Το κύκλωμα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασα για αυτήν την χρονιά έχει τον τίτλο ''Το κύκλωμα''. Ο συγγραφέας του είναι ο κύριος Γιώργος Σταφυλάς καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.
   Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα διαβάσουμε την δεύτερη υπόθεση του κεντρικού ήρωα,αστυνόμου Λάμπρου καί υπόσχεται να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως καί το τέλος. Κάτι το οποίο-κατά την γνώμη μου-το καταφέρνει με μεγάλη ευκολία. Αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο συγγραφέας να μας παρουσιάσει την πλοκή του βιβλίου. Η απλότητα του βιβλίου καί ο μικρός του σχετικά όγκος έχουν ως αποτέλεσμα μία σφιχτοδεμένη πλοκή για αναγνώστες με απαιτήσεις.
   Έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μιλήσουμε για ένα αρκετά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Από τους σκληροτράχηλους αστυνομικούς που επιθυμούν να φτάσουν στην επίλυση κάθε υπόθεσης έως καί την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε παρανομίες,σεξ,ναρκωτικά,όμορφες γυναίκες,ξεκαθαρίσματα λογαριασμών καί διεφθαρμένους αστυνομικούς. Όλα αυτά πάντα δοσμένα με αληθοφανή τρόπο,που βοηθούν τον αναγνώστη να νιώσει πιο οικεία την υπόθεση καί να θελήσει από μεριάς του να βοηθήσει στην εξέλιξη της ιστορίας.
    Το βιβλίο είναι αρκετά καλογραμμένο. Το χαρακτηρίζει ο καλός,στρωτός λόγος,τα μικρά,μεστά καί περιεκτικά κεφάλαια,καθώς καί αληθοφανείς,γρήγοροι διάλογοι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές,πάντα με την αρμόζουσα καθημερινή γλώσσα καί εκφράσεις.
   Aν καί όπως προείπα,μέσα στο βιβλίο θα μάθουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου,μπορώ να σας πώ ότι δεν μου γεννήθηκε καμία απορία ή κάποιο κενό καθ'όλη την διάρκεια της ανάγνωσης,παρά το γεγονός ότι δεν έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο. Για μένα η υπόθεσή του μπορεί να σταθεί επάξια κι από μόνη της.
    Όσον αφορά τους χαρακτήρες του βιβλίου,κάποιοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι καί πρόσωπα της διπλανής πόρτας ή καί άτομα που γνωρίζουμε μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το σίγουρο είναι ότι θα σας γεννήσουν διάφορα συναισθήματα εξαιτίας της συμπεριφοράς τους. Συναισθήματα όπως είναι ο θυμός έως καί η συμπόνοια.
    Γενικά όλο το βιβλίο το διακατέχει μία αληθοφάνεια την οποία αναζητώ σε όλα τα αστυνομικά βιβλία που πέφτουν στα χέρια μου. Πόσες άλλωστε δεν είναι οι φορές που έχουμε ακούσει για ανάλογες υποθέσεις; Νομίζω ότι αυτός είναι καί ένας από τους βασικούς λόγους που επιθυμούμε να διαβάζουμε αστυνομικά μυθιστορήματα. Θέλουμε με κάποιον τρόπο να δέχονται την ανάλογη τιμωρία οι ένοχοι καί να αποδίδεται δικαιοσύνη,η οποία δυστυχώς στην πραγματική ζωή δεν είναι πάντα εφικτή....
   Δεν θα σας κουράσω λέγοντάς σας παραπάνω,μόνο θα σας προτρέψω να αναζητήσετε καί να διαβάσετε το βιβλίο είτε είστε λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας,είτε επιθυμείτε να αρχίσετε να διαβάζετε βιβλία που να ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία.
                                                        Καλές σας αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ιγκόρ κοίταξε τον αστυνόμο Λάμπρου. Εκείνος κούνησε ανεπαίσθητα σχεδόν το κεφάλι και ο τετράγωνος τύπος με το αλυσοπρίονο έκανε δυο βήματα προς τον αιχμάλωτο. Ο Γιώργος Ρέντας είδε με τρόμο τη λάμα να κατεβαίνει σιγά-σιγά προς το τεντωμένο πόδι του... Το πτώμα της νεαρής φοιτήτριας Χριστίνας Αντωνίου ανακαλύπτεται στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Ο αστυνόμος Λάμπρου αναλαμβάνει την έρευνα και διαπιστώνει πως βρίσκεται μπροστά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στα μέλη ενός κυκλώματος που προμηθεύει με ναρκωτικά και πόρνες πολυτελείας την υψηλή κοινωνία της Αθήνας. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η διαφθορά; Ο Λάμπρου θα εξαρθρώσει το κύκλωμα φτάνοντας μέχρι την κορυφή της πυραμίδας αλλά με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Η δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Λάμπρου είναι μια ιστορία γύρω από το οργανωμένο έγκλημα. Ένα νουάρ σκοτεινό, βίαιο, ρεαλιστικό με σκληρούς άνδρες, όμορφες γυναίκες και αυθεντική ατμόσφαιρα του υποκόσμου της Αθηναϊκής νύχτας.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΟΣΤΡΙΑ
   
    
   
Το κύκλωμα Το κύκλωμα Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.