Δίαιτα με σοκολάτα

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                 ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Μπορείτε να μου βρείτε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν αγαπά τη σοκολάτα; Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιον που θα μου πεί ότι δεν καταναλώνει σοκολάτα. Η μόνη διαφορά που έχω εντοπίσει είναι στο είδος της σοκολάτας την οποία μπορεί να επιλέγουν. Άλλοι λατρεύουν την γλύκα της γάλακτος με ξηρούς καρπούς,ή όχι,άλλοι την πίκρα της μαύρης κι άλλοι δηλώνουν φανατικοί/ες της λευκής... Κοινός παρανομαστής,συνεπώς,η σοκολάτα. Ως ένα μικρότερο,ή,μεγαλύτερο ''εθισμό'' θα μπορούσα να χαρακτηρίσω με μία λέξη αυτό το τόσο υπέροχο γλύκισμα που δύσκολα μπορεί κάποιος/α να το αποχωριστεί από την καθημερινή του/της διατροφή.

   Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο το βιβλίο ''Δίαιτα με σοκολάτα'' του διαιτολόγου-διατροφολόγου κυρίου Μάνου Καζαμία. Περιττό να σας πώ με τι ενθουσιασμό εξέφρασα την επιθυμία μου να πιάσω στα χέρια μου αυτό το βιβλίο. Να λοιπόν που σήμερα σας το παρουσιάζω μέσα από το blog μου. Πρόκειται για μία ιδανική πρόταση είτε ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής κι επιθυμείτε κάποιο γλυκό,είτε θέλετε να μην το στερηθείτε αλλά να λαμβάνετε μόνο τα θρεπτικά στοιχεία από αυτό.

   Ξεκινώντας την ανάγνωση του βιβλίου,αρχικά θα μάθουμε την ιστορία της σοκολάτας μέσα από ένα περιεκτικό κι ευανάγνωστο κείμενο. Έπειτα,θα γνωρίσουμε την διατροφική αξία της σοκολάτας(μαύρη,γάλακτος,λευκή) καθώς κι από τι αποτελείται. Συνεχίζοντας θα προσπαθήσουμε να ορίσουμε αν η σοκολάτα λειτουργεί ως ανταμοιβή,ως παρηγοριά,ή,ενοχή. Άλλωστε,αυτήν την γλυκειά επίγευση που μας αφήνει την συνδυάζουμε με την αίσθηση ευφορίας που νιώθουμε αρκετές φορές στην ζωή μας. Επίσης,ενδιαφέρον κομμάτι του βιβλίου μπορεί να θεωρηθεί η άποψη/τοποθέτηση της ιατρικής γύρω από την κατανάλωση της σοκολάτας σε φυσιολογικά πλαίσια καί τα οφέλη αυτής στον οργανισμό μας,αλλά καί τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρει η κατάχρηση αυτής. Θυμηθείτε καί το αρχαίο ρητό που λέει ''παν μέτρον άριστον''. 

   Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο. Ο κύριος Μάνος Καζαμίας μας προτείνει γλυκές καί αλμυρές συνταγές με σοκολάτα,χαμηλές σε θερμίδες,αλλά θρεπτικές για τον οργανισμό μας που υπόσχονται να ικανοποιήσουν καί τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εγώ να είστε σίγουροι/ες πως σιγά-σιγά θα τις ξεφυλλίσω με ησυχία καί θα επιλέξω ποιες θα φτιάξω. Άν είστε το ίδιο λάτρεις της σοκολάτας με εμένα,αξίζει να το αναζητήσετε. Γιατί όχι να μην το προσφέρετε ως δώρο τις ημέρες των εορτών σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

                                                Καλά καί σοκολατένια σας αναγνώσματα!


                                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Σοκολάτα! Μια λέξη με… γοητεία, αφού λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να της αντισταθούν. Είτε τη δοκιμάσεις σαν γλυκό είτε σαν ρόφημα, το βέβαιο είναι πως δεν μπορείς να την αποχωριστείς! Τι γίνεται, όμως, όταν πρέπει να κάνεις δίαιτα και η σοκολάτα μοιάζει με εμπόδιο; Το νέο βιβλίου του Μάνου Καζαμία είναι η ζωντανή απόδειξη πως είναι ψέμα οτι η σοκολάτα παχαίνει. Είναι καιρός να γνωρίσετε, λοιπόν, τη «Δίαιτα με σοκολάτα», γιατί σημασία δεν έχει τι τρως αλλά πώς το τρως! Μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου, ο Μάνος Καζαμίας μας προσφέρει μερικές πεντανόστιμες συνταγές, όλες φτιαγμένες με σοκολάτα, ώστε να μη στερηθούμε την αγαπημένη μας γεύση, ακόμα κι όταν κάνουμε δίαιτα!

   

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ











Δίαιτα με σοκολάτα Δίαιτα με σοκολάτα Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.