Η Νεράιδα της πιπίλας

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Όταν τα παιδιά μεταβαίνουν από την μωρουδιακή προς την νηπιακή ηλικία,αρκετά αλλάζουν καί οι γονείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αυτές τις αλλαγές. Πέρα από το άλλαγμα της πάνας που σταδιακά καταργείται,ένα ακόμη -δύσκολο για πολλά παιδιά- κομμάτι είναι ο αποχωρισμός της πιπίλας. Όταν από τη στιγμή της γέννησής τους την θεωρούν κομμάτι τους,κάτι που τα ηρεμεί,ίσως τους δίνει καί μία αίσθηση ασφάλειας,είναι επώδυνο για εκείνα να την αποχωριστούν. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα παιδιών που σχεδόν έφτασαν στην πρώτη τάξη του δημοτικού κι ακόμη χρησιμοποιούσαν την πιπίλα τους. 

   Ξέρω πως αρκετοί γονείς,εκεί έξω,αναζητάτε λύσεις για να σταματήσουν τα παιδιά σας τη χρήση της πιπίλας. Δεν θέλει ούτε φωνές,ούτε μάλωμα,αλλά έναν πιο έξυπνο τρόπο! Ποιος είναι αυτός; Μα η ανάγνωση παιδικών βιβλίων -κατάλληλων πάντα για την ηλικία των παιδιών- η ιστορία των οποίων βασίζεται σε αυτό το θέμα. Εγώ,λοιπόν,σήμερα σας έχω την κατάλληλη πρόταση. Ο λόγος για το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη με τίτλο ''Η Νεράιδα της πιπίλας" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

    ''Όταν ένα παιδί αποφασίσει πως δεν χρειάζεται πια πιπίλα, έρχεται η Νεράιδα της Πιπίλας, την παίρνει και στη θέση της αφήνει ένα όμορφο δώρο» είπαν στη Μα­ρία οι γονείς της, όταν αυτή τους ανακοίνωσε πως θα πετάξει τις πιπίλες ης επειδή μεγάλωσε! Μια μαγική και τρυφερή ιστορία με πρωταγωνί­στριες ένα υπέροχο κορίτσι που μεγαλώνει και ωριμάζει και μια νεράιδα που συλλέγει πιπίλες!!!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Στα θετικά του βιβλίου συγκαταλέγονται: η μικρή,περιεκτική ιστορία,το οικείο λεξιλόγιο καί οι σύντομες προτάσεις,η ενδιαφέρουσα,πολύχρωμη εικονογράφηση καί τα απτά,καθημερινά παραδείγματα. Γιατί σας το προτείνω; Μα φυσικά για τον ψυχαγωγικό καί διδακτικό του χαρακτήρα που ικανοποιεί μικρούς καί μεγάλους,όπως συνέβη καί με μένα! 

                                                Αναζητήστε το! Καλά σας αναγνώσματα!


Υ.Γ. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΠΠΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ


ΗΛΙΚΙΑ: 3+ ΕΤΩΝ 

















Η Νεράιδα της πιπίλας Η Νεράιδα της πιπίλας Reviewed by Dominica on Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.