Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 3ο)

 



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Δρ. Βασίλη Α. Μασούλα:

«Ο Αμπελουργός που έγινε CEO»


2000 χρόνια γνώσης και εμπειρίας Ηγεσίας και Management –

ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και όχι μόνο…


Το παρόν βιβλίο δεν επιμένει, δε στέκεται σε ένα από τα αναμφισβήτητα θετικά χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, την ταπεινοφροσύνη. Γιατί ακριβώς, η πυκνή, παραστατική, πλήρης μελετητική σύνθεση του Βασίλη Μασούλα πηγαίνει την ιδέα της ταπεινοφροσύνης πολλά βήματα παραπέρα, πολλά βήματα μπροστά. Έτσι μέσω αντιπροσωπευτικών βιβλ(ι)ογραφικών παραπομπών, σκιτσάρει τις αρχές και τα πρότυπα μιας ηγεσίας. Το αρχικό παράδοξο αίρεται εύστοχα και κυρίως πειστικά μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων από κείμενα της Καινής Διαθήκης, η ραχοκοκαλιά των οποίων σχετίζεται με την Άμπελο και τα γύρω από αυτήν. Ωστόσο τι δουλειά έχει η Καινή Διαθήκη στο σύγχρονο πλαίσιο των επιχειρήσεων; Το πόνημα αυτό έρχεται να αποδείξει όχι μόνο τη θεωρητική αξία των ιερών διδαχών, αλλά κυρίως την πρακτική εφαρμογή τους στο σύμπαν της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Ακόμα και μέσω case studies. Τελικά θα διαπιστωθεί πως το βεληνεκές του βιβλίου είναι ευρύτερο γιατί μιλά για κάθε μορφή ηγεσίας, κάθε τύπο άσκησης εξουσίας. Σε δεύτερη ανάγνωση λοιπόν, το βιβλίο εισέρχεται, με διάθεση ανάλυσης, στο πεδίο των λεπτών ανθρώπινων σχέσεων. Γι’ αυτό κρίνεται ότι συνιστά ανάγνωσμα πολύτιμο για την εξέλιξη καθενός μας σε κάθε εποχή, σε κάθε συνθήκη!


Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί με διαγράμματα και εικόνες

Τιμή: 18,88€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-065-9

Σελίδες: 272



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Αθ. Γκλαβέρη:

«Εκ δυσμών – Στα ίχνη του μακεδονικού ελληνισμού – Μια διαχρονική ενατένιση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της»


Αφετηρία του μέλλοντος κάθε λαού αποτελεί το παρελθόν του. Γι’ αυτό και ο λαός που στερείται προγονικής ιστορίας, είναι ανερμάτιστος και αδύναμος να διεκδικήσει το μέλλον του. Η προγονική ιστορία δεν αρκεί βέβαια από μόνη της για τη θεμελίωση του μέλλοντος ενός λαού. Απαραίτητη είναι και η γνώση της, αφού αυτή τον κατευθύνει στην ερμηνεία και κατανόηση των προτερημάτων και ελαττωμάτων του και τον οδηγεί στην αυτογνωσία του.

Γίνεται αντιληπτή, στο βιβλίο, η αμφίδρομη σχέση που συνδέει διαχρονικά τη Θεσσαλονίκη με τον ζωοδότη κάμπο της, ο οποίος υπήρξε μήτρα και διαχρονικός τροφός της. Μια σχέση, που ξεκίνησε με την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, τότε που κάτοικοι οικισμών του κάμπου της, όπως της Χαλάστρας και της Σίνδου, αποτέλεσαν συστατικό στοιχείο της νεοϊδρυθείσας πόλης, συνεχίσθηκε στους χαλεπούς καιρούς των βαρβαρικών επιδρομών, τότε που η πόλη υπήρξε ασφαλές καταφύγιο των ξωμάχων της, πέρασε από την καταλυτική συμβολή των κατοίκων του κάμπου της στην απελευθέρωσή της το 1912 και φθάνει μέχρι την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τότε που οι ξωμάχοι του κάμπου, «αγκάλιασαν» στοργικά, με τα φιλάλληλα αισθήματά τους, την πόλη και τους κατοίκους της και διέσωσαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς από την επαπειλούμενη λιμοκτονία τους.

