Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Άρη Τσακμακίδη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων τον συγγραφέα κύριο Άρη Τσακμακίδη. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Το αστυνομικό του μυθιστόρημα με τίτλο ''Υπόθεση Μπετόβεν'' κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής καί μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                     Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ

                                                Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

A.T. Μπήκε εντελώς ξαφνικά. Ποτέ στην ζωή μουδεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την συγγραφή. Το επάγγελμα του συγγραφέα από μόνο του προσδίδει ένα κύρος, προβάλει μία διαχρονική αρχοντιά. Όταν μου ήρθε η έμπνευση για το βιβλίο ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΤΟΒΕΝ,μπήκε και η συγγραφή στην ζωή μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής το αστυνομικό σας μυθιστόρημα,με τίτλο ‘’Υπόθεση Μπετόβεν’’. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

A.T. Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Μία μικρή παράγραφος θεωρώ είναι ικανή να περιγράψει όλες τις σελίδες του βιβλίου. Τα τελευταία λόγια του Μάικλ Νέισον θεωρώ αποτελούν τον καθρέπτη όλης της ιστορίας. Άνοιξε τα αυτιά σου γιατί ο Μπετοβεν είπε την τελευταία του μελωδία. Άνοιξε τα μάτια σου γιατί πρέπει να το δεις αυτό. Την ανάσταση των νεκρών και τον δρόμο που θα περπατήσουν οι ζωντανοί για τον άλλο κόσμο. Καλή τύχη, Ελέν Γουόρντ. Καλό ταξίδι. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η αφορμή για να γράψετε το βιβλίο σας; Πόσος καιρός χρειάστηκε για να το ολοκληρώσετε; 

A.T. Χρειάστηκα περίπου ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρώσω την ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΤΟΒΕΝ. Αφορμή μπορώ να πω ότι αποτέλεσε η απομόνωση μου μέσα στο σπίτι όλο το καλοκαίρι για προσωπικούς λόγους, δίνοντας μου έτσι τον χρόνο και τα κίνητρα να αρχίσω να σχεδιάζω στην αρχή στο χαρτί και ύστερα στον υπολογιστή τον βασικό κορμό του βιβλίου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο που να ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία; Θα γράφατε ποτέ βιβλίο που να ανήκει σε άλλη κατηγορία π.χ.φαντασίας;

A.T. Θεωρώ την αστυνομική λογοτεχνία πολύ ελκυστική ακόμα και για αυτούς που δεν ασχολούνται με την ανάγνωση βιβλίων. Ένας τίτλος ή ένα πολύ πετυχημένο εξώφυλλο μπορεί από μόνο του να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιου. Όλοι στην ζωή έχουμε την ανάγκη για λίγη περιπέτεια,παγιδευμένη στην ομορφιά του μυστηρίου. Θα ήθελα πολύ να γράψω ένα ή περισσότερα βιβλία φαντασίας. Κάθε συγγραφέας ευελπιστεί να γίνει μία νέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τις πληροφορίες που κοσμούν εσωτερικά το βιβλίο σας,μαθαίνουμε ότι γράφατε το βιβλίο μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας κι όχι την ημέρα. Σαν ένα είδος προσωπικής υπογραφής. Γιατί κάνατε αυτήν την επιλογή;

A.T. Είναι αλήθεια. Αυτή είναι η δική μου προσωπική υπογραφή. Στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν υπάρχει σελίδα, πρόταση ακόμα και μία τυχαία φράση που να εμπεριέχει μία ακτίνα ελπίδας για κάποιον από τους πρωταγωνιστές. Όπως όλοι,έτσι και εγώ έχω συνδέσει την ελπίδα με το φως του ήλιου,όπως και κατ’ επέκταση με μία ηλιόλουστη μέρα. Εκτός από τις μελωδίες του Μπετοβεν,το φως της νύχτας αποτέλεσε οδηγός στην προσπάθεια μου να σκιαγραφήσω στο μυαλό μου το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου που ακούει Μπετοβεν και να το αποτυπώσω στο χαρτί. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί επιλέγουμε να διαβάζουμε βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας; 

A.T. Ο κάθε αναγνώστης έχει τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους που τον οδηγούν να εξερευνήσει μία νέα ιστορία. Ο δικός μου λόγος είναι ένας και απαράβατος. Να μπαίνω στην θέση του κάθε χαρακτήρα του βιβλίου, να παρατηρώ πως εξελίσσεται η ζωή τους όσο προχωρούσαν οι σελίδες, να φτιάξω μέσα από την υπάρχουσα ιστορία μία δικιά μου εκδοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει την συγγραφή του επόμενου βιβλίου σας; Μπορείτε να μας πείτε κάτι γι'αυτό;

A.T. Έχω ξεκινήσει το νέο μου βιβλίο,το οποίο αποτελεί την συνέχεια της ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΠΕΤΟΒΕΝ δίνοντας μεγαλύτερη έκταση στην ιστορία απαντώντας εν μέρη σε ερωτήματα που μπορεί να μην έχουν απαντηθεί από το πρώτο, σε εσκεμμένες ανακρίβειες που θα γίνουν κατανοητές στην πορεία. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα καταφέρω να αποτυπώσω ακριβώς αυτό που οραματίζομαι, μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι Ο Λυκάνθρωπος των Όσσορι θα αποτελέσει έκπληξη για κάθε αναγνώστη του. Όπως και για τον συγγραφέα του. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Πόσο εύκολα,ή,δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό τους νέους συγγραφείς;

A.T. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω προς το παρόν. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΤΟΒΕΝ είναι το πρώτο μου βιβλίο και ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή σαν νέος συγγραφέας με το αναγνωστικό κοινό. Το μόνο που μπορώ να πω,είναι ότι κάθε νέος συγγραφέας έχει έναν δύσκολο και μακρύ δρόμο προκειμένου να φθάσει στην πλήρη αποδοχή από το κοινό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

A.T. Θα μπορούσα να ξεχωρίσω ανάμεσα σε πολλούς τον Dan Brown. Όσον αφορά αγαπημένο βιβλίο,ο Κώδικας Ντα Βίντσι έχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Ποιό μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

A.T. Να δώσουν περισσότερη προσοχή στην φαντασία,πάρα στην εμπειρία που φοβούνται ότι δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Αν πιστέψεις το βιβλίο σου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα,θα σε εμπιστευθεί και αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                         Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                           https://dominicamat.blogspot.com/2020/06/blog-post_73.html

Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Άρη Τσακμακίδη Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Άρη Τσακμακίδη Reviewed by Dominica on Ιουνίου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.