
   ''TO ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ'' ο υπότιτλός του κι αμέσως ιντριγκάρει κι εξάπτει την φαντασία των αναγνωστών για το τι πρόκειται να ανακαλύψουν μέσα στις σελίδες του βιβλίου διαβάζοντάς το.
    Πρόκειται για μία από τις πιο πρωτότυπες ιστορίες βιβλίων που έχω διαβάσει από Έλληνα συγγραφέα καί αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα,γιατί αποδεικνύει πως στην χώρα μας έχουμε πολλές καί πολλούς ταλαντούχους ανερχόμενους ή μη συγγραφείς,που βάζουν τα θεμέλια για το είδος της φανταστικής λογοτεχνίας.
   Οι ήρωες αρκετοί καί τοποθετημένοι έντεχνα από τον συγγραφέα μέσα στην ιστορία για να μπορέσουν κι εκείνοι με την σειρά τους να βοηθήσουν στην εξέλιξη της πλοκής. Από απλούς ''καθημερινούς'' ανθρώπους έως ξωτικά καί άτομα με υπερφυσικές δυνάμεις,όλοι τους θα σας κρατήσουν πολύ καλή παρέα σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Ένα ταξίδι γεμάτο μυστήριο καί ανατροπές που μέχρι το τέλος του δεν θα υπάρξει στιγμή που θα θελήσετε να το σταματήσετε.
    Εμένα,όπως καταλάβατε,μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω.
                                                            Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                       ΠΕΡΙΛΉΨΗ
Ο Αρσίκ είναι ένας πρώην θαλασσοπόρος που ορκίστηκε να μην πεθάνει στη θάλασσα. Αποσύρθηκε στη νήσο Σάραπορτ όπου γεννήθηκε και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της στεριανής ζωής του, ένα μέρος που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εμπορικά λιμάνια του Νότου καθώς επίσης και ένα από τα πιο επικίνδυνα πειρατικά λημέρια. Ο Αρσίκ έζησε αρκετούς τρόμους σε ταξίδια που δούλεψε ως μισθοφόρος, ναύτης, σωματοφύλακας, βοηθός καπετάνιου, ληστής και ό,τι άλλο θέλησαν οι Θεοί για αυτόν και έτσι, αποφάσισε να παραμείνει στη στεριά και στα καταγώγια που νιώθει πως του αρμόζουν.

Όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν για τον ευέξαπτο χαρακτήρα του, τον θυμό που μαζεύεται σαν τρίγωνο στο μέτωπό του και οδηγεί το αδύναμο και ασθενικό σκαρί του σε απεχθείς πράξεις πρωτόγνωρης βίας –μια φωτιά μέσα του που σβήνει μόνο προσωρινά από το ρούμι που τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μοίρα, όμως, επιφυλάσσει ένα τουλάχιστον ακόμα ταξίδι για τον Αρσίκ. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η θάλασσα κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά από όσα μπορούσε να φανταστεί και ένα κάλεσμα θα τον τραβήξει σε πρωτόγνωρες φουρτούνες, εσωτερικές και μη.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

    
   
Το Ναυάγιο της Καράντρα  Το Ναυάγιο της Καράντρα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.