Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Σοφία Καλαντζή

 



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων την συγγραφέα κυρία Σοφία Καλαντζή. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Φύλατος κυκλοφορεί το βιβλίο της,με τίτλο ''Από καρδιά σε καρδιά''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Βρείτε την κριτική μου για το βιβλίο στην στήλη ''Βιβλιοπροτάσεις''-''ΕΥ ΖΗΝ''. Μπορείτε να το προμηθευτείτε αποκλειστικά από το επίσημο site του εκδοτικού.



                                           Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ


                                                   Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασής μου για την συγκεκριμένη συνέντευξη. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;


Σ.Κ. Η συγγραφή υπάρχει στη ζωή μου από την ηλικία των 15 ετών όπου έγραψα και το πρώτο μου διήγημα. Τώρα σε σχέση με το πώς μπήκε,πιστεύω ότι της άφησα την πόρτα ανοιχτή γιατί κατάλαβα ότι είναι ένας λειτουργικός και λυτρωτικός τρόπος για να ανοίξω την πόρτα μέσα μου. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από  τις εκδόσεις Φυλάτος το βιβλίο σας ‘’Από καρδιά σε καρδιά’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;


Σ.Κ. Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοτάξιδο. Το βιβλίο «Από Καρδιά σε Καρδιά» έρχεται να κινήσει την εσωτερικότητα του ανθρώπου,γι’αυτό και απευθύνεται στην καρδιά του,που μπορεί να δει πέρα από το αυτονόητο. Έρχεται να βοηθήσει τον αναγνώστη να ενεργοποιήσει τη δική του εσωτερική φωνή και να μπορεί έτσι ν’ακούει σε μεγαλύτερο βάθος τον εαυτό του,αλλά και τους άλλους. Είναι ένα βιβλίο που ανοίγει την καρδιά για όποιον το αντέχει.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Τί σας οδήγησε να προβείτε στη συγγραφή του βιβλίου σας ‘’Από καρδιά σε καρδιά’’;


Σ.Κ. Το έγραψα για να ακούσω τη δική μου φωνή. Να την ακούσω να καθαρίζει τα μάτια μου από την αυταπάτη και να με καλεί να πάρω μια θέση στη ζωή μου,πιο ενεργητική,πιο ουσιαστική. Αυτή η φωνή όπως λέω και στο βιβλίο,είναι η ενεργοποιητική ουσία μας,που μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε από την πλάνη μας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει βαθιά ειλικρίνεια από τον αναγνώστη. Να θέλει να ενσκήψει εντός του,όχι για να δοξαστεί όπως γίνεται με πολλές προσεγγίσεις σήμερα,αλλά να αναγνωρίσει τη θέση του στο σήμερα για αρχή.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσο χρόνος χρειάστηκε για να το ολοκληρώσετε;


Σ.Κ. Η προετοιμασία ήταν αρκετά χρόνια. Το έγραψα σε 3 μήνες. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Πώς προέκυψε ο τίτλος ‘’Από καρδιά σε καρδιά’’; Υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από αυτόν;


Σ.Κ. Ο τίτλος «Από Καρδιά σε Καρδιά» ουσιαστικά λέει ότι μόνο με την καρδιά μπορείς να το διαβάσεις και μια από τις εργασίες αυτού του βιβλίου είναι το άνοιγμα της καρδιάς. Οι κλειστές καρδιές δεν θα καταλάβουν και πολλά είναι η αλήθεια. Βέβαια όπως είπα και πριν,αν σε βρει έτοιμο,θα λειτουργήσει καθαριστικά,ένα μικρό άνοιγμα θέλει.


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να ‘’κρατήσει’’ το αναγνωστικό κοινό από το βιβλίο σας;


Σ.Κ. Θέλω ο αναγνώστης να επιτρέψει στο βιβλίο να του μιλήσει από εκείνο το σημείο που θα του αποκαλύψει το βάθος του. Να κρατήσει το αίσθημα να συναντάς το βάθος σου.


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία του ‘’Ευ ζην’’; 


Σ.Κ. Η κατηγορία ήρθε από τους άλλους δεν την επέλεξα εγώ είναι η αλήθεια,αλλά χωρίς την επαφή με την ουσία,δεν έχεις ευ ζην.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;


Σ.Κ. Ναι έχω ξεκινήσει και είναι μικρές ιστορίες,μικρά αυτοτελή διηγήματα που πάντα ως στόχο έχουν την αυτογνωσία με ένα ποιητικό και αλληγορικό τρόπο.


EΡΩΤΗΣΗ 9: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Σ.Κ. Προτιμώ μυθιστορήματα και διηγήματα που προσανατολίζονται στο να βοηθήσουν τον άνθρωπο να δει καλύτερα το που βρίσκεται και τι μπορεί να κάνει με τη ζωή του. Βέβαια λόγω και των σπουδών μου διαβάζω και αρκετά βιβλία για τις θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν κυρίως στο εξωτερικό,αλλά και στην Ελλάδα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Σ.Κ. Γενικώς ό,τι νέο δοκιμάζεται αρκετά και σε όλους τους τομείς,θέλει τον χρόνο του για να βρει τη θέση του και όχι για να γίνει παλιό αλλά απλά να βρει τη θέση του. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;


Σ.Κ. «Ο Προφήτης» Χαλίλ Γκριμπράν.


ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;


Σ.Κ. Να το κάνουν οπωσδήποτε,κάνοντας μαθαίνουμε. Μόνο να κερδίσουν έχουν,σίγουρα,εμπειρία. 


                              Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.


                                Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat










Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Σοφία Καλαντζή Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Σοφία Καλαντζή Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.