Αγάπη από μπισκότο

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Η αγάπη αν είχε γεύση,θα ήταν πολύ γλυκειά. Όσοι κι όσες θα την γεύονταν,δεν θα μπορούσαν να την στερηθούν. Δεν είναι,άλλωστε,τυχαίο το γεγονός πως πολλές φορές για να εκφράσουμε την αγάπη που νιώθουμε για κάποιον άνθρωπο,του/της προσφέρουμε ένα όμορφο γλυκό. Εσείς με ποιό γλύκισμα θα την παρομοιάζατε; Με σοκολάτα,ή,με μπισκότα που φέρουν διάφορα σχήματα; Με γλυκό του κουταλιού,ή,ένα σιροπιαστό του φούρνου; Όπως καί να έχει,είναι πολύ ευλογημένος/η όποιος/α την έχει στη ζωή του/της. Δε συμφωνείτε; Να μην,όμως,μακρυγορώ κι ας περάσω στην σημερινή μου πρόταση για εσάς. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα κυρίου Μάριου Βλάχου,με τίτλο ''Αγάπη από μπισκότο'' καί έχω την χαρά να σας το παρουσιάσω μέσα από το blog μου.

   Ένα εύθυμο καί πολύ χαριτωμένο παραμύθι που υπόσχεται να αγγίξει τις καρδιές των μικρών παιδιών καί να τις πλημμυρίσει με μπόλικη αγάπη. Ένα παραμύθι που χάρη στην ιστορία του τα μικρά παιδιά θ'αντιληφθούν ότι η πραγματική αξία καί ομορφιά των πραγμάτων συνάδει με την αγάπη που εμείς τους δίνουμε. Όσο κι αν θαυμάζουμε ένα αντικείμενο,ποτέ δεν θα γίνει το ίδιο όσες φορές κι αν προσπαθήσουμε να το αντιγράψουμε,γιατί είναι ξένο. Δεν έχει φτιαχθεί εξ αρχής από εμάς ώστε να φέρει όλη την σημασία καί την στοργή που μπορεί να νιώθουμε γι'αυτό. Μόνο όταν το δημιουργούμε για πρώτη φορά με σκοπό να το δωρίσουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο,τότε η κίνησή μας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ναι,αναγνωρίζουμε το καλό αλλά πάντα προσπαθούμε κι από μεριάς μας για το καλύτερο.

    Ο συγγραφέας με προσοχή καί μεράκι αποτυπώνει πάνω στο χαρτί μία ιστορία οικεία καί ψυχαγωγική για το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Χρησιμοποιεί κατανοητό λεξιλόγιο,σύντομες προτάσεις καί μεγάλη γραμματοσειρά που δεν κουράζει καθόλου τα παιδιά. Έπειτα,έρχεται η πολύ καλή καί πολύχρωμη εικονογράφηση που κοσμεί το βιβλίο -εσωτερικά κι εξωτερικά- καί ζωντανεύει τους ήρωες μπροστά στα μάτια μας.

   ''Ο κύριος Μπισκοτόπουλος έχει έναν μεγάλο στόχο: θέλει να προφτάσει να ετοιμάσει και να μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τη συλλεκτική σειρά μπισκότων του. Θα επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα μέσα. Αλλά, η ανεξίτηλη αγάπη του για τα παιδιά και η συμβουλή του Βασιλιά Μπισκοτένιου θα είναι τελικά η κινητήριος δύναμη για να επιτύχει τον σκοπό του. Είναι σαν όλο το σύμπαν να συνωμοτεί μαζί του για να εκπληρώσει την πιο γλυκιά του επιθυμία, την Αγάπη από Μπισκότο.'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Μου άρεσε πολύ το βιβλίο γιατί εκτός του ότι διδάσκει στα παιδιά τις έννοιες της ευγνωμοσύνης,της προσφοράς,της γενναιοδορίας,της αλληλεγγύης,της τιμιότητας καί της συνεργασίας,δεν αφήνει κι εμάς τους ενήλικες να ξεχάσουμε την αξία καί τη σημασία τους. Αναζητήστε το!

                                                              Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΠΠΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ









Αγάπη από μπισκότο Αγάπη από μπισκότο Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.