Δελτίο Τύπου-"Πάρκυ, Η συγκάτοικος της μαμάς μου"-Δέσποινα Καραμήτσου-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Πάρκυ, Η συγκάτοικος της μαμάς μου" της συγγραφέως μας Δέσποινας Καραμήτσου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ζωή δεν είναι πάντα ανέφελη. Όταν μια ασθένεια μπαίνει στο σπίτι δημιουργεί πάντα αναστάτωση. Με τι λόγια να πεις σ’ ένα παιδί πως κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, η μαμά ή ο μπαμπάς, ο παππούς ή η γιαγιά θα είναι χρόνια ασθενής; Πως θα δυσκολεύεται να τρέχει και να τα προλαβαίνει όλα όπως παλιά; Πως εύκολα θα χάνει την υπομονή του και θα εκνευρίζεται και πως ίσως δεν θα χαμογελά τόσο συχνά; Πως ν’ απαντήσεις στις απορίες του και στα γιατί;

Έτσι γεννήθηκε η Πάρκυ, η συγκάτοικος της μαμάς μου. Ένα αληθινό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ανάλαφρη διήγηση της μικρής Πηνελόπης μας παρουσιάζει με ευαισθησία και ειλικρίνεια όχι μόνο τις αλλαγές στη συμπεριφορά και τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τις απορίες και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση η οποία αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και οδηγεί σε πιο ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο και για τον δάσκαλο γι’ αυτό και στο τέλος υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν τροφή για σκέψη και περαιτέρω συζήτηση για την πολυδιάστατη πραγματικότητα μιας χρόνιας πάθησης.

Εικονογράφηση: Όλγα Αναστασιάδου

 

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Δέσποινα Καραμήτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι οργανωτική γραμματέας του Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας, του θεάτρου και της ζωγραφικής. Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια. Η Πάρκυ είναι μια βιωματική ιστορία που έγραψε με σκοπό να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να καταλάβουν την πολυδιάστατη πραγματικότητα της νόσου Πάρκινσον και να αλλάξει τις αρνητικές αντιλήψεις και νοοτροπίες που δημιουργούν στίγμα γύρω από τη χρόνια αυτή πάθηση.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Παραμύθι

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 24

Διαστάσεις: 22x22 cm

ISBN: 978-618-5525-36-1

Τιμή: 11,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Πάρκυ, Η συγκάτοικος της μαμάς μου" είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/πάρκυ/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

Δελτίο Τύπου-"Πάρκυ, Η συγκάτοικος της μαμάς μου"-Δέσποινα Καραμήτσου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Πάρκυ, Η συγκάτοικος της μαμάς μου"-Δέσποινα Καραμήτσου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Απριλίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.