Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αναστασία Κορινθίου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα φιλοξενώ με μεγάλη μου χαρά,στην στήλη των συνεντεύξεων,την συγγραφέα κυρία Αναστασία Κορινθίου. Την ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Πρόσφατα κυκλοφόρησε,από τις εκδόσεις Υδροπλάνο,το νέο της βιβλίο,με τίτλο ''Διάφανη Ψυχή''. Ένα βιβλίο που έγινε από τα πιο αγαπημένα μου καί αξίζει να το διαβάσετε κι εσείς. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                   Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ

                                                Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας....

Αρχικά,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησής μου για να κάνουμε αυτήν την συνέντευξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί είναι για εσάς η συγγραφή;

A.K. Η συγγραφή είναι μια εσωτερική διαδικασία ψυχής. Είναι κατάθεση αλήθειας και τσαλάκωμα! Είναι λύτρωση και εξομολόγηση!

 ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο το νέο σας βιβλίο με τίτλο ‘’Διάφανη ψυχή’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

A.K. Η Διάφανη ψυχή γεννήθηκε σαν ανάγκη μέσα μου την περίοδο της καραντίνας. Όλοι οι εγκλωβισμένοι μου φόβοι που δεν μπορούσαν να στείλουν... SMS για να βγουν έξω, βγήκαν στο φως με μελάνι. Ζωντάνεψα αδικοχαμένους ήρωες του βιβλίου ''Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο'' και τους τοποθέτησα στην αληθινή τους διάσταση δίνοντας έμφαση στην γυναικεία κακοποίηση. Μείναμε σπίτι με τον... Χειρότερο εαυτό μας!

 ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πώς έγινε η επιλογή του τίτλου ‘’Διάφανη ψυχή’’; 

A.K. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με διάφανες ψυχές που στην διάρκεια της ζωής τους φοράνε χρώματα από επιλογή ή τις λεκιάζουν χρώματα από λάθος συνταιριάσματα ανθρώπων που πλύθηκαν μαζί τα όνειρά τους σε... Λάθος θερμοκρασίες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Ποιά η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; 

A.K. Το βλέμμα μιας γυναίκας κι ενός παιδιού που φορούσαν μάσκες στο super market. Οι μάσκες έκρυψαν τα ψεύτικα χαμόγελα των δήθεν τέλειων σχέσεων, γάμων, οικογενειών και τα μάτια είπαν αλήθειες. Είδα στα μάτια τους απόγνωση και πίσω τους είδα έναν άντρα,συζυγο και πατέρα,που όσο γέμιζε το καρότσι προμήθειες βρίζοντας,γέμιζε και εκείνα τα μάτια φόβους. Μου κόπηκε η ανάσα. Κανείς δεν έδινε σημασία στα δυο αυτά βλέμματα..Τότε κατάλαβα ότι ο covid 19 μετέδιδε κάτι πολυ χειρότερο από όσα μας έλεγαν στα δελτια ειδήσεων. Μετέδιδε μοναξιά!

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Πόσο έντονη ήταν η συναισθηματική σας φόρτιση κατά την διάρκεια της συγγραφής του παρόντος βιβλίου;

A.K. Τεράστια. Στο βιβλίο αυτό έβγαλα και πολλούς δικούς μου προσωπικούς φόβους και βιώματα. Έγραφα ασταμάτητα γιατί είχα σαν τελικό στόχο να ψιθυρίσει με ουρλιαχτά το βιβλίο αυτό μια μεγάλη αλήθεια... Ότι πολλές φορές ακόμη και ένα χάδι είναι χαστουκι. Ακόμη κι ένα ''σε αγαπω'' είναι φυλακή. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες από την ανάγνωση του βιβλίο σας; 

A.K. Τί να κρατήσουν από τις ιστορίες των ηρώων; Να πάψουν να σιωπούν. Να μιλάνε... Να τολμούν να νοιάζονται για τους γύρω τους. Αν ακούσουν ένα παιδικό κλάμμα ή μια γυναικεία κραυγή από το δίπλα διαμερίσμα,να μη γυρίσουν πλευρό στα βαμβακερά τους όνειρα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Από το βιογραφικό σας μαθαίνουμε πως έχετε βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, την UNESCO, τον Σύλλογο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΗΓΕΧΟΡΟΣ, τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Θάλεια, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ. Πώς νιώσατε για αυτές τις διακρίσεις;

A.K. Για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ αυτές τις διακρίσεις τόσο σημαντικές,όσο την αγάπη των αναγνωστών μου,που ήταν εκεί,όταν εγώ έλειπα από τον εαυτό μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτές τις διακρίσεις,μα εύχομαι μέσα μου σαν γεράσω και αυτές θα κοσμούν τους τοίχους του γραφείου μου, πάνω σε αυτό να υπάρχουν πολλές κορνιζες με φωτογραφίες των παιδιών μου και φίλων. Αυτό ναι... Θα είναι ένα σπουδαίο βραβείο!

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε; 

A.K. Όσα γράφονται με σκοπό να αγαπηθούν από αναγνώστες και όχι από τραπεζικούς λογαριασμους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Έχετε ξεκινήσει την συγγραφή του επόμενου βιβλίου σας; Μπορείτε να μας πείτε κάτι γι'αυτό;

A.K. Ναι,έχω ξεκινήσει.. Για τέσσερα χρόνια έκανα ένα μεγάλο... διάλειμμα,όχι από επιλογή,αλλά από ανάγκη. Οι συνθήκες ζωής μου άλλαξαν πολύ και τώρα που βρήκα τις ισορροπίες μου,νιώθω έτοιμη να γράψω έτσι όπως θέλω Με αλήθεια και τόλμη. Το επόμενο μου βιβλίο είναι η Πόρτα. Ένα βιβλίο που χρωστάω σε μένα και στον άντρα που αγάπησα πολυ! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

A.K. Βιβλίο ''Ένα παιδι μετράει τα αστέρια'' και συγγραφέας ο Μαρκ Λεβύ. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Ποιό μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

A.K. Να γράφουν... Να πιστεύουν στο όνειρό τους. Δεν υπάρχει εκδοτική κρίση,υπάρχει λάθος κρίση στους περισσότερους εκδοτικούς και επειδή έχω στόχο και σκοπό ζωής να βοηθάω νέους δημιουργούς, μέσα από την θέση μου στον εκδοτικό οίκο Υδροπλάνο σαν υπεύθυνη αξιολόγησης νέων έργων,να μου στέλνουν τα όνειρα αυτά!! Σας ευχαριστώ από... Ψυχής για τις υπέροχες ερωτήσεις!

                                                Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

                          Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                        Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                            https://dominicamat.blogspot.com/2020/08/blog-post_2.html

Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αναστασία Κορινθίου Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αναστασία Κορινθίου Reviewed by Dominica on Αυγούστου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.