Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλίσια Παρσεκιάν


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων την συγγραφέα κυρία Αλίσια Παρσεκιάν. Την ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ''ΠΟΥΕΝΤ'' κυκλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή καί μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                     Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΑΛΙΣΙΑ ΠΕΡΣΑΚΙΑΝ

                                              Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Αρχικά, θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας; 

Α.Π. Από μικρό κοριτσάκι, θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει. Φανταζόμουν ιστορίες, έπλαθα τους ήρωες & έγραφα, έγραφα. Δεν έδινα ποτέ τέλος στις ιστορίες μου, γιατί δεν ήθελα «να πεθάνουν», καθώς όταν μια ιστορία φτάνει στο τέλος της «πεθαίνει» και «πεθαίνουν» και οι ήρωες μαζί της. Ήθελα να τους κρατήσω όσο περισσότερο μπορώ κοντά μου. Επίσης, θυμάμαι τον εαυτό να γράφει για τη ζωή την ίδια. Θαρρώ πως πάντα για την ίδια τη ζωή θα γράφω. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή το βιβλίο σας ‘’ΠΟΥΕΝΤ’’. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό, για όσους αναγνώστες δεν έχει τύχει να το διαβάσουν ακόμα; 

Α.Π. Οι «Πουέντ» με κεντρική ηρωϊδα τη Δανάη, πρίμα μπαλαρίνα που ζει στην Νέα Υόρκη, αποτελούν μια συλλογή 19 σπονδυλωτών διηγημάτων για τη ζωή. Όλα μιλάνε για την ίδια τη ζωή και κάπου συνδέονται μεταξύ τους.Η Δανάη, αφηγείται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Μας μιλά για τη μητρική αγάπη, για τον έρωτα, για την φιλία, για την αγάπη, για τον θάνατο, για την ασθένεια, για τις εξαρτήσεις. Οι «Πουέντ» μιλούν για το φως και το σκοτάδι της ζωής, για την χαρά και την λύπη της, για την ευτυχία και τη δυστυχία της. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Γνωρίζω πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου σας, θα τα διαθέσετε αποκλειστικά για την ιατρική έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για αυτήν σας την πράξη. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

Α.Π. Με την υγεία μου έχω περάσει και εγώ από πολύ δύσκολες και δύσβατες ανηφόρες. Θα ήθελα να εξαλείψω τον πόνο, την μοναξιά, τον φόβο. Χωρίς να το σκεφτώ, ούτε στιγμή, αποφάσισα να διαθέσω όλα μου τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μου ,αποκλειστικά για την ιατρική έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα και πιο συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Μέσα από την υπόθεση του βιβλίου σας καταπιάνεστε με προσοχή, λεπτότητα και τον δέοντα σεβασμό, με τα αυτοάνοσα νοσήματα και το πως επηρεάζουν τους πάσχοντες. Ποιό το μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε σχετικά με αυτό το δύσκολο ζήτημα; Η ιστορία του βιβλίου απευθύνεται μόνο στους πάσχοντες,ή,καί στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό;

Α.Π. Με συγκινείτε πάρα πολύ. Χίλια ευχαριστώ ολόψυχα, για τα καλά σας λόγια.
Η ιστορία απευθύνεται στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, μέσα από τις «Πουέντ» υπάρχει μια « πρώτη επαφή» με τα αυτοάνοσα νοσήματα. Θα ήθελα με όλη μου την ψυχή να βοηθήσω τους ανθρώπους που νοσούν από αυτοάνοσα νοσήματα, να μην πονούν, να μη φοβούνται, να κάνουν όνειρα, να αρχίσουν ξανά να χαμογελούν.  Θα ήθελα με όλη μου την καρδιά, να βοηθήσω τους πάσχοντες να μιλήσουν για τα νοσήματα αυτά. Με την πρώτη ευκαιρία, όταν μου δοθεί το βήμα, θα βγω μπροστά και θα μιλήσω για τα αυτοάνοσα νοσήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να λάβουν οι αναγνώστες από το βιβλίο σας; Ποιός ο σκοπός σας;

Α.Π. Θα επιθυμούσα την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα, θα επιθυμούσα ο κόσμος να αγκαλιάσει τους ανθρώπους που νοσούν από αυτοάνοσα νοσήματα, να σταθεί κοντά τους, θα επιθυμούσα ο κόσμος ν’αγκαλιάσει το βιβλίο και το σκοπό του & όλοι μαζί να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ανθρώπους που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς δεν έχει βρεθεί ίαση για κανένα αυτοάνοσο νόσημα μέχρι στιγμής. 
Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε!  
Θα ήθελα οι αναγνώστες μέσα από τη Δανάη να μην πάψουν ποτέ να αγαπούν & να κυνηγούν το φως, ακόμα και αν βιώνουν το πιο δύσκολο σκοτάδι. Το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι, όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε & θα κερδίσουμε. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Θα υπάρξει συνέχεια της ιστορίας της πρωταγωνίστριας σε επόμενο βιβλίο,ή,κάπου εδώ κλείνει ο κύκλος της;

Α.Π. Θα υπάρξει & συνέχεια, βέβαια! Ο κύκλος της ,δεν κλείνει εδώ, υπάρχει μεγάλη συνέχεια!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει την συγγραφή του επόμενου βιβλίου σας; Κι αν ναί,θα σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το πρώτο; 

Α.Π. Έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο βιβλίο, ναι! Είναι η συνέχεια του πρώτου βιβλίου! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Έχετε σκεφτεί αν θα κάνετε το βιβλίο σειρά;

Α.Π. Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει σειρά το βιβλίο, εύχομαι να τα καταφέρω! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα,ή,δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό τους νέους συγγραφείς;

Α.Π. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία αποδοχής των νέων συγγραφέων. ‘Άπαξ και επιτευχθεί η αποδοχή , η αγκαλιά του αναγνωστικού κοινού, είναι υπέροχη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Α.Π. Είναι πολλοί οι αγαπημένοι μου συγγραφείς και πολλά τα αγαπημένα μου βιβλία! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,ποιά ευχή σας θα επιθυμούσατε να υλοποιηθεί;  

Α.Π. Κατ’ αρχάς, όλος ο κόσμος να έχει υγεία & αγάπη!
Θα επιθυμούσα , οι «Πουέντ», να διασκευαστούν και ν’ανεβούν στη θεατρική σκηνή! 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις σας. Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                          Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                            https://dominicamat.blogspot.com/2020/06/blog-post_57.html

Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλίσια Παρσεκιάν Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αλίσια Παρσεκιάν Reviewed by Dominica on Ιουλίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.