Αυτήν τη σχέση κατέγραψε γλαφυρά, μέσα από τη βιωματική περιπέτειά του, ο ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος, που επιβίωσε από τη θανατηφόρα πείνα του φοβερού χειμώνα του 1941 – 1942.


Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

Τιμή: 33,11€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-056-7

Σελίδες: 948


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Α. Ταχόπουλου:

«Όψεις θρησκευτικής βίας στην Πρωτοβυζαντινή Αίγυπτο»


Όψεις θρησκευτικής βίας στην Πρωτοβυζαντινή Αίγυπτο – Εθνικοί, Χριστιανοί, Ιουδαίοι, Μανιχαίοι

Στην παρούσα μελέτη παρατίθενται και αναλύονται τα περιστατικά διαθρησκευτικής βίας στην Αίγυπτο της περιόδου 303-646 μ.Χ., μεταξύ Εθνικών, Χριστιανών, Ιουδαίων και Μανιχαίων. Ο φόνος της Υπατίας, και η κατάληψη του Σεραπείου από τον επίσκοπο Θεόφιλο, είναι δύο από τα γνωστότερα γεγονότα. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντιπαγανιστικής νομοθεσίας στην Αίγυπτο και τη λοιπή αυτοκρατορία· τα πρόσφατα αρχαιολογικά πορίσματα για το βαθμό καταστροφής των αρχαίων ναών και αγαλμάτων και τις μετατροπές ναών σε εκκλησίες· η σύγκριση των πορισμάτων αυτών με τις γραπτές πηγές· Κόπτες ηγούμενοι που αντιμάχονται θεούς και εθνικούς «Δυνατούς»· η ερμηνεία των βιαιοτήτων από Εθνικούς και Χριστιανούς· ο ρυθμός εκχριστιανισμού της Αιγύπτου και η συσχέτισή του με την άσκηση βίας, καθώς και άλλα, παρουσιάζονται στην παρούσα μελέτη για την πανάρχαια αυτή χώρα σε μια εποχή-μεταίχμιο.


Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

Τιμή: 20,88€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-057-4

Σελίδες: 476



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο των pillowfights.gr:

«Σχεδόν σχέσεις – Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει»


Σχεδόν σχέσεις: Μια τάση της εποχής στην οποία έχει συντελέσει η ευκολία της επικοινωνίας, η έκφραση της επιθυμίας των ανθρώπων για περισσότερη ευελιξία κι ανεξαρτησία, απωθημένοι κι ασυνείδητοι φόβοι δέσμευσης ή το νέκταρ των θεών που πλέον έμαθαν κι οι θνητοί τη συνταγή του;

Στα σίγουρα ένα νέο μοντέλο «σχέσης» που δείχνει να ήρθε για να μείνει. Και έτσι εμείς ανοίγουμε μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει.

Το βιβλίο υπογράφουν οι: Κατερίνα Κεχαγιά, Γιοβάννα Κοντονικολάου, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Βασιλική Γουγούλα.

Το βιβλίο χαιρετίζει η life coach, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ραδιοφωνική παραγωγός Λουκία Μητσάκου.


Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Παναγιώτης Λαμπρίδης – Book Design Stars

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί με ματ εξώφυλλο

Τιμή: 20 € (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-055-0

Σελίδες: 284



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο eBook της Σπυριδούλας Κώτση:

«Βγες από τα χαρακώματα»


Οδηγός δραστηριοτήτων - Αυτοβοήθειας

Αν είσαι στην εφηβεία και πληγώνεις με τη θέλησή σου τον εαυτό σου, αυτός ο οδηγός είναι για εσένα. Γράφτηκε από μία ειδικό ψυχικής υγείας με πείρα στη θεραπευτική δουλειά με εφήβους που αυτοτραυματίζονται. Κάποιοι από αυτούς συνέβαλαν με τη γνώμη και τις εμπειρίες τους στο γράψιμό του.

Ο οδηγός σκοπεύει να σε βοηθήσει:

Να ξεκινήσεις να κατανοείς τον αυτοτραυματισμό σου, τι τον προκαλεί και τον κάνει να συνεχίζεται.

Να εξερευνήσεις τρόπους για να τον μειώσεις ή να τον ελέγξεις.

Να ανακαλύψεις πώς και πού μπορείς να πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Κυρίως, σκοπεύει να σου μεταφέρει τη δύναμη και την ελπίδα ότι μπορείς να νιώσεις καλύτερα.

