Ξημερώνει....



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                            ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Η νέα χρονιά ξεκίνησε καί θα ήταν παράλειψή μου να μην σας προτείνω ένα παιδικό βιβλίο για τους μικρούς μας βιβλιόφιλους. Διάβασα καί σας παρουσιάζω το παιδικό παραμύθι με τίτλο ''Ξημερώνει....'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.
  Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδικό βιβλίο,ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η ιστορία του είναι μεστή καί καλογραμμένη με απλό,σχεδόν,παιδικό τρόπο που κάνει την ανάγνωση του βιβλίου ευχάριστη για τα αυτάκια των μικρών μας παιδιών.
   Ταυτόχρονα,η πολύχρωμη εικονογράφηση του καί η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε για να αποτυπωθεί η ιστορία πάνω στο χαρτί θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών καί θα κρατήσουν αμείωτη την προσοχή τους.
    Να προσπαθείτε να διαβάζετε παρέα με τα παιδιά σας πολλά βιβλία,κατάλληλα για την ηλικία τους,από πολύ νωρίς. Η ανάγνωσή τους συμβάλλει στο να αναπτύξουν κριτική ικανότητα καί σκέψη,να πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους καί να αυξηθεί η αντίληψή τους. Καλό είναι να τα εντάξετε στο καθημερινό τους πρόγραμμα κι όχι μόνο την περίοδο των εορτών ή του καλοκαιριού.
   Εγώ το βιβλίο το διάβασα ευχάριστα καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς. Στις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα θα μπορέσετε να βρείτε κι άλλα πολύ καλά παιδικά βιβλία.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το ποντικάκι ροχαλίζει.Το ίδιο και το σκιουράκι.Μα η κουκουβάγια η μικρή έχει δουλειά πολλή! Μια μικρή κουκουβάγια πετάει ψηλά στον ουρανό και σβήνει όλα τα αστέρια,για να βγεί ο ήλιος και να ξυπνήσουν όλα τα ζώα του δάσους!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: KARL NEWSON

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: MIGY BLANCO

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: ΡΑΝΙΑ ΤΖΑΜΠΙΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
   
   
Ξημερώνει.... Ξημερώνει.... Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.