ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Πολλές φορές ό,τι είναι ξένο ή διαφορετικό από εμάς τείνουμε να το απορρίπτουμε ή καί να κρατάμε εχθρική στάση απέναντί του. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο το παρατηρούμε να συμβαίνει κι ανάμεσα στα μικρά παιδιά.
    Σήμερα διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ ενδιαφέρον παιδικό βιβλίο το οποίο μέσα από την αληγορική του ιστορία,μιλάει για την αποδοχή καί κατανόηση της διαφορετικότητας καί εντέλει την αξία της φιλίας. Ο λόγος για το βιβλίο ''ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ'' από την συγγραφέα κυρία Άννα Δενδρινού σε εικονογράφηση της κυρίας Ελίζας Βαβούρη.
    Πρέπει οι μικροί βιβλιόφιλοι να αντιληφθούν την αξία καί την ομορφιά να είναι κάποιος διαφορετικός γιατί αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό.
    Η γλώσσα του πολύ ωραία καί κατάλληλη για το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνεται,θα ευχαριστήσει τους μικρούς βιβλιόφιλους σε μεγάλο ποσοστό.
    Να μην ξεχάσω,επίσης,να αναφερθώ στην πολύ καλή καί χρωματιστή του εικονογράφηση που θα φέρει χαμόγελα ευτυχίας καί διασκέδασης στα πρόσωπα των μικρών αναγνωστών.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε. Τα βιβλία καί η ανάγνωσή των είναι μία από τις καλύτερες ασχολίες για τα παιδιά.
                                                          Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

"Το φιλαράκι μου έφυγε, χάθηκε για πάντα. Μα πού πήγε; Τι να 'γινε; Γιατί με άφησε μονάχο μου; Άραγε θα με σκέφτεται εκεί που βρίσκεται; Θα μ' αγαπά όπως κι εγώ;" σιγομουρμούριζε ο ήρωάς μας...
Μια τρυφερή ιστορία για την απώλεια κάποιου αγαπημένου φίλου, αλλά και για τη διαφορετικότητα.

Μια ιστορία που, στο διάβασμά της, αφήνει μια ξεχωριστή γεύση αγάπης, ευαισθησίας, μα και ελπίδας.

ISBN139786185151829
ΕκδότηςΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2019
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις23x23
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕπιμέλειαΚΩΤΣΗ ΑΝΤΩΝΕΤΑ
ΕικονογράφησηΒΑΒΟΥΡΗ ΕΛΙΖΑ
ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.