Οι νότες της αγάπης

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Οι φιλίες που γεννιούνται στην μικρή μας ηλικία είναι κι αυτές που μας καθορίζουν καί μας στιγματίζουν σε μεγάλο βαθμό στην μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Οι φίλοι καί οι φίλες είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Ειδικά αυτές που κρατούν από την παιδική μας ηλικία είναι οι πιο αγνές κι ειλικρινείς. Παρατηρώ γύρω μου πολλά μικρά παιδιά να αισθάνονται κάπως κτητικά απέναντι στους φίλους καί τις φίλες τους καί δεν επιθυμούν να τους/τις ''μοιράζονται'' με τα άλλα παιδιά. Εκεί θα πρέπει να έρθουν οι γονείς καί να εξηγήσουν στα παιδιά τους -πάντα με τον κατάλληλο τρόπο- ότι η αγάπη που νιώθουμε για τα φιλικά μας πρόσωπα δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κρατάμε μόνο για εμάς. Πρέπει να τους δίνουμε τον χρόνο καί τον χώρο ώστε να νιώθουν ελεύθεροι/ες χωρίς να τους ''πνίγουμε''...

   Κυκλοφόρησε προ ημερών από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το παιδικό παραμύθι του συγγραφέα κυρίου Σταύρου Γραμματόπουλου με τίτλο ''Οι νότες της αγάπης'' που ''ακουμπάει'' στις καρδιές των μικρών παιδιών. Μία ιστορία που ψυχαγωγεί καί διδάσκει την ομορφιά της αγάπης την ίδια στιγμή. Γιατί η αγάπη είναι παντού. Ακόμα καί στην μουσική μπορούμε να την βρούμε μέσα στις νότες της...

   Ο συγγραφέας με πολύ απλό αλλά ουσιαστικό λόγο θα μιλήσει μέσω της ιστορίας του μικρού Ανέστη για την αξία της φιλίας καί της υπομονής στη ζωή μας. Δεν θα πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας όταν όλα δείχνουν να έχουν πάρει άλλη τροπή. Χρειάζεται να δείχνουμε κουράγιο καί πίστη. Πίστη όχι μόνο στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε,αλλά πίστη καί στους ανθρώπους γύρω μας. Γιατί θα έρθει η κατάλληλη ώρα που πλέον θα είμαστε πλήρεις στην ζωή μας καί δεν εννοώ από άποψη υλικών αγαθών αλλά από ανθρώπους που αγαπάμε καί μας αγαπούν.

   ''Σε έναν κόσμο όπου η αγάπη συνυπάρχει με τη μοναξιά, ο μικρός Ανέστης έχει τη δύναμη να περιμένει.'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας. Ειδικά αυτήν την περίοδο που για ακόμη μία φορά είμαστε αναγκαστικά κλεισμένοι/ες μέσα στο σπίτι,η ανάγνωση βιβλίων είναι η κάλλιστη λύση για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους αλλά καί να κρατήσουμε ζωηρή την ψυχολογία τους. Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι ιδανική επιλογή λόγω του τρόπου που έχει γραφτεί κι αποτυπωθεί η ιστορία μέσα στις σελίδες του βιβλίου,του ιδιαίτερου σχήματος του βιβλίου καθώς καί της εξαιρετικής εικονογράφησης που το κοσμεί.

                                                             Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ







       

Οι νότες της αγάπης Οι νότες της αγάπης Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.