Πωλητής ευτυχίας



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Οι μικροί μας βιβλιόφιλοι από την στιγμή που αρχίζουν να μιλάνε καί να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους,μας ρωτούν τα πάντα,ακόμα καί τα πιο απίθανα. Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί σε άβολη θέση να τους εξηγήσετε,με τα κατάλληλα λόγια καί επιχειρήματα,αλλά δυσκολεύεστε;
    Σας έχω μία πολύ καλή βιβλιοπρόταση. Ο λόγος για το νεό παιδικό παραμύθι με τίτλο '' Πωλητής ευτυχίας'',που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
    Την ιστορία του,αν καί μικρή,την βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα καί χαριτωμένη. Περνάει μάλιστα ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα στους μικρούς μας αναγνώστες. Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά ότι η ευτυχία υπάρχει παντού γύρω μας,ακόμη καί στα πιο μικρά πράγματα. Δεν είναι κάτι υλικό για να το αγοράσουμε,αρκεί να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας καί να μπορούμε να την αντιληφθούμε κι εντέλει να την αποδεκτούμε.
   Η εικονογράφηση του εξίσου πολύ καλή,με έκανε να ταξιδέψω κι εγώ νοερά μέσα στην ιστορία του βιβλίου,αφηνοντάς με ικανοποιημένη. Το ίδιο πιστεύω ότι θα νιώσετε κι εσείς.
    Όσα βιβλία των συγκεκριμένων εκδόσεων έχω διαβάσει μέχρι στιγμής,τα έχω αγαπήσει καί δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Γι'αυτό λοιπόν σας προτρέπω να τα αναζητήσετε καί να τα διαβάσετε στα παιδιά σας. Θα βρείτε αρκετά ανάλογα με την ηλίκια των παιδιών,που θέλετε να απευθύνεται η ιστορία τους.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πωλείται η ευτυχία;
Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα,
ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία.

Ένα βιβλίο για την ευτυχία και

για τους χίλιους τρόπους να τη βρει κανείς!

Πωλείται η ευτυχία; Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία. Ο Κύριος Περιστέρης κάνει ένα επάγγελμα τόσο συναρπαστικό όσο και ασυνήθιστο! Πωλεί βάζα που περιέχουν ευτυχία! Νωρίς το πρωί φεύγει με το φορτηγάκι του για να φτάσει στους πελάτες που ζουν, κοντά στη μεγάλη βελανιδιά! Η πλούσια και γόνιμη μέρα του κυρίου Περιστέρη έρχεται στο τέλος της και φεύγοντας, δεν παρατηρεί ότι ένα βάζο πέφτει από το φορτηγό και το παίρνει ο κύριος Ποντίκης που κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη...

Η ευτυχία φαίνεται ανέφικτη και παρ΄όλα αυτά είναι γύρω μας, ακόμη και μέσα σε ένα κενό βάζο! Αρκεί να σταματήσουμε και να παρατηρήσουμε με τα μάτια της καρδιάς!

                                                   Ξεφυλλίστε εδώ το βιβλίο:

                         https://www.youtube.com/watch?v=P17P7raAVrg

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Davide Cali(Νταβίντε Κάλι)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Marco Soma(Μάρκο Σομά)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Για παιδιά 4+ ετών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ



Πωλητής ευτυχίας  Πωλητής ευτυχίας Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.