Τα Ρουάν του Έρωτα

 


                (Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στον εκδοτικό οίκο)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του συγγραφέα κυρίου Δημήτρη Βαγενά καί μείνει,εντέλει,αρκετά ικανοποιημένη τόσο από τις πρωτότυπες ιστορίες τους,όσο καί από το προσωπικό στυλ γραφής του ίδιου του συγγραφέα. Προ ημερών,έφτασε,τυχαία στα χέρια μου,το βιβλίο του με τίτλο ''Τα Ρουάν του Έρωτα'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΕΡΕ. Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα που παντρεύει αρμονικά το αίσθημα με την περιπέτεια καί μας ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς.

   Σας έχω ξαναμιλήσει για την γραφή του συγγραφέα καί θεωρώ πως θα ήταν κουραστικό για εσάς να επαναλαμβάνομαι. Μπορείτε,κάλλιστα,να διαβάσετε προγενέστερες κριτικές μου για τα βιβλία του καί να ενημερωθείτε σχετικά. Αυτό που κάνει τα μυθιστορήματα του συγγραφέα να ξεχωρίζουν,είναι η ποικιλία των ειδών στα οποία ανήκουν. Ο συγγραφέας καταφέρνει καί κινείται με ευκολία ανάμεσα στα λογοτεχνικά είδη καί να προσφέρει κείμενα που μας ικανοποιούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Προσωπικά το βρίσκω θετικό στοιχείο αυτό στην γραφή ενός συγγραφέα. Σημαίνει πως δεν περιορίζεται καί πως μπορεί να εκφράζεται το ίδιο εύστοχα σε πολλά συγγραφικά μονοπάτια,χωρίς να χάνει την προσωπική του ταυτότητα.

    Άς ξεκινήσω,όμως,να σας μιλάω για το σημερινό βιβλίο. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη τα οποία αποτελούνται από μικρά περιεκτικά κεφάλαια που το καθιστούν ευανάγνωστο καί προσιτό. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση δεν βοηθά μόνο στην σκιαγράφηση του χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα,αλλά καί να μπορέσουν οι αναγνώστες/στριες να ταυτιστούν μαζί του καί να δούν τα πάντα μέσα απ΄την δική του οπτική γωνία. Να αισθανθούν όσα αισθάνθηκε καί να ελπίσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

   Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσουμε μία ιστορία έρωτα που τοποθετείται τον 18ο αιώνα στην μακρινή Κίνα. Εκτός από την σχέση των δύο πρωταγωνιστών,θα μας δοθεί η δυνατότητα να λάβουμε περισσότερες γνώσεις για τον πλούσιο κινεζικό πολιτισμό καί την μακραίωνη παράδοσή του. Είναι από τις ελάχιστες φορές που ''ανοίγει'' ένα παράθυρο μέσω της ιστορίας ενός βιβλίου που μου επιτρέπει να ρίξω κλεφτές ματιές στο παρελθόν καί να λάβω χρήσιμα μαθήματα για την ζωή μου. Με ολοφάνερη την ενδελεχή έρευνα τόσο για τον πολιτισμό,όσο καί τα εθιμοτυπικά εκείνης της χώρας που έχει κάνει ο συγγραφέας,προσφέρει ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί καί κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

   ''Κατέβασαν από το διαμέρισμα της Μέι–λι τον στρατηγό, ντυμένο με ένα απλό κατάλευκο ρούχο, μακρύ μέχρι τους αστραγάλους, ξυπόλυτο και συνοδευόμενο από δυο στρατιώτες. Ανέβηκε με το κεφάλι ψηλά έχοντας ξανακερδίσει την παλιά του αρχοντιά και το μεγαλείο, στην εξέδρα. Εκεί τον περίμενε ένας τεράστιος σε όγκο και ύψος, γυμνός από την μέση και πάνω δήμιος. Ο δήμιος σήκωσε ψηλά πάνω από τον λαιμό του στρατηγού το πλατύστομο σπαθί και το κατέβασε με μια απότομη κίνηση. Το κεφάλι του αφέντη έπεσε στην πήλινη λεκάνη και ένας πίδακας αίματος πετάχτηκε με δύναμη από τον κομμένο λαιμό, ενώ το σώμα σπαρταρούσε. Το αίμα μετά από λίγο σταμάτησε να τρέχει και ο δήμιος έπιασε το κεφάλι από την κοτσίδα και σηκώνοντας το ψηλά, άρχισε να το περιφέρει γύρω στην εξέδρα. Κάποιες από τις γυναίκες ούρλιαξαν, ενώ μερικές λιποθύμησαν. Ένας ιππέας πήρε το κεφάλι και καλπάζοντας κατευθύνθηκε προς τον κόσμο, που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα τείχη. Είχαν και αυτοί δικαίωμα στην <διασκέδαση>, υποθέτω. Είδα την Γου να στηρίζει την κυρά μας, που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Γενναίο αγαπημένο μου κορίτσι.''(Οπισθόφυλλο (αντί περίληψης)

  Στα επιπλεόν υπέρ του βιβλίου μπορούν να προστεθούν η αδιάκοπη αφήγηση των γεγονότων,η γρήγορη εναλλαγή των σκηνών,η απουσία βαρετών ''κοιλιών'' καί επαναλήψεων,η έντονη δράση,η αυξανόμενη αγωνία καί το άπλετο μυστήριο που ''σκεπάζει'' τα πάντα γύρω του καί θα βάλει εμπόδια τόσο στον δρόμο των ηρώων,όσο καί στο δικό μας μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό μας προορισμό.

  Εν ολίγοις έχουμε ένα μυθιστόρημα που υμνεί τον έρωτα,την ανδρεία,την ανάγκη για ελευθερία καί παράλληλα μας γεμίζει με ιστορικές γνώσεις που μέχρι πρότεινος,οι περισσότεροι/ες,ίσως να μην γνωρίζαμε. Ένα μυθιστόρημα που μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε. Καί μία συμβουλή! Μην φοβάστε να δοκιμάζετε να διαβάζετε άλλα είδη βιβλίων από αυτά που επιλέγετε συνήθως,τολμήστε να διαβάσετε καί κάτι διαφορετικό. Ποιός ξέρει; Ίσως ανακαλύψετε κάτι που θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη.

                                                                 Καλές σας αναγνώσεις!


Υ.Γ. Το βιβλίο «Τα ρουάν του έρωτα» από τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ αποτελεί επανέκδοση του βιβλίου «Ιστορία αγάπης», το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΕΡΕ



   




Τα Ρουάν του Έρωτα Τα Ρουάν του Έρωτα Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.