Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  ''Εµµονές, εθισµοί, απιστίες, εκµετάλλευση, εκδίκηση, µαταιοδοξία, απόγνωση, σχιζοφρένεια, µισοκοιµούνται µέσα στις ερωτικές περιπτύξεις των σελίδων αυτού του βιβλίου, περιµένοντας να ξυπνήσουν και να οδηγήσουν τους ήρωες στο απόλυτο σκοτάδι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, µα και µανιακοί, ασθενείς, επαγγελµατίες του σεξ, πλαστικές κούκλες, κάµερες, και ένα τσίρκο, όλα κοµµάτια µιας ερωτικής συλλογής γεµάτης µυστικά.
   Δώδεκα διηγήµατα που τα ενώνουν τα πάθη και οι λάγνες απολαύσεις, µε πρωταγωνιστές που άλλοτε παραδίνονται άνευ όρων στην ηδονή, και άλλοτε παλεύουν έντροµοι να γλιτώσουν από το αναπόφευκτο φινάλε τους.
  Στο «Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασµα» το σεξ δεν γεννά ζωή, αλλά οδηγεί στην ανυπαρξία.''
                                                         (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Είναι κοινό μυστικό πως το χρήμα καί το σεξ ''κυβερνούν'' σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τους ανθρώπους ατομικά,αλλά κι ολόκληρες χώρες στον πλανήτη. Καί τα δύο φαντάζουν άκρως θελκτικά καί διεγερτικά. Είναι πολλές φορές η κινητήριος δύναμη καί η αφορμή για τις πράξεις πολλών ανθρώπων εκεί έξω. Μέσω αυτών των δύο ασκούν τεράστια επιρροή πάνω στους άλλους καί τους μετατρέπουν σε ένα διαφορετικό είδος ''υπηκόων'' που τους ακολουθούν πιστά ό,τι κι αν τους κάνουν. Για ποιόν,όμως,λόγο ένας άνθρωπος να βρεθεί στην θέση του θύματος,ή,του θύτη; Τί είναι αυτό που τον οδηγεί να πάρει αυτή την απόφαση; Συμβαίνει ακούσια,ή,εκούσια;
  Η συγγραφέας κυρία Αφροδίτη Καριοφύλλη μέσα από το νέο της βιβλίο,με τίτλο ''Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα'' προσπαθεί καί τα καταφέρνει να προσεγγίσει το παραπάνω ζήτημα καί να το αναδείξει σαν ένα -γιατί όχι- σύγχρονο πρόβλημα της εποχής μας.
  Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ερωτικό μυθιστόρημα αποτελούμενο από δώδεκα ξεχωριστές ιστορίες πάθους,με κοινό χαρακτηριστικό το σεξ που δεν συμβαίνει λόγω του έρωτα,ούτε προσφέρει ηδονή αλλά παίρνει μία άλλη μορφή εκδίκησης,ίσως καί λύτρωσης καί απαλλαγής από τα δεσμά που γίνονται βαριές αλυσίδες καί ερινύες στα πόδια των πρωταγωνιστών.
  Ο λόγος της είναι καθαρός,σκληρός καί ωμός. Στοχεύει να ξεβολέψει τους αναγνώστες από τις αναπαυτικές τους θέσεις καί να δούν όλα όσα περιγράφονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου,με μία άλλη ματιά. Η ποικιλία των ιστοριών όχι μόνο καθιστά το βιβλίο ευκολοδιάβαστο,μα κάθε αναγνώστης θα βρεί τουλάχιστον μία εξ αυτών που θα του αρέσει περισσότερο καί θα την ξεχωρίσει. Το ίδιο συνέβη καί σε μένα. Σε ένα γενικό,βέβαια,πλαίσιο βρήκα το βιβλίο πολύ ενδιαφέρον στο σύνολό του.
  Τον τελευταίο καιρό αποφεύγω τα πολλά αισθηματικά/ερωτικά βιβλία. Όχι γιατί δεν μου αρέσουν,αλλά επειδή επιθυμώ να μου προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα που μπορεί να βρώ σε αντίστοιχα του είδους. Μπορώ να πώ,ότι το συγκεκριμένο βιβλίο μου το πρόσφερε αυτό σε μεγάλο βαθμό. Είναι από εκείνα τα βιβλία που ο τίτλος του,μαζί με την περίληψη του οπισθοφύλλου ταίριαξαν απόλυτα με ό,τι περιέχεται μέσα στις σελίδες του. Δίνει στους αναγνώστες όσα υπόσχεται από την αρχή. Δεν παραπλανά καί δεν δίνει λάθος μηνύματα. Εστιάζει στην αποκρυπτογράφηση καί αποτύπωση των χαρακτήρων των ηρώων μέσα από τις ερωτικές σχέσεις που συνάπτουν καί τον τρόπο συμπεριφοράς τους κι όχι στις σκηνές σεξ.
  Ξέρω προκαταβολικά πως πιθανότατα το βιβλίο να σας φανεί κάπως ιδιαίτερο καί παράταιρο με τα γούστα σας,αλλά δεν έχετε παρά να του δώσετε μία ευκαιρία. Μπορεί καί να σας αρέσει.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΟΦΥΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα  Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.