Περιλαμβάνει δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μόνος/η σου ή με κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι ή με τον ειδικό που θα επιλέξεις να απευθυνθείς για τον αυτοτραυματισμό σου. Μπορεί επίσης, να φανεί χρήσιμος στα μέλη της οικογένειάς σου ή στους φίλους σου σε περίπτωση που δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτή τη συμπεριφορά.


Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση με δραστηριότητες

Τιμή: 11,80€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-072-7

Σελίδες: 57



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Ματθαίου Καπετανάκη:

«Τση λαλάς μου τ’ ανεστορήματα»


Εθνογραφικό βιβλίο για παιδιά & ενήλικες


«Μεγάλη σημασία έχει και προσοχή! Να το θυμάσαι, ήκουσες; Αρχαία πράματα. Ω! Ανατριχιώ!

Ανατρίχιασα, ο πατέρας μου μας τα’ λεγε κι ήκλαιγε!»

Αυτά είναι αυτολεξεί τα λόγια της αγαπημένης μου γιαγιάς, στο τέλος μίας εκ των αφηγήσεων του βιβλίου.

Πρόκειται για 30 ιστορίες, τοπικούς μύθους και δοξασίες, αφηγήσεις σαν παραμύθια με ηθικά διδάγματα για παιδιά και όχι μόνο, αφού υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης, αποτυπώνοντας μια εθνογραφία της ζωής στην Κρήτη πριν από δεκαετίες, έως και στα βάθη των αιώνων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα… «ανεστορήματα» στην κρητική διάλεκτο, αυτά που θυμάται και αφηγείται η γιαγιά, όπως τα άκουσε από τον πατέρα της, αλλά και η ίδια έπλεξε στον νου. Ο προπάππους μου, ακόμα και σήμερα είναι γνωστός ως «ο ποιητής» στο Χαμέζι στη Σητεία της Κρήτης. Το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε η αφηγήτρια γιαγιά μου πριν παντρευτεί και μετακομίσει στη Σητεία.

Χρόνια δύσκολα, με κακουχίες, με τόσο σημαντική όμως τη σωστή διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου, μέσα από ιστορίες και παραδείγματα, σοβαρά και αστεία, γεμάτα εικόνες από τη ζωή της Κρήτης. Μια εθνογραφία της Κρήτης μιας άλλης εποχής που επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε αρκετές εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού των κατοίκων του νησιού.


Εσωτερικό: Πολυτελής εικονογραφημένη έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε χαρτί velvet με ματ πλαστικοποιημένο εξώφυλλο

Τιμή: 20,89€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-064-2

Σελίδες: 106




Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο eBook των Δημήτρη Λιάπη - Κώστα Τελμετίδη:

«Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του»


Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του – Στις επαγγελματικές, στις ερασιτεχνικές και στις παιδικές κατηγορίες

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου πραγματεύεται όλο σχεδόν το φάσμα του ποδοσφαίρου. Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τα 14 κεφάλαιά του, διαπιστώνει ότι:

Είναι γραμμένο σε απλή, κατανοητή και θετική γλώσσα.

Παρουσιάζονται τα νέα δεδομένα της εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τις ανάλογες διαφοροποιήσεις για τις ερασιτεχνικές και τις παιδικές κατηγορίες.

Η θεωρητική ανάλυση του κάθε θέματος παρατίθεται συνοπτικά με συγκεκριμένες οδηγίες και υποδείξεις που οδηγούν άμεσα και εύκολα στην πράξη.

Τα προπονητικά περιεχόμενα (ασκήσεις και αγωνιστικά παιχνίδια) είναι πλέον προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πραγματικού αγώνα.

Η ύλη του βιβλίου υποστηρίζεται από εικόνες, πίνακες, σκίτσα, φωτογραφίες και πολλά παραδείγματα που καθιστούν ευκολότερη την εμπέδωσή της.

Πιστεύουμε ότι το σύγγραμμα αυτό θα βοηθήσει τόσο τους προπονητές κάθε κατηγορίας όσο και αυτούς που ασχολούνται από άλλη σκοπιά με το γοητευτικό άθλημα του ποδοσφαίρου.


Εσωτερικό: Έγχρωμη έκδοση με φωτογραφίες, διαγράμματα και πίνακες

Τιμή: 20,99€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-070-3

Σελίδες: 452


                                          Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 3ο) Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 3ο) Reviewed by Dominica on Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.