Το Μυστικό του Πίνακα | Η Γέννηση (Βιβλίο Ι)



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Όλα τα κοριτσάκια,σε μικρή ηλικία,αισθάνονται ως πριγκίπισσες καί εύχονται να μπορούσαν να ζούν σε μεγάλα,όμορφα κάστρα καί να τις υπηρετούν γενναίοι ιππότες που θα αντιμετώπιζαν επάξια όλους τους κινδύνους. Όπως,ακριβώς,συμβαίνει στα παραμύθια που διαβάζουν. Ακόμη καί τα παιχνίδια που επιλέγουν να παίξουν έχουν κατά κόρον αυτό το θέμα. Τί θα γινόταν,αν για κάποιο κορίτσι το όνειρό του πραγματοποιούνταν; Θα μπορούσε να αποδεχθεί αυτό που θα είχε συμβεί; Αν το παιχνίδι γινόταν η αλήθεια τους;
   Γνωρίζω,ότι υπάρχουν αναγνώστες,που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βιβλία τα οποία να ανήκουν στο είδος του φανταστικού αλλά φοβούνται μήπως απογοητευτούν,ή,δεν ξέρουν ποιο βιβλίο θα ήταν κατάλληλο να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι στον χώρο της φαντασίας.
   Διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα το βιβλίο ''Το Μυστικό του Πίνακα | Η Γέννηση (Βιβλίο Ι)''-κυκλοφορεί ήδη καί το δεύτερο,για το οποίο θα σας μιλήσω σύντομα-από τον συγγραφέα κύριο Γιώργο Τόσκα.
    Το βιβλίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από το εξώφυλλο,το οποίο εκπέμπει μία εσάνς μυστηρίου. Άραγε,πόσα μυστικά μπορεί να κρύβονται μέσα σε έναν πίνακα καί πόσα από αυτά θα έρθουν στο φώς;
  Αν καί μικρό σε έκταση το βιβλίο δεν χάνει σε αξία. Η απλή,καθημερινή του γλώσσα σε συνδυασμό με το λιτό λεξιλόγιο καθιστούν το βιβλίο ευκολοδιάβαστο καί κατανοητό για τους αναγνώστες. Τα κεφάλαια του είναι μεστά καί περιεκτικά με συνεχόμενη ροή καί στρωτό λόγο.
   Μέσα στις σελίδες του θα συναντήσετε πολλή φαντασία. Θα σας κρατήσουν συντροφιά,πέρα από τους ανθρώπινους ήρωες,εξωπραγματικά πλάσματα που μόνο στα παραμύθια μπορεί κάποιος να συναντήσει. Οι δράκοι,τα ξωτικά,οι νεράιδες καί πολλοί ακόμη θα ''ζωντανέψουν'' μπροστά στα μάτια σας καί θα πολεμήσουν για να σώσουν τον κόσμο τους. Ό,τι για εμάς μοιάζει αφύσικο,για εκείνους είναι κάτι πραγματικό.
   Η δράση,το σασπένς,η αγωνία,το μυστήριο καί η περιπέτεια θα υπάρχουν σε αρκετό βαθμό καθ'όλη την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Οι ανατροπές από την μέση του βιβλίου μέχρι το τέλος θα αυξήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη καί θα το κρατήσουν αμείωτο μέχρι το τέλος.
  Για τους χαρακτήρες του βιβλίου δεν μπορώ να σας πω πολλά. Οι άνθρωποι έχουν μία αληθοφάνεια που κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι είναι τα άτομα της διπλανής πόρτας καί οι ''μαγικοί'' ήρωες απόλυτα δοσμένοι καί σκιαγραφημένοι για να ταιριάζουν με έναν φανταστικό κόσμο. Δεν θα άλλαζα τίποτα πάνω τους. Άλλωστε,αυτή η υπερβολή είναι κάτι το οποίο επιθυμώ στα βιβλία φαντασίας που διαβάζω.
   Κλείνοντας,να μοιραστώ μαζί σας την άποψή μου για τον επίλογο του βιβλίου. Ο συγγραφέας εύστοχα επιλέγει να σταματήσει την αφήγηση της ιστορίας σε καίριο σημείο καί μας εξάπτει περισσότερο την φαντασία για το ποια θα είναι η εξέλιξη της πλοκής.
    Είτε είστε μυημένοι στην ανάγνωση βιβλίων αυτού του είδους,είτε όχι,εγώ σας προτρέπω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε. Ποιός ξέρει; Μπορεί να σας ''κερδίσει'' κι αυτό το λογοτεχνικό είδος.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΉΨΗ

Κάπου, σε μια όμορφη πόλη, ζει μαζί με τη μητέρα της ένα όμορφο κορίτσι με το όνομα Ελίζαμπεθ. Όλα δείχνουν να κυλούν φυσιολογικά. Όμως ένα βράδυ, κάτι μαγικό θα συμβεί! Με τη βοήθεια ενός μαγικού πίνακα θα μεταφερθεί σε έναν καινούριο κόσμο γεμάτο δράκους, πειρατές, ξωτικά και νάνους. Μα τι συμβαίνει τελικά; Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού; Ένας προαιώνιος εχθρός της οικογένειάς της εμφανίζεται ξαφνικά, η πανίσχυρη μάγισσα Αρίλια. Θα μπορέσει η Ελίζαμπεθ να πάρει απαντήσεις για το παρελθόν της και να αντιμετωπίσει την τρομερή Αρίλια;

                                                        ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ




                                     Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το δεύτερο βιβλίο:

                                    https://dominicamat.blogspot.com/2020/01/ii.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write publications.gr


Το Μυστικό του Πίνακα | Η Γέννηση (Βιβλίο Ι)  Το Μυστικό του Πίνακα | Η Γέννηση (Βιβλίο Ι) Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.