Δελτία τύπου νέων κυκλοφοριών από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

11+1  Ιστορίες, Χίλιες Εικόνες του Φίλιππου Φιλίππου

Σελίδες: 168

Διαστάσεις: 21x14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή: 12  ευρώ

Κατηγορία:  Συλλογή διηγημάτων, δράμα, ψυχολογία, κοινωνικό

ISBN: 978-960-607-225-3


Το παρόν λογοτεχνικό βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελείται από έντεκα διηγήματα και μια νουβέλα τα οποία έχουν γραφτεί τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρόκειται για μια σειρά από ενδιαφέροντα ανεξάρτητα πεζά κείμενα γεμάτα από συναίσθημα και κοινωνικό προβληματισμό.

Η κύρια θεματολογία των διηγημάτων περιστρέφεται γύρω από την ψυχική ασθένεια (μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια) καθώς και θέματα εξαρτήσεων (αλκοολισμό, ναρκωτικά), κάποια άλλα αναφέρονται σε προβλήματα σύγχρονα, και όχι μόνο, της κοινωνίας μας (ανορεξία, κοινωνικό αποκλεισμό, άνοια, παιδική κακοποίηση, σεξουαλικότητα).

 Παράλληλα με τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι και η περιγραφή των βιωμάτων από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, άλλωστε αυτά συνθέτουν και αποτελούν τα βασικά στοιχεία του κάθε διηγήματος.

Στην νουβέλα περιγράφεται η ζωή της «γιαγιάς» μετά τον θάνατο της, μέσα από διάφορα αντικείμενα και χώρους του σπιτιού της, όπου στο τέλος αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο από όλους μυστικό.

    Μέσα από το βιβλίο αυτό μπορεί κάποιος να αντιληφθεί και να κατανοήσει τα συναισθήματα αλλά και τον αγώνα αυτών των ατόμων όπως και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από άτομα, οργανωμένα σύνολα αλλά και την ίδια την κοινωνία μας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Φίλιππος Α. Φιλίππου γεννήθηκε στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη γραφής. Αρκετά από τα γραφόμενα του έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, ενώ άλλα έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες, καλλιτεχνικά ημερολόγια και περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία και επαίνους σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορούν τα ακόλουθα βιβλία του: «30 Ιστορίες Χίλιες εικόνες», «40 Ιστορίες Χίλιες εικόνες» και η «Ιστορική διαδρομή της ψυχικής νόσου στην Κύπρο» τα οποία έχουν αποσπάσεις διάφορες διακρίσεις από λογοτεχνικούς συλλόγους. Είναι κάτοχος ενός πτυχίου ψυχιατρικής νοσηλευτικής  και δυο μεταπτυχιακών τίτλων στην διοίκηση και την ψυχιατρική νοσηλευτή από όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα κατακτώντας παράλληλα και το σχετικό βραβείο του πανεπιστημίου. Εργάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2002. Είναι αρθρογράφος σε εβδομαδιαία εφημερίδα διατηρώντας τη στήλη «Ιστορία της ψυχιατρικής και γενικής νοσηλευτικής».

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φώο Σπόετ : Μπόραθ, το μυστικό όπλο του Γιάννη Καμπουρόπουλου

 

Σελίδες: 464

Διαστάσεις: 21x14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή: 15,50 ευρώ

Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού,  επιστημονική φαντασία, military science fiction

ISBN:  978-960-607-030-3

 

Σε μια ταραγμένη εποχή, σε έναν κόσμο ανθρώπων εποίκων, στο Σύστημα Πλανητών της Γαίας, ο διαφατριακός πόλεμος που ξεσπά για την επίλυση του πολιτειακού, λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Καθώς έχει χρησιμοποιηθεί κάθε συμβατικό όπλο, χωρίς κανένα ορατό αποτέλεσμα, οι δυνάμεις της Κεντρικής Συμμαχίας εκπονούν ένα σχέδιο, την κατασκευή ενός μυστικού όπλου, που θα τους δώσει την πολυπόθητη νίκη. Αρχηγός του εγχειρήματος είναι ο κορυφαίος επιστήμων της επεμβατικής ευγονικής, ο ιδεολόγος Φώο Σπόετ. Το μέρος, ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο βάσης, όπου δοκιμάζεται η ανθρώπινη αντοχή. Σε ένα ομιχλώδες πολιτικό τοπίο όπου κυριαρχούν οι έριδες της εξουσίας, σε μια ανθρώπινη κοινωνία που σπαράσσεται από άγριες μάχες και όπου η ισχύς των Πολεμάρχων επισκιάζει όσους πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ειρήνη, το Νέο Όπλο αποκτά υπόσταση. Νέες εύθραυστες συνθήκες δημιουργούνται.  

