Καιρός να πούμε αντίο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Ο αποχωρισμός,κυρίως αγαπημένων μας προσώπων,εκτός από οδυνηρός,είναι καί κάτι δεδομένο στην ζωή μας. Όσο κι αν μας πονάει αυτό το γεγονός,πρέπει να μάθουμε να τον αντιμετωπίζουμε με μεγάλο ψυχικό σθένος. Σκεφτείτε,λοιπόν,πως φαντάζει όλο αυτό στα μάτια καί τις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να μιλήσετε στα παιδιά σας για το ζήτημα του αποχωρισμού,με σκοπό να τον κατανοήσουν καί να τον αποδεχθούν,είναι τα παιδικά βιβλία. Παιδικά βιβλία κατάλληλα κάθε φορά για την ηλικία του εκάστοτε παιδιού.
  Σήμερα,έχω την χαρά να σας παρουσιάσω ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο,το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ. Πρόκειται για μία νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη καί έχει τίτλο ''Καιρός να πούμε αντίο''.
  Από τον τίτλο του,κιόλας,παίρνουμε μία γεύση για το τι πρόκειται να συναντήσουμε μέσα στην ιστορία του. Βασικό του θέμα ο αποχωρισμός δύο ξεχωριστών φίλων. Ο λόγος του είναι δομημένος σωστά καί περιέχει σύντομες μικρές προτάσεις για να μην κουράζονται οι νεαροί μας αναγνώστες. Το λεξιλόγιο προσαρμόζεται στην ηλικία στην οποία απευθύνεται. Ταυτόχρονα,η εικονογράφηση καί τα χρώματα που χρησιμοποιούνται έρχονται να ταιριάξουν με το νόημα του βιβλίου.
  Εν κατακλείδι,έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο παιδικό παραμύθι που αξίζει να αναζητήσετε καί να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.
                                                             Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μία και η Λούσι. Ένα κορίτσι και μια κουκουβάγια. Μια δυνατή φιλία. Έρχεται η στιγμή να πουν αντίο. Η Λούσι πρέπει να φύγει. Γιατί; Πού θα πάει; Το κορίτσι και η κουκουβάγια περπατούν εκεί που συναντήθηκαν για πρώτη φορά και θυμούνται όσα έζησαν μαζί. Ο χρόνος τελειώνει, σύντομα θ’ αποχωριστούν. Δε χρειάζεται να πουν πολλά. Σημασία έχει μόνο ότι τα βράδια θα κοιτάζουν το ίδιο φεγγάρι. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που μας βοηθά να βρούμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε τον φόβο του αποχωρισμού και να τον κατανοήσουμε. Μια γεμάτη ευαισθησία ιστορία που μας αγγίζει βαθιά και μας δείχνει, με τη βοήθεια ενός  ζώου, πόσο οδυνηρός μπορεί να είναι ένας αποχωρισμός από ένα αγαπημένο άτομο, αλλά και ότι, αν το αγαπούσαμε, αυτό που μένει είναι αγάπη και όμορφες αναμνήσεις.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΙΜ ΣΕΝΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

Για παιδιά 8+ ετών
     


Καιρός να πούμε αντίο Καιρός να πούμε αντίο Reviewed by Dominica on Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.