Του έρωτα και της ζωής



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Πρίν από μερικές ημέρες είχα την χαρά να μου στείλει η συγγραφέας κυρία Μαργαρίτα Αρβανίτη την ποιητική της συλλογή με τίτλο ''Του έρωτα και της ζωής'' που έχει κυκλοφορήσει απ΄τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Ο ενθουσιασμός μου μεγάλος,αφού μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω ποίηση.
    Για μένα η ποίηση είναι η αρχή ή πιο συγκεκριμένα,η μήτρα που γεννάει όλα τα λογοτεχνικά είδη. Δεν ξέρω αν είναι σωστή άποψη ή αν συμφωνείτε μαζί μου αλλά ανέκαθεν είχα αυτήν την πεποίθηση.
    ''Του έρωτα και της ζωής'',ο τίτλος της συλλογής κι αμέσως σκέφτομαι ότι ο έρωτας καί η ζωή είναι ουσιαστικά δύο έννοιες αλληλένδετες,αφού από τον έρωτα γεννάται μία νέα ζωή. Η ποίηση όμως,τί είναι; Είναι έρωτας; Ή μήπως ο έρωτας είναι ποίηση; Δύσκολο ερώτημα καί ποιος θα μας το απαντήσει....
    Όλα τα ποιήματα της συλλογής χαρακτηρίζονται από την άρτια γραφή,άψογη χρήση της γλώσσας,έντονα συναισθήματα,παραστατικότατες εικόνες καί τον ελεύθερο στίχο που ρέει σαν ένα ποτάμι που επιθυμεί να φτάσει να συναντήσει την αγαπημένη του θάλασσα. Ο ελεύθερος στίχος,παράλληλα εδώ,δίνει μία ζωντάνια κι οικειότητα,με αποτέλεσμα να ''αγγίζει'' βαθύτερα την ψυχή των αναγνωστών.
    Ύμνο στον έρωτα,στην δύναμή του αλλά καί στον πόνο της απώλειάς του,που μοιάζει σαν ένας μικρός θάνατος,θα μπορούσα κάλλιστα να χαρακτηρίσω αυτό το βιβλίο.
    Εύλογα οι περισσότερες/οι εκεί έξω θα αναρωτηθείτε γιατί θα πρέπει να διαβάσετε αυτά τα ποιήματα. Ποιά είναι η διαφορά τους από άλλα του είδους. Θα σας απαντήσω.
   Ο έρωτας έχει χαρακτηριστεί θεός. Έχει υμνηθεί εξ αρχαιοτάτων χρόνων καί θα εξακολουθεί να υμνείται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κι αυτό γιατί ο έρωτας έχει χιλιάδες,εκατομμύρια πρόσωπα καί μορφές,όσα καί τα άτομα που τον ζούν. Καθένας καί καθεμία εκεί έξω τον συναντά στο πρόσωπο του ανθρώπου που αγαπά. Άρα είναι κάτι αστείρευτο. Όμοια καί η συγγραφέας αποτυπώνει στο χαρτί μέσω των ποιημάτων της την μορφή που έχει για εκείνη ο έρωτας.
    Επιτρέψτε μου να μην μακρυγορήσω. Θεωρώ ότι η ποίηση δεν χρειάζεται υπερανάλυση. Θα πρέπει να την προσεγγίζουμε απλά με αγάπη καί να την κατανοούμε. ΄Ετσι,θα έχει πετύχει κι εκείνη τον σκοπό της.
    Πέραν,λοιπόν,της πολύ καλής ποιότητας του βιβλίου,θα πρέπει να το αναζητήσετε καί να κοσμήσει την βιβλιοθήκη καί την καρδιά σας.
                                                           Καλές σας αναγνώσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=VbmLpzKDyoc&fbclid=IwAR2Qp0tvM-Apx-a8YX6Nc1h79OLOvuhaCk6CTRfAEZni3NqzC3qftL9tnTk

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ποιήματα ερωτικά, γεμάτα προσδοκίες για την ανάγκη της ποθητής αποδοχής που βιώνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, Του Έρωτα και της Ζωής. Πλημμύρα αισθημάτων και ζωής, μηνυμάτων για όσα ζούμε με τον έρωτα μέσα από τις αντινομίες του. Ο έρωτας μας γνωρίζει το νόημα της ζωής! Άλλο να υπάρχεις και άλλο να ζεις! Άνδρας και γυναίκα μαζί, η υπέρτατη αρμονία της ένωσης σε σάρκα μία.

Ποιητική συλλογή, από τον σχεδιασμό της μικρή, οικονομικά προσιτή, μόνο ερωτική, για να μπορεί να λειτουργήσει και ως δώρο σε φίλους, γνωστούς και αγαπημένους σε μέρες γιορτής, αγάπης, την ημέρα των ερωτευμένων και όχι μόνο!


Επιθυμητός προορισμός, οι καρδιές των ανθρώπων!



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MIΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
Του έρωτα και της ζωής Του έρωτα και της ζωής Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Κυριακή - Kiriaki Ganiti για το ευαίσθητο κοίταγμά σου στ αποιήματά μου και την ωραί ασου τοποθέτηση. Σε ευχαριστώ που προτείνεις στις αναγνώστριες -ες να γνωρίσουν τα ποιήματά μου όπου μέσ ατου ςοι ηρωίδες μου ζουν τον έρωτα στις εκπληρώμένες και ανεκπλήρωτες μορφές του και προσδοκώ να κερδίσουν τη καρδιά τους όπως και τη δική σου! Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σου έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.