Ποια θα είναι η τύχη των πρωταγωνιστών μιας κοσμογονικής ιστορίας, που θα οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στο απώτερο μέλλον τους; Αυτή είναι η εξιστόρηση των όσων λαμβάνουν χώρα στο Σύστημα, την εποχή των Δεύτερων Εποικισμών, την Εποχή των Μεγάλων Πολέμων, των Μεγάλων Ανακαλύψεων. Είναι οι παράλληλες ζωές ενός επιφανούς επιστήμονα, ενός λαού γεννημένου σε εργαστήρια, ενός ταγμένου και ισχυρού επαναστάτη, ενός πλανήτη που παλεύει με τη φύση του και μιας ομάδας ξεχωριστών ανθρώπων που παλεύουν για το πεπρωμένο τους.

Είναι η εξιστόρηση των γεγονότων πριν την τριλογία «Μπόραθ, το Μυστικό Όπλο», η αρχή πριν την αρχή, η εξέλιξη πριν τη μεγάλη επαναφορά των όσων το Ανθρώπινο Γένος του Συστήματος προσπάθησε μάταια να κρύψει...


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Γιάννης Καμπουρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απο μικρό παιδί λάτρευε τις ιστορίες φαντασίας, την Ιστορία και τις περιπέτειες πραγματικών και φανταστικών ηρώων. Παράλληλα με την ενηλικίωσή του και την αγάπη και ενασχόλησή του με τη μουσική, το όνειρο να πλάσει μια μέρα έναν κόσμο δικό του, μεγάλωνε διαρκώς. Βρήκε λοιπόν την έμπνευση στον απέραντο κόσμο της επιστημονικής φαντασίας. Κατά τα άλλα, ζει στην Κηφισιά, εργάζεται, φτιάχνει μουσική, παίζει μουσική, υπήρξε εκδότης-παραγωγός ηχοβιβλίων, συγγράφει και παράλληλα επεξεργάζεται διαρκώς το πάντα επόμενο έργο του. Έχει εκδώσει άλλη μια τριλογία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Μπόραθ, το Μυστικό Όπλο».   




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Τα παιδιά του φεγγαριού του  Κωνσταντίνου Πατηνιώτη

 

Σελίδες: 472

Διαστάσεις: 21x14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή: 16,50   ευρώ

Κατηγορία:  Λογοτεχνία του φανταστικού

ISBN: 978-960-607-243-7

 

 Μονοπάτια που συγκλίνουν, μοίρες που συγκρούονται, καθώς θεοί και δαίμονες μάχονται για τη μοίρα του κόσμου. Εκεί που η νύχτα συναντά τις ορδές των καταραμένων, και πλάσματα που έχασαν το δικαίωμα να περπατούν στο φως συγκρούονται με το πεπρωμένο τους, το αίμα θα κυλήσει σαν πορφυρό μεταξένιο χαλί…

 Ένας άρχοντας-μάγος του σκοτεινού κόσμου Λόρνορ, χάνει τα πάντα, τη νύχτα του υπέρτατου θριάμβου του. Πάνω σε έναν χορό, μπαίνουν σε κίνηση τα γεγονότα που θα τον οδηγήσουν πέρα από τον κόσμο του, πέρα από ότι ήξερε και ότι φοβόταν, πέρα από τη ζωή.

Ένας νεαρός τυχοδιώκτης βρίσκει το δρόμο του ξεφεύγοντας από το σκοτάδι που τον κυνηγούσε όλη του τη ζωή. 

Μία δαιμόνισσα θα πολεμήσει για τον εαυτό της… και ίσως όχι μόνο.

Μία Πριγκίπισσα θα δραπετεύσει από τα μεταξένια δεσμά της.

Ένας ιππότης θα φτάσει ως τις άκρες του κόσμου, και παραπέρα… αλλά θα παραμείνει πιστός στους όρκους του;

Ένας δρυΐδης μπορεί να κρατάει το κλειδί που θα τους φέρει όλους μαζί, και θα αντιμετωπίσει μία εισβολή από το ίδιο το στόμα της αβύσσου.

Οι σκληροί θεοί, και ο βασιλιάς θάνατος, παρακολουθούν καθώς οι μοίρες των χαρακτήρων χορεύουν έναν ασταμάτητο χορό, όχι διαφορετικό από αυτόν που τα ξεκίνησε όλα, τόσο καιρό πριν. Κάτω από το παγερό βλέμμα της σελήνης, το κάστρο της νεραϊδοβασίλισσας υψώνεται γεφυρώνοντας κόσμους και πεπρωμένα. Οι νύχτες ξεκινούν…

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κωνσταντίνος Πατηνιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Αποφοίτησε το 2005 από τη σχολή Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τ.Ε.Ι. Πατρών, ΑΣΠΑΙΤΕ, κ.α. Το 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην πληροφορική, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές με τις οποίες έχει εκδώσει δύο βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές ανθολογίες.

Θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά του την οικογένειά του. Δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάτρα, ούτε και την Κουρούτα ενώ ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό και την κόρη του.


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

 

 

 

 


Δελτία τύπου νέων κυκλοφοριών από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές Δελτία τύπου νέων κυκλοφοριών από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές Reviewed by Dominica on Ιουνίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.