Δελτίο Τύπου-"Για να μη σβήσει η φλόγα, Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών" του συγγραφέα Φώτη Α. Κραλίδη-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Για να μη σβήσει η φλόγα, Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών" του συγγραφέα μας Φώτη Α. Κραλίδη!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οι στιγμές που κάθομαι πάνω από τον υπολογιστή ή πάνω από ένα χαρτί, αυτές τις στιγμές είναι που νιώθω πραγματικά ελεύθερος. Στα χέρια σας λοιπόν δεν έχετε ένα βιβλίο. Έχετε 50 περίπου κείμενα, 50 περίπου στιγμές ελευθερίας σε διάστημα 5 ετών. Κείμενα που έγραψα από τα 16 μου μέχρι και σήμερα, τα όποια άλλα έχουν πολιτικό, άλλα κοινωνικό, άλλα ιστορικό και άλλα απλά προσωπικό χαρακτήρα.

Έχετε στα χέρια σας ένα ημερολόγιο. Απλό, αυθόρμητο και με ταυτότητα. Και με μια συνέχεια, μια εσωτερική σύνδεση από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά την αυτοτέλεια των κειμένων που το συνθέτουν.

Στην αρχή, η σκέψη πίσω από αυτό το έργο ήταν προσωπική και μάλλον εγωιστική. Να συγκεντρώσω τα καλύτερα κείμενά μου, να τα έχω εκτυπωμένα και όχι απλά στον υπολογιστή μου, να τα έχω στη βιβλιοθήκη μου και να τα διαβάζω, όταν μεγαλώσω, για να μην ξεχάσω πώς σκεφτόμουν και ποιος ήμουν μικρός.

Και μια μέρα, τον περσινό Σεπτέμβρη, η σκέψη έγινε λιγότερο προσωπική. Να εκδώσω μεν αυτά τα κείμενα, να τους δώσω τη μορφή ενός βιβλίου, αλλά αυτό να το κάνω όχι για μένα, όχι για να εκφραστώ απλά, αλλά και για να κάνω μια καλή πράξη. Έτσι, το βιβλίο αυτό αφιερώνεται αποκλειστικά στα παιδιά του συλλόγου «Λάμψη», που κρατούν τη δική τους φλόγα αναμμένη, καθώς τα όποια έσοδα μου αναλογούν από τις πωλήσεις, θα διατεθούν στο σύνολό τους, ως μια δωρεά, σε αυτά τα παιδιά.

Επομένως, μπορεί να διαφωνήσετε, ίσως και σε απόλυτο βαθμό, με όσα διαβάσετε παρακάτω, αλλά τουλάχιστον δε θα μετανιώσετε που πήρατε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο. Καλή ανάγνωση λοιπόν.

 

Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι,
άναψε ένα κερί.

Κινέζικη παροιμία

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




O Φώτης Κραλίδης γεννήθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη. Είναι τεταρτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει παράσχει 8μήνη εθελοντική εργασία στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (09/2018-04/2019) και έχει εργαστεί ως συνεργάτης του επιστημονικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Navarino Network» (05/2019-08/2020).

Έχει συμμετάσχει σε μια σειρά επιστημονικών προσομοιώσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και θερινών σχολείων με ακαδημαϊκό ή πολιτικό χαρακτήρα.

Είναι ένας εκ των ιδρυτών του πρώτου ανεξάρτητου Ρητορικού Συλλόγου στη Νομική του ΑΠΘ, που λειτουργεί από το 2019 υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής.

Έχει δημοσιεύσει 5 ακαδημαϊκές εργασίες με αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο και το Εκκλησιαστικό Δίκαιο σε νομικά περιοδικά και στο academia.edu, ενώ παράλληλα είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας και αρθρογράφος του Επιστημονικού Περιοδικού για το Εκκλησιαστικό Δίκαιο «Article 13».

Ομιλεί άπταιστα την αγγλική, τη γερμανική και την ιταλική γλώσσα.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Δοκίμιο

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 222

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-56-9

Τιμή: 12,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Για να μη σβήσει η φλόγα, Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/για-να-μη-σβήσει-η-φλόγα/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!





Δελτίο Τύπου-"Για να μη σβήσει η φλόγα, Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών" του συγγραφέα Φώτη Α. Κραλίδη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Για να μη σβήσει η φλόγα, Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών" του συγγραφέα Φώτη Α. Κραλίδη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουλίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.