Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Καίτη Δροσίνη



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας κυρία Καίτη Δροσίνη. Την ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση που είχαμε. Το πέμπτο της βιβλίο με τίτλο ''Ο ΔΡΑΚΟΣ'' κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής καί μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.

                                            Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την συγγραφή; Απόφαση ή ανάγκη; 

Κ.Δ. Μάλλον το δεύτερο ήταν γιατί επιθυμούσα πολύ να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου, αρχικώς γράφοντάς τα. Ξεκίνησα από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, σχεδόν παραμελούσα τα μαθήματά μου για να γράφω μικρούς διαλόγους και ιστορίες με αίσιο τέλος πάντα. Στην πορεία κάπου στο γυμνάσιο, αφιέρωσα περισσότερο χρόνο στη συγγραφή κειμένων. Όταν απέκτησα τα παιδιά μου -μετά την ηλικία των είκοσι- το εγκατέλειψα για μεγάλο διάστημα, όμως οι ιδέες παρέμεναν στην άκρη του μυαλού μου και τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε βιβλία.

EΡΩΤΗΣΗ 2: Τί αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;  

Κ.Δ. Πηγή έμπνευσης για εμένα αποτελεί κατά κύριο λόγο η φύση. Η γαλήνη και η απομόνωση, είναι απίστευτες πηγές έμπνευσης και δημιουργίας. Δε θα μπορούσα να λειτουργήσω σε έναν χώρο με πολυκοσμία και φασαρία. Επίσης η τέχνη αποτελεί πηγή έμπνευσης, κοιτάζοντας έναν αναγεννησιακό πίνακα για παράδειγμα, ένα μεσαιωνικό κάστρο  ή κάποιο άγαλμα, μπορώ να φανταστώ πολλές ιστορίες με αμέτρητες ιδέες να κατακλύζουν το μυαλό μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Το βιβλίο σας με τίτλο ''Ο ΔΡΑΚΟΣ'' κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Πόσο καιρό χρειάστηκε να το γράψετε; Eίχατε εξ αρχής στον νού σας όλη την ιστορία του,ή,το αφήσατε να σας οδηγήσει μόνο του;

 Κ.Δ. Ο Δράκος ξεκίνησε ένα χρόνο πριν. Η πλοκή του ήθελε αρκετή δουλειά και σκέψη γιατί πρώτη φορά έγραφα αστυνομικό θρίλερ. Δεν ήθελα να βγει ανατριχιαστικό αλλά τρομακτικό μέχρι εκεί που χρειάζεται, κατ’ εμέ πάντα.  Επιθυμώ να μην βαρεθεί ο αναγνώστης και να καταλάβει τα μηνύματα που προσπαθώ να περάσω μέσα από τις ιστορίες των ηρώων μου. Η πλοκή  του είχε σχηματιστεί μέχρι ενός σημείου στο μυαλό μου αλλά από τη μέση και μετά, με οδήγησε μόνο του. Δεν θα ήθελα να κρύψω πως πρόκειται για παιδική τραυματική εμπειρία, καθώς ένα παιδί του γυμνασίου, τότε, ντυνόταν «δράκος» και μας τρόμαζε τα βράδια. Βέβαια δεν δολοφόνησε ποτέ κανέναν αλλά εγώ και οι φίλες μου, παιδιά του δημοτικού, βλέπαμε για πολλά χρόνια μετά εφιάλτες. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκδοτικό όμιλο Ελκυστή για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους, προς το πρόσωπό μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει την συγγραφή του επόμενου βιβλίου σας; Μπορείτε να μας πείτε κάτι γι' αυτό;

 Κ.Δ. Ναι, βρίσκομαι κάπου στη μέση. Είναι μια διαφορετική ιστορία με μνήμες από το παρελθόν. Αισιοδοξώ κάθε φορά να γράφω διαφορετικές ιστορίες και να γίνομαι όσο μπορώ πρωτότυπη. Σε αυτό το βιβλίο αναγράφονται κάποιες αλήθειες που δυστυχώς χάθηκαν στην πάροδο του χρόνου και καλό θα ήταν να τις επαναφέρουμε μήπως δούμε τα πράγματα διαφορετικά. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Μπορείτε να μας μιλήσετε καί για τα άλλα σας βιβλία;

Κ.Δ. Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Ήταν;» και αγαπήθηκε πολύ από τους συμπατριώτες μου γιατί αναφερόταν στην αγαπημένη μου Κορώνη. Κυκλοφορεί με βελτιωμένη έκδοση και τίτλο: «Το μυστικό της ταμπακιέρας» από τις εκδόσεις Ελκυστή. Ακολούθησαν δυο διηγήματα με τίτλους: «Το ταξίδι» και το «Χρυσό φλουρί στη γλάστρα», έχουν ανατυπωθεί το πρώτο δύο φορές και το δεύτερο τρεις. Ήταν και τα δυο ευχάριστα ταξίδια. Ακολούθησε ο «Μανδραγόρας» το μεγαλύτερό μου βιβλίο, το οποίο ανατυπώνεται επίσης, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερη νεανική ιστορία με λίγη μεταφυσική δράση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί επιλέξατε να γράψετε βιβλίο που να ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία;   

Κ.Δ. Η ιδέα γεννήθηκε από το διήγημά μου: «Το ταξίδι» γιατί στο δεύτερο μέρος του βιβλίου υπάρχει αστυνομική πλοκή. Εκεί, κατάλαβα πως μου αρέσει περισσότερο η δράση και αποφάσισα κάποια στιγμή να τολμήσω το συγκεκριμένο είδος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία από κοινού με κάποιον άλλον συγγραφέα;    

Κ.Δ. Θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ, όχι με έναν, αλλά περισσότερους συγγραφείς!

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Από το βιογραφικό σας μαθαίνουμε ότι παράλληλα με την συγγραφή, ασχολείστε καί με την ζωγραφική. Ποιά είναι μεγαλύτερη αγάπη; Η συγγραφή ,ή ,η ζωγραφική;     

Κ.Δ. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω γιατί ταιριάζει με την ερώτηση:  ποιό παιδί μου αγαπώ περισσότερο; Φυσικά και τα δυο, δεν μετριέται η αγάπη αυτή! Όσον αφορά την τέχνη, εκεί που με εγκαταλείπει για λίγο η ζωγραφική με αγκαλιάζει η συγγραφή και αντίστοιχα, όταν δεν μπορώ να ζωγραφίσω γράφω ασταμάτητα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Τί θέλετε να πείτε μέσα από τα βιβλία σας καί τις ιστορίες τους;

Κ.Δ. Προσπαθώ να γράφω ιστορίες με ήρωες που να ταυτίζονται οι αναγνώστες μου. Να περνάω μηνύματα που πολλές φορές μας «καίνε» όπως οι παιδικές πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα. Να εκφράζω κάποιες προσωπικές απόψεις και να δίνω τις περισσότερες φορές αίσιο τέλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Υπάρχει κάποιος συγγραφέας, ή, βιβλίο το οποίο ξεχωρίζετε;

Κ.Δ.Υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι αλλά επειδή αυτές τις μέρες θυμόμαστε τον μεγάλο μας Καζαντζάκη, θα ξεχωρίσω την «Ασκητική».  

                                                  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
                              Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ''Ο ΔΡΑΚΟΣ'':

                             https://dominicamat.blogspot.com/2020/02/blog-post_20.html

Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Καίτη Δροσίνη Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Καίτη Δροσίνη Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.