Δελτίο τύπου για βιβλίο ''ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΥΑΛΑ''-Άνεμος εκδοτική



Άνεμος εκδοτική • Αιγίνης 14, 11362 Αθήνα • Τηλ.: 210 8223 574 • email: anemosekdotiki@yahoo.gr

Θάνος Τσιτσής-Κούσκος

«Χρυσόψαρο αναζητεί επειγόντως γυάλα»

μυθιστόρημα

                                                         ISBN: 978-960-642-013-9
                                                                    σελ.: 328
                                                           σχήμα: 14x20,5 cm
                                                            τιμή: 15€ με ΦΠΑ
                                                       (-10%): 13,50€ με ΦΠΑ

 Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας, που ξεκινάει την δεκαετία του ’30 με φόντο το φτωχικό τότε Χαλάνδρι. Μια οικογένεια που έχει χάσει τη μία κόρη από λευχαιμία στα δεκαέξι, ενώ από τα δύο αγόρια της, το ένα γίνεται επιτυχημένος αρχιτέκτονας, που στο μέσο της ηλικίας του περνάει κρίση επειδή τον κυνηγάει το «φάντασμα» της πρώτης του αγάπης, ενώ το άλλο αγόρι είναι ομοφυλόφιλο, που παρά την τρομοκρατία και τον ρατσισμό που βίωσε στα νεανικά του χρόνια καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία, να βρει τον σύντροφο της ζωής του και να γίνει επιτυχημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Νέα Υόρκη.
Αυτή η ιστορία ακουμπάει τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας κι εμάς και είναι τόσο οικεία που ίσως κλέψει έναν αναστεναγμό, ένα χαμόγελο. Όπως συνέβη και με το προηγούμενο βιβλίο του Θάνου Τσιτσή-Κούσκου «Η φονική θηλή».

Για μια φορά ακόμα, ο συγγραφέας κάνει το μυαλό του φακό και φωτίζει τα σκοτάδια του παρελθόντος όπου βλέπουμε ανθρώπους σε καταστάσεις τρυφερές, ερωτικές και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες.

Βιογραφικό σημείωμα


Γεννήθηκα στους Αμπελόκηπους και μεγάλωσα στο Χαλάνδρι. Οι φυσικοί μου γονείς είναι ο Πέτρος και η Μαρία Τσιτσή (το γένος Κούσκου), ενώ οι πνευματικοί μου γονείς είναι η Βιρτζίνια Γουλφ και ο Μαρσέλ Προυστ.
Έχω περάσει από τις σχολές Σιβιτανίδειο, Σεβαστοπούλειο, Κοντοράβδη, Μωραΐτη και από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Westfield College), απ’ όπου απέκτησα Bachelor στη Φυσική. Από το 1983 δίδασκα σε φροντιστήρια και αγγλόφωνα σχολεία, και από το 1999 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τα πρώτα μου ποιήματα τα έγραψα σε ηλικία οκτώ χρονών και από τότε θυμάμαι πως είχα πάντα στην τσέπη ή στα χέρια ένα βιβλίο που διάβαζα και ένα σημειωματάριο όπου έγραφα.
Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί και η σειρά διηγημάτων μου με τίτλο «Η φονική θηλή», 2018.

                                          Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!




Δελτίο τύπου για βιβλίο ''ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΥΑΛΑ''-Άνεμος εκδοτική Δελτίο τύπου για βιβλίο ''ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΥΑΛΑ''-Άνεμος εκδοτική Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.