… Η Αγάπη θα ’ρθει!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Η ζωή είναι απρόβλεπτη καί ποτέ δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα έχουμε σκεφτεί,ή,επιθυμήσει. Κάποιες φορές η ανάγκη μας να αποδείξουμε το αντίθετο,μας οδηγεί σε λανθασμένες πράξεις καί σκέψεις. Η αγάπη είναι ωραία όταν είναι αληθινή καί αυτοί που την αισθάνονται είναι πρόθυμοι να παλέψουν για εκείνη καί να μην την ''εγκαταλείψουν'' στην πρώτη δυσκολία... Να βάλουν στην άκρη τον εγωϊσμό καί το πείσμα τους... Να μάθουν να συγχωρούν καί να αποδέχονται...Καί τέλος,να έχουν πάντα στο νου τους πως η ευτυχία κάποιου μπορεί να είναι η δυστυχία κάποιου άλλου...
  Η συγγραφέας κυρία Μαρίνα Διακάκη συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό μέσα από το πρώτο της βιβλίο,με τίτλο ''… Η Αγάπη θα ’ρθει!'',το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Εγώ το διάβασα μέσα σε λίγες ώρες καί μου άφησε μία όμορφη αίσθηση. Γιατί όχι,να μην το αναζητήσετε,να το διαβάσετε κι εσείς.
  Η πένα της συγγραφέως είναι καλή,με δυνατότητες εξέλιξης μελλοντικά. Μία εξέλιξη που θα χαρώ να την δω σε επόμενο έργο της συγγραφέως. Το κείμενο έχει πλούσιο καί οικείο λεξιλόγιο,περιγραφικές εικόνες,σωστή χρήση των εκφραστικών μέσων καί γρήγορους,ζωντανούς διαλόγους ανάμεσα στους ήρωες. Το μυθιστόρημα συνδυάζει το αισθηματικό με το κοινωνικό στοιχείο σε πολύ καλή ισορροπία καί κάλλιστα η ιστορία του θα μπορούσε να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
  Το μυθιστόρημα είναι γεμάτο από συναισθήματα καί μηνύματα προς τον αναγνώστη. Συναισθήματα όπως είναι ο έρωτας,η αδικία,ο πόνος,το μίσος,η μητρική αγάπη,η απόρριψη,η ενοχή,η συμπόνοια,η κατανόηση καί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όσον αφορά τα κοινωνικά μηνύματα,πολλά σας τα αναφέρω,ήδη,καί στον πρόλογό μου. Επίσης,η συγγραφέας μιλάει για το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων που αγκαλιάζουν καί αγαπούν ένα ξένο παιδί ως δικό τους,μέσω της υιοθεσίας αλλά καί την πάρα πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται μία μάνα κι αναγκάζεται να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Το μεταφέρει όλο αυτό στο αναγνωστικό κοινό με λεπτότητα καί μεγάλη προσοχή. Δεν επιρρίπτει ευθύνες αλλά μας προτρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα,πριν να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα καί να κρίνουμε τις αποφάσεις καί τις ζωές των άλλων ανθρώπων γρήγορα.
   Ένα στοιχείο του κειμένου που μου άρεσε πολύ ήταν η σκιαγράφηση των χαρακτήρων των ηρώων. Η συγγραφέας επιλέγει καί κάνει πράξη,το να μας δείξει τους χαρακτήρες τους μέσα από τις όποιες δυσκολίες περνούν. Εδώ ισχύει,περίτρανα αυτό που λένε,πως ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα... Έτσι καί οι αναγνώστες θα γνωριστούν με τους ήρωες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Άλλους θα τους συμπονέσουν καί θα τους δικαιολογήσουν,ενώ,κάποιους άλλους όχι. Το ίδιο συνέβη καί σε μένα. Γέλασα καί πόνεσα μαζί τους καί στο τέλος λυτρώθηκα...
  Αν εστιάσουμε λίγο παραπάνω τόσο καί στον τίτλο,όσο καί σε όλα όσα γράφονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου καί αφήσουμε τους εαυτούς μας πιο ελεύθερους καί δεκτικούς,θα αντιληφθούμε ότι το βαθύτερο καί πιο ουσιαστικό νόημα είναι πως ό,τι κι αν γίνει,η αγάπη θα έρθει καί θα μας βρεί αργά,ή,γρήγορα. Kάντε υπομονή καί ποτέ να μην χάνετε την ελπίδα σας.
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                     ΠΕΡΙΛΉΨΗ
Η Νεφέλη και ο Γιάννης είναι δυο νέοι, που ζουν σε ένα ορεινό χωριό. Από νωρίς βίωσαν τη μοναξιά και την απόρριψη στη ζωή τους. Η καρδιά τους σκίρτησε, όταν συναντήθηκαν εργάτες στα χωράφια. Έτσι είναι η ζωή… Τον όμοιό σου τον μυρίζεσαι από μακριά και θες να πας κοντά του. Ο έρωτας τους μάγεψε και παντρεύονται, παρασυρμένοι από την ορμή και την αθωότητα της νιότης. Το ταξίδι τους στους δρόμους της  ζωής κυλούσε ευτυχισμένα μέχρι που σε ένα σταυροδρόμι έπεσαν στον λάκκο με τα φίδια. Οι απανωτές αναποδιές, τα χτυπήματα της μοίρας και η φτώχια τους προσγείωσαν βίαια στην πραγματικότητα. Θύμωσαν και αντάριασε η καρδιά τους. Ο καθένας πάλεψε με τους δαίμονές του, για να σταθεί όρθιος και να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Τι κρίμα όμως… Βγήκαν σε αντίθετα μονοπάτια και τώρα ένα μεγάλο μυστικό σφραγίζει τη μοίρα τους. Ο Γιάννης, νικημένος από τα χτυπήματα και πλανεμένος από το ποτό, τα παρατά. Εκείνη παλεύει να γλυτώσει απ’ την ανέχεια, ελπίζοντας να μη χάσει την ψυχή της. Μόνη και απελπισμένη παραμερίζοντας την αγάπη, ορκίζεται στον εαυτό της ότι θα αγωνιστεί να αλλάξει τη ρότα της ζωής της. Χρόνια μετά, η ωριμότητα τη βρίσκει επιτυχημένη και ευτυχισμένη. Η διαδρομή τη δίδαξε ότι αν αγωνιστείς μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου. Το μόνο εφόδιο που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις είναι η αγάπη. Μη φοβάσαι να προχωρήσεις, γιατί έχει τόσα πρόσωπα που αν τα αναγνωρίσεις θα την έχεις πάντα δίπλα σου. Αρκεί να έχεις τα μάτια της ψυχής σου ανοιχτά και… η αγάπη θα ‘ρθει!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΚΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
… Η Αγάπη θα ’ρθει! … Η Αγάπη θα ’ρθει! Reviewed by Dominica on Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.