Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλεξία Ελευθεριάδου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων την συγγραφέα κυρία Αλεξία Ελευθεριάδου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Τα βιβλία της ''Ignite Your Authentic Self, Journal''(εγχειρίδιο προσωπικής ανάπτυξης) καί ''Απελευθέρωσε Τον Πραγματικό Σου Εαυτό Τώρα!''(Οδηγός Ενδυνάμωσης) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                    Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΞΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

                                                 Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

A.E. Αρχικά να σας ευχαριστήσω αληθινά για την φιλοξενία στο διαδικτυακό χώρο σας. Μεγάλη μου τιμή!
Η συγγραφή μπήκε πολύ απρόσμενα στην ζωή μου τα τελευταία 3 χρόνια, παρόλο που η αγαπημένη μου γιαγιά έγραψε πάνω από 15 βιβλία μετά τα 75 της χρόνια. Η συγγραφή δεν ήταν καθόλου στο μυαλό μου και ήταν και για μένα μια έκπληξη. Τα τελευταία χρόνια έχω δώσει την προσοχή και την αφοσίωση μου στην προσωπική μου εξέλιξη και ανάπτυξη . Έτσι διαβάζοντας πολλά βιβλία, παρακολουθώντας σεμινάρια και κάνοντας εσωτερική δουλειά με τον εαυτό μου ,έκανα ουσιαστική δράση και εξάσκηση σε ό,τι μάθαινα και η αλλαγή ήταν τόσο μεγάλη και λυτρωτική  που ένιωσα την υποχρέωση να βοηθήσω και να ξεκλειδώσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Η γραφή ήταν ένα από τα σημαντικότερα μου εργαλεία έτσι θεώρησα ότι ένας οδηγός-βιβλίο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ενδιαφερόμενο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

A.E. Σαν συγγραφέας προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης , όραμα μου είναι να μεταφέρω με απλό και οικείο τρόπο τις γνώσεις και τις τεχνικές μου και να βοηθήσω όσους περισσότερο μπορώ. Να ξεκλειδώσω και να ενδυναμώσω τα άτομα που θα πάρουν την απόφαση και θα νιώσουν την ανάγκη να επενδύσουν και να δουλέψουν με τον εαυτό τους. Όλοι μπορούμε και έχουμε την δύναμη και τις ικανότητες μέσα μας  απλώς πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Σκοπός και στόχος των βιβλίων μου είναι η αναγνώριση αυτής της δύναμης και το κίνητρο για προσωπική εξέλιξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας ‘’Απελευθέρωσε Τον Πραγματικό Σου Εαυτό Τώρα!“. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια;

A.E. Όταν αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό , σαν πρωτοεμφανιζόμενη και εγώ στην συγγραφή, σκέφτηκα πολύ και αναρωτήθηκα τι από όλα με βοήθησε εμένα στο αρχικό μου στάδιο εσωτερικής αναζήτησης. Και κατέληξα ότι ήταν η αμήχανη μου κίνηση να μιλήσω ειλικρινά με τον εαυτό μου, να απαντήσω γραπτώς ερωτήσεις  για μένα και να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου και να τις ακούσω. Σπουδάζοντας παράλληλα Νευρό γλωσσικό Προγραμματισμό και Coaching μάζεψα τις ερωτήσεις/τεχνικές και ασκήσεις που με βοήθησαν εμένα και έτσι δημιουργήθηκε ο οδηγός ενδυνάμωσης ‘’Απελευθέρωσε Τον Πραγματικό Σου Εαυτό Τώρα“.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε γράψει και το βιβλίο-εγχειρίδιο προσωπικής ανάπτυξης «Ignite Your Authentic Self, Journal»! Θα θέλατε να μας μιλήσετε και γι’αυτό;

A.E. Το «Ignite Your Authentic Self, Journal»! ήταν το πρώτο στην σειρά που γράφτηκε. Είναι η αγγλική έκδοση του ‘’Απελευθέρωσε Τον Πραγματικό Σου Εαυτό Τώρα“.  Επειδή μεγάλωνα και εξελισσόμουν και εγώ παράλληλα τότε, η έκδοση πρώτα σε αγγλική μορφή ήταν και για μένα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου στο τι μπορώ να καταφέρω. Και η δουλειά με τον εαυτό μου με οδήγησε στον να ξεπεράσω και εγώ τον κύκλο βολικότητας μου και να εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο στα αγγλικά. Επειδή λατρεύω τα ταξίδια ,ταξιδεύω πολύ και έχω φίλους και γνωστούς σε όλο τον κόσμο ήταν και αυτό μια αφορμή να εκδώσω το βιβλίο μου πρώτα στα αγγλικά και να εξυπηρετήσω ακόμη περισσότερους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα θέλατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες από τα βιβλία σας;

