Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: Τα "Ι-δανικά Όνειρα" ταξιδεύουν στη Βαμβακού Λακωνίας

 


Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Τα «Ι-δανικά Όνειρα» ταξιδεύουν στη Βαμβακού Λακωνίας

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, 12:00-14:00

 

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, η συγγραφέας Νικολέττα Λέκκα θα φέρει τα «Ι-δανικά Όνειρα», το γνωστό παιδικό βιβλίο, στην αυλή του σχολείου της Βαμβακούς. Μια ιστορία που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε παρασύρει στην πιο ονειροπόλα βόλτα σου. Μέσα από σύννεφα που θέλουν όλα να τα δουν και να τα αγγίξουν, μέσα από κύματα θεριά και ήρωες, ποδήλατα που τρέχουν ελεύθερα, ρόδες βοηθητικές που όλο λιγοστεύουν και το φιλί που θα φυσήξει τους φόβους σου μακριά… θα κάνεις τον γύρο του ουρανού σου και θα γίνεις κάτι πιο μεγάλο από εσένα μόνο.

Η Γαρυφαλλιά Βλάχου, η 11χρονη εικονογράφος του βιβλίου, θα «φτιάξει» με την αδερφή της Ευτυχία, κύματα που θα δροσίσουν την αφήγηση. Ένα υπέροχο συλλεκτικό διακοσμητικό θα κληρωθεί για ένα από τα παιδιά που θα ζήσουν το παραμύθι μαζί μας, ενώ κάθε παιδί που θα πάρει το βιβλίο θα το χωρέσει σε μια υπέροχη τσάντα που θα φυλάξει μέσα τα δικά του ιδανικά όνειρα!

Η παρουσίαση αυτή θα κλείσει με εκπλήξεις και μια όμορφη βόλτα στο χωριό. Από την αυλή του σχολείου, «αναπνέοντας» τα όνειρά μας, θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της Βαμβακούς και θα φτάσουμε στην Πλατεία του χωριού.

Γνώρισε τα «Ι-δανικά Όνειρα» σαν βιβλίο από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ και μέσα από τις Αφηγήσεις Για Παιδιά που σου φέρνει το Να Μου Γελλάς στο  www.namougellas.com. Μια ιδέα που δημιούργησε η Νικολέττα Λέκκα για να σου συστήνει ιστορίες που θα σε συγκινήσουν και εμπειρίες που θα σε συναρπάσουν. Εμπειρίες όπως τη βόλτα μας στη Βαμβακού.

Η εκδήλωση αυτή, όπως όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη Βαμβακού, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η Βαμβακού βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πάρνωνα και ανήκει στο Δήμο Σπάρτης. Η πρωτοβουλία Vamvakou Revival, είναι ένα κοινωνικό πείραμα που ξεκίνησε από μια ομάδα νέων ανθρώπων τον Αύγουστο του 2018. Σκοπός τους η πλήρης αναζωογόνηση του τόπου με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Το χωριό έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ομάδα της Αναβίωσης της Βαμβακούς όσο και για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του Ιδρυτή του, Σταύρου Νιάρχου.

Έλα να κάνουμε μαζί τη βόλτα αυτή και να φτάσεις, όχι μόνο εκεί που μπορείς, αλλά εκεί που θες. Εκεί που γεννιούνται τα όνειρα. Τα Ι-δανικά Όνειρα. Γιατί να ξέρεις: «Έτσι γίνονται τα όνειρα από δανεικά, ιδανικά. Άμα τα μοιραστείς με όσους αγαπάς.»

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση και την Αναβίωση της Βαμβακούς στο Ι-δανικά Όνειρα - Παρουσίαση παιδικού βιβλίου - Βαμβακού (vamvakourevival.org)Το βιβλίο «Ι-δανικά Όνειρα» της Νικολέττας Λέκκα, σε εικονογράφηση Γαρυφαλλιάς Βλάχου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ και απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Για παραγγελίες: 6985 551022, info@namougellas.com και στο e-shop των Εκδόσεων ΓΕΛΛΑΣ: namougellas.myshopify.com


                                                        Από το επίσημο δελτίο τύπου!
Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: Τα "Ι-δανικά Όνειρα" ταξιδεύουν στη Βαμβακού Λακωνίας Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: Τα "Ι-δανικά Όνειρα" ταξιδεύουν στη Βαμβακού Λακωνίας Reviewed by Dominica on Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.