Ταξίδι με τον ΣεβάχΓράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  ''Ταξίδι με τον Σεβάχ'' είναι ο τίτλος του παιδικού παραμυθιού που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη καί το θέμα του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον,γι'αυτό σας προτρέπω να το αναζητήσετε άμεσα.
  Δυστυχώς ο πόλεμος στην Συρία καλά κρατεί καί οι ορδές των προσφύγων συνεχίζουν να καταφθάνουν στην χώρα μας με ασταμάτητο ρυθμό. Αυτά τα καραβάνια αποτελούμενα από ανθρώπινες αθώες ψυχές,μεταξύ αυτών καί πολλά παιδιά,είναι κάτι το οποίο δεν περνά απαρατήρητο από τα μικρά παιδιά που είτε θα ακούνε τις ειδήσεις στην τηλεόραση,είτε μένουν κοντά σε περιοχές που προσωρινά έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες.
  Ως ενήλικες οφείλουμε να εξηγήσουμε στα παιδιά το τι συμβαίνει γύρω μας καί να τους εμφυσήσουμε την επιθυμία να βοηθάνε τους συνανθρώπους μας,να αγαπούν καί να επιδιώκουν την ειρήνη. Να καταδικάζουν τον πόλεμο καί την ασχήμια του. Κι όλα αυτά με τον ενδεδειγμένο τρόπο για την ηλικία τους.
  Το βιβλίο ''Ταξίδι με τον Σεβάχ'' είναι μία πολύ καλή πρόταση για να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας καί να τους μιλήσετε για όσα λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό κι επηρεάζουν όλους μας ακόμη κι αν δεν εμπλεκόμαστε άμεσα.
  Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή καί κατανοητή καί σε συνδυασμό με την πολύ όμορφη,πολύχρωμη εικονογράφηση έχουμε ως αποτέλεσμα ένα αξιόλογο βιβλίο που θα αρέσει πολύ στους μικρούς σας βιβλιόφιλους αλλά καί σε εσάς τους ενήλικες. Η ιστορία του είναι μεστή καί ουσιαστική. Θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις καί θα δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών. Να θυμάστε! Πάντα θα υπάρχει μέσα στον νού καί την καρδιά μας η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
                                                           Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

.Ο μικρός Άλκης με δυο άσπρα σεντόνια έχει φτιάξει το κάστρο του, ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με την υδρόγειο σφαίρα του κι όταν μια μέρα ακούει στις ειδήσεις για ένα ναυάγιο με παιδιά πρόσφυγες ξεκινάει μαζί με τον φίλο του Αγησίλαο ένα φανταστικό ταξίδι με το πλοίο του Σεβάχ...


Μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο των παιδιών, τη φιλία, τη δύναμη του παιχνιδιού, τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: NERINA CANZI

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

.

Ταξίδι με τον Σεβάχ Ταξίδι με τον Σεβάχ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.