A.E. Πρόθεση μου , γράφοντας τα βιβλία μου είναι οι αναγνώστες να παίρνουν ενέργεια και κίνητρα κάθε μέρα για να γίνονται η καλύτερη εκδοχή τους. Να ακούσουν και να ανακαλύψουν τα πραγματικά τους θέλω και να αναγνωρίσουν την δύναμη που κρύβουν μέσα τους, να αναγνωρίσουν την αξία τους. Να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και να λάβουν δράση για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα βιβλία αυτά θα τους κρατούν καθημερινή συντροφιά και θα είναι ο δικός τους προσωπικός προπονητής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, ξέρουμε πότε περίπου θα το έχουμε στα χέρια μας;

A.E. Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη να γράφω ακόμη γιατί έχω αφοσιωθεί  στο να δημιουργήσω ένα online  πρόγραμμα με σκοπό να ενημερωθεί ακόμη περισσότερος κόσμος  αλλά σίγουρα να περιμένετε πολλά ακόμη από μένα γιατί πλέον σκοπός της ζωής μου είναι να βοηθήσω ανθρώπους να έχουν εσωτερική ηρεμία και να νιώθουν αυτοπεποίθηση με σκοπό να είναι πραγματικά ελεύθεροι  γι' αυτό θα το κάνω με όσους περισσότερους τρόπους και μέσα μπορώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Θα μπορούσατε να γράψετε από κοινού με κάποιον άλλον συγγραφέα ένα βιβλίο; Ναι,ή,όχι; Και γιατί;

A.E. Πολύ ωραία ιδέα! Να σας πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αλλά επειδή πιστεύω πολύ στην ομαδική δουλειά και ενέργεια σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο δυνατό! Θεωρώ όμως ότι θα είναι καλύτερο να είναι με κάποιον που θα εκτιμήσω και θα εμπιστευτώ, που θα έχουμε ίδιο τρόπο σκέψης και όραμα.  Εξαιρετική ιδέα και σε ευχαριστώ για αυτό.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

A.E. Αγαπώ και λατρεύω να διαβάζω βιβλία αυτό βελτίωσης, ενδυνάμωσης και εξέλιξης. Οποιοδήποτε βιβλίο έχει κάτι να μου προσφέρει στην εξέλιξη και το άνοιγμα του μυαλού μου.  Παλιότερα, μπορεί να σας εκπλήξει, μου  αρέσανε πολύ τα αστυνομικά μυθιστορήματα και βιβλία μυστηρίου και αγωνίας . Ταυτιζόμουν με τον ήρωα και προσπαθούσα να ανακαλύψω το μυστήριο πρώτη!

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο καi συγγραφέας;

A.E. Αν και δυσκολεύτηκα αρχικά να επιλέξω, θα πω ''Ο μοναχός που πούλησε την Ferrari του'' από τον αγαπημένο μου  Robin Sharma. Τα μηνύματα του βιβλίου,αν και είναι απλά,κρύβουν μεγάλη δύναμη και σου ξυπνάει την ελπίδα μέσα σου για το τι είσαι ικανός να κάνεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

A.E. Αυτό που θέλω να πω σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή αλλά και γενικότερα, είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους και στην αξία τους. Να μην σταματήσουν  να ονειρεύονται! Από την στιγμή που έχουν μια σκέψη, ένα όνειρο στο μυαλό τους σημαίνει προορίζονται για αυτό! Να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους, να τολμούν και να κάνουν αυτό που αγαπούν! Όταν κάτι βγαίνει από την ψυχή τους ,να μην νοιάζονται για το πώς θα γίνει και να κολλάνε σε δικαιολογίες. Όλα γίνονται,φτάνει να το πιστέψουν και να αναλάβουν την ανάλογη δράση.

                                Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

                                    Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλεξία Ελευθεριάδου Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλεξία Ελευθεριάδου Reviewed by Dominica on Απριλίου 25, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.