Δελτίο Τύπου-"Τα άυλα θηρία της ψυχής"-Ευαγγελία Τσακίρογλου-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Τα άυλα θηρία της ψυχής" της συγγραφέως μας Ευαγγελίας Τσακίρογλου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Όταν σε μια ανακατεμένη ντουλάπα κλείσεις τα πορτόφυλλά της, δε σημαίνει πως η ντουλάπα έχει τακτοποιηθεί. Απλώς κρύβεις την ανακατωσούρα της για όσο διάστημα δεν τη χρησιμοποιείς. Όταν όμως χρειαστεί να πάρεις κάτι από μέσα και την ξανανοίξεις, βρίσκεις μπροστά σου αυτό από το οποίο πριν από λίγο νόμιζες ότι είχες ξεμπερδέψει… Ένα χάος!

»Σημασία έχει να μην κάνεις το ίδιο και με τη ζωή σου… Να μην αφήσεις τα γεγονότα να σε παρασύρουν στη δίνη τους μπερδεύοντας τα πάντα γύρω σου. Το χρέος σου απέναντι στον Πέτρο, την οικογένειά σου, αλλά κυρίως στον εαυτό σου, είναι να τακτοποιήσεις το καθετί εκεί που πρέπει, ώστε να συνεχίσεις να ζεις. Καλώς ή κακώς κάποιος εκεί επάνω αποφάσισε για σένα. Κι εσύ δεν έχεις άλλη επιλογή παρά μόνο να δεχτείς το θέλημά Του. Και κάποια στιγμή, όταν όλα θα είναι νοικοκυρεμένα γύρω σου κι εσύ ήρεμη, ίσως καταφέρεις να απαντήσεις το “γιατί” που σε τριβελίζει…»

Με αυτά τα λόγια, τη δική του θεωρία της ντουλάπας όπως την αποκαλούσε, ο Δημήτρης, καθοδηγούμενος από την άδολη αγάπη του για την Εύα, προσπάθησε να της εμφυσήσει την επιθυμία να βγει από το πένθος της και να συνεχίσει τη ζωή της.

Η Εύα χωρίς να γνωρίζει τα συναισθήματά του αποφάσισε, αν και τον γνώριζε ελάχιστα, να κάνει βίωμα την πρωτότυπη θεωρία του και να διεκδικήσει ξανά τα όνειρά της που για οχτώ χρόνια ζούσαν καταχωνιασμένα κάτω από την ισχυρή προσωπικότητα του Πέτρου και τις ανάγκες του. Ο Πέτρος ήταν ο εφηβικός της έρωτας. Η πρώτη και μεγάλη της αγάπη. Ωστόσο, η γνωριμία της με τον Δημήτρη θα την κάνει να δει τα πράγματα, αφού καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχές της, από μια διαφορετική πλευρά που μέχρι πρότινος αγνοούσε. Κοντά στον Δημήτρη θα βιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα, μέχρι τη στιγμή που φαντάσματα από το παρελθόν θα ξεπηδήσουν αναπάντεχα μπροστά στα μάτια της διεκδικώντας βίαια όσα λανθασμένα πίστεψαν κάποτε ότι τους ανήκαν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Ευαγγελία Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1974 στην όμορφη Θεσσαλονίκη, ένα μαγιάτικο πρωινό που ο μήνας είχε… 9!

Από μικρή της άρεσε να σκαρφίζεται ιστορίες. Τα παιχνίδια που έπαιζε με τις κούκλες της ήταν σωστές υπερπαραγωγές. Μεγαλώνοντας άρχισε να τις γράφει στο χαρτί. Σκόρπια πράγματα, δεξιά κι αριστερά.

Κάποιες τις συγκέντρωσε σ’ ένα ντοσιέ –24 και… άγουρες για την ακρίβεια– κι ένας αγαπημένος και αρκετά ενθουσιώδης ξάδερφος τις εκτύπωσε σε βιβλιαράκι με τον ευφάνταστο τίτλο «24 Γράμματα, 24 Ονόματα, 24 Ιστορίες». Παραδόξως, λόγω του μικρού της ηλικίας της και εξαιτίας της πολύ μεγάλης οικογένειας και καλών φίλων, έβγαλε ένα πολύ καλό χαρτζιλίκι.

Στο λύκειο συμμετείχε στη λογοτεχνική ομάδα του σχολείου. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιμελητών Πρόνοιας του Ε.Π.Λ. Κατερίνης και το 1993 έλαβε μέρος με την ιδιότητα της συνοδού παιδιών αθλητών ΑΜΕΑ στα SPECIAL OLYMPICS στην Αθήνα.

Από το 1997, που παντρεύτηκε τον Φώτη, ζει στο Μοσχάτο. Είναι μαμά της Ελένης, του Ανέστη και της Παρασκευής και από μια μικρή αναποδιά –ίσως και τύχη– είναι αιμοκαθαρόμενη από τον Ιούνιο του 2020.

«Τα άυλα θηρία της ψυχής» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη της δουλειά. Γράφτηκε με αγάπη ανάμεσα σε ξενύχτια, πάνες και μεγαλώματα.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 314

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-24-8

Τιμή: 15,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Τα άυλα θηρία της ψυχής" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/τα-άυλα-θηρία-της-ψυχής/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!








Δελτίο Τύπου-"Τα άυλα θηρία της ψυχής"-Ευαγγελία Τσακίρογλου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Τα άυλα θηρία της ψυχής"-Ευαγγελία Τσακίρογλου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.