ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 


Εκδοτικό Πρόγραμμα: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2021

Οι εκδόσεις Μίνωας σας παρουσιάζουν το νέο τους εκδοτικό πρόγραμμα, που θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, αφενός στις 21 Σεπτεμβρίου και αφετέρου στις 5 Οκτωβρίου. Νέοι συγγραφείς, νέες κατηγορίες βιβλίων, καινούριες αλλά και αγαπημένες σειρές, πολύτιμες εκδόσεις και καινοτόμες προτάσεις, θα σας παρασύρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης! Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των υπό έκδοση βιβλίων μας.

ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

v  Ελληνική Λογοτεχνία

Στις 21 Σεπτεμβρίου επανακυκλοφορεί, με ανανεωμένο εξώφυλλο, το μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, Το τελευταίο δαχτυλίδι, το οποίο αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες. Το βιβλίο θίγει το ζήτημα –ταμπού για την ελληνική κοινωνία– της παρένθετης μητρότητας, παρουσιάζοντας τις ζωές πέντε γυναικών συνδέοντάς τες με πέντε δαχτυλίδια. Ο συγγραφέας εστιάζει στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, δημιουργώντας πρωταγωνίστριες που εντυπώνονται στο μυαλό του αναγνώστη.



Στην κατηγορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας καλωσορίζουμε στην εκδοτική μας οικογένεια μια νέα συγγραφέα, την Έλενα Κορδέλλα. Ο Θεριστής της Κυψέλης είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας στις 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη. Ένας αστυνόμος θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο και να βρει τον δράστη πριν από τον επόμενο φόνο… Αποκρουστικές δολοφονίες και πλοκή γεμάτη αγωνία θα συμπαρασύρουν τους αναγνώστες σε μια ιστορία γεμάτη ανατροπές.



v  Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

Η κατηγορία της Ξένης Λογοτεχνίας περιλαμβάνει μυθιστορήματα υψηλής λογοτεχνικής αξίας από καταξιωμένους συγγραφείς, τα οποία παράλληλα απευθύνονται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν:

Η γυναίκα της βιβλιοθήκης, της Φρέγια Σάμπσον, σε μετάφραση της Αγορίτσας Μπακοδήμου, ένα κοινωνικό μυθιστόρημα-ύμνος στη φιλαναγνωσία. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο που κυκλοφορεί ταυτόχρονα στη χώρα μας με την Αγγλία και την Αμερική, ενώ τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε 15 χώρες. Η Τζουν Τζόουνς δεν έχει φύγει ποτέ από το μικρό αγγλικό χωριό όπου μεγάλωσε. Σε όλη την παιδική ηλικία της ήταν χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο και κολλημένη στο πλευρό της μητέρας της, που ήταν η αγαπημένη βιβλιοθηκάριος της τοπικής βιβλιοθήκης. Τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Τζουν έχει κλειστεί στον εαυτό της και στις αναμνήσεις της, ώσπου το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να κλείσει τη βιβλιοθήκη και μια παρέα εκκεντρικών θαμώνων θα συγκροτήσει μια ομάδα διαμαρτυρίας… Τότε η Τζουν αναγκάζεται να κοιτάξει τη ζωή της κατάματα.




Με φόντο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διαδραματίζεται και η τρίτη ιστορία της Μπεν Πάστορ. Μετά τα επιτυχημένα βιβλία Lumen και Απατηλή Σελήνη, στη σειρά ιστορικών αστυνομικών μυθιστορημάτων, με πρωταγωνιστή τον αξιωματικό Μάρτιν Μπόρα, κυκλοφορεί η Σκοτεινή κραυγή, σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη.



Η υπέροχη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου, με γενικό τίτλο Τα παιδιά της καταστροφής, του Πιερ Λεμέτρ (βραβευμένου με Goncourt συγγραφέα), ολοκληρώνεται με το τρίτο έργο της τριλογίας, Ο καθρέπτης των δεινών μας, σε μετάφραση της Έφης Κορομηλά. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην απαρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σπουδαίους χαρακτήρες, δυνατή αφήγηση και συνεχείς ανατροπές από έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς.

 


Επίσης, θα κυκλοφορήσει το πέμπτο βιβλίο της σειράς κινέζικων ιστοριών μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, Οι έρευνες του Δικαστή Τι, με τίτλο Το αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας, σε μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά. Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία, ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, με εικόνες σχεδιασμένες από τον ίδιο με την κινέζικη τεχνοτροπία, ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.



Στην κλασική σειρά Μίνωας προστίθενται δύο νέα βιβλία: το αριστουργηματικό έργο Έμμα της Τζέιν Όστεν (μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου), ένα διαχρονικό κλασικό μυθιστόρημα που είναι τόσο φρέσκο, αστείο και αιχμηρό όσο την εποχή που γράφτηκε, και το κλασικό αριστούργημα Αρσέν Λουπέν τζέντλεμαν-λωποδύτης του Μορίς Λεμπλάν, που περιλαμβάνει τις εννιά πρώτες περιπέτειες του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα (μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ). Τέλος, αναμένεται η επανακυκλοφορία του μυθιστορήματος Οι ζωές απέναντι, της Ελίζαμπεθ Νομπλ, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.






Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν:

Το ιστορικό κοινωνικό μυθιστόρημα Η Κόρη του Ράιχ της Λουίζ Φάιν, σε μετάφραση της Φωτεινής Πίπη, που είναι εμπνευσμένο από την οικογενειακή ιστορία της ίδιας της συγγραφέως (πωλήσεις δικαιώματων σε 13 χώρες). Με φόντο την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία και το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ξετυλίγεται μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στην κόρη ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού των ναζί και τον Εβραίο παιδικό της φίλο.

Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του βιβλίου Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού, κυκλοφορεί στα ελληνικά το ιστορικό μυθιστόρημα Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού της Παμ Τζενόφ, σε μετάφραση της Αναστασίας Δεληγιάννη. Η συγγραφέας, με υποβλητική και καθηλωτική γραφή, φωτίζει μια από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες ηρωισμού στη ναζιστική Γερμανία, φέρνοντας στο προσκήνιο δύο εκπληκτικές γυναίκες και τις οδυνηρές τους ιστορίες θυσίας και επιβίωσης.

Το κοινωνικό μυθιστόρημα Κυριακή της μητέρας του Γκράχαμ Σουίφτ, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Ο Γκράχαμ Σουίφτ είναι βραβευμένος με Booker συγγραφέας και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Βρετανούς συγγραφείς.

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ Η λίστα της Λούσι Φόλεϊ, σε μετάφραση της Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου. Η Λούσι Φόλεϊ, επηρεασμένη από την Άγκαθα Κρίστι, επιστρέφει μετά την επιτυχία που γνώρισε με το προηγούμενο βιβλίο της, το Καταφύγιο (Μίνωας 2020), με ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους. Η Λίστα έχει γίνει παγκόσμιο best seller, με συνολικές πωλήσεις 1.000.000 αντιτύπων παγκοσμίως και πωλήσεις δικαιώματων σε 35 χώρες.

 

v  Non-Fiction

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν:


Το δυστοπικό αριστούργημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ μετατρέπεται σε κόμικ. Οι Ζαν-Κριστόφ Ντεριέν και Ρεμί Τορεγκροσά διασκευάζουν το κλασικό και προφητικό μυθιστόρημα του Όργουελ, σε μετάφραση της Κλαιρ Νεβέ.



Στην κατηγορία Χόμπι θα κυκλοφορήσει, όπως κάθε χρόνο, η νέα έκδοση του Guinness World Records.



Στην κατηγορία Αυτοβελτίωση προστίθεται το best seller Η χαρά της απλότητας της Φρανσίν Τζέι, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά. Το βιβλίο αυτό, που έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, δίνει πολύτιμες συμβουλές στον αναγνώστη ώστε να απλουστεύσει την καθημερινότητά του.

 

Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει:

Ο συγγραφέας Τζάιλς Μίλτον του best seller Χαμένος Παράδεισος (με πωλήσεις πάνω από 35.000 αντίτυπα) αποτυπώνει στο νέο του ιστορικό έργο, Ρουά ματ στο Βερολίνο, σε μετάφραση της Σταυρούλας Αργυροπούλου, μέσα από μια καθηλωτική αφήγηση τον διαμελισμό του Βερολίνου μεταξύ των νικητριών δυνάμεων με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η απαρχή της ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης που διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο.

 

v  Οικογένεια – Ανατροφή

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει:

Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν υπογράφει το βιβλίο Μοντεσσόρι, από τη γέννηση έως 3 ετών – Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου, στο οποίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Το βιβλίο, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου, περιέχει πρακτικές συμβουλές, πάνω από 100 παιδαγωγικές δραστηριότητες, ιστορίες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.



ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι εκδόσεις Μίνωας έχουν ετοιμάσει, και αυτό τον χειμώνα, ένα εξαιρετικά πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για τους μικρούς αναγνώστες.

 

v  Για παιδιά ηλικίας 2-6

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν:

 

Το νέο παιδικό βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με τίτλο Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!, σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, έχει θέμα την υγιεινή διατροφή. Μια ιστορία με πρωταγωνιστές φρούτα και λαχανικά, που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται QR Code που οδηγεί στο τραγούδι που έγραψε ο συγγραφέας με αφορμή το βιβλίο.



Μια νέα ιστορία προστίθεται στη σειρά Σ’ αγαπώ της Μάρως Θεοδωράκη, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις. Το παραμύθι Μαμά, σ’ αγαπώ!, σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, περιγράφει με τον πιο γλυκό τρόπο τη σχέση της μαμάς με τα παιδιά της.



Ένας νέος τίτλος έρχεται να προστεθεί στην παιδική σειρά εικονογραφημένων βιβλίων «Τόσο απλά»! Στο βιβλίο Καλοί και κακοί, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, η παιδίατρος Κατρίν Ντολτό, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της, Κολίν Φορ-Πουαρέ, εξηγεί στα παιδιά γιατί κάνουμε καλά ή κακά πράγματα, συχνά, μάλιστα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.



Η σειρά Γνωρίζω τη Μυθολογία εμπλουτίζεται με τον νέο τίτλο Μυθικές ηρωίδες, της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικονογράφηση των Θάνου Τσίλη και Μιχάλη Κυλάκου, στον οποίο παρουσιάζονται οι εμβληματικές γυναικείες φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας.



Δύο νέες σειρές βιβλίων κάνουν την εμφάνισή τους αυτόν τον Σεπτέμβριο. Με το βιβλίο Αγαπώ τη Γη… εγκαινιάζεται η νέα σειρά βιβλίων με τίτλο Γιατί αγαπώ. Σε αυτό το βιβλίο παιδιά αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους αγαπούν τη Γη, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η προστασία του πλανήτη μας.



Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου υπογράφει μια νέα σειρά βιβλίων για το νηπιαγωγείο, με πρώτο τον τίτλο Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, παρουσιάζοντας ένα ζήτημα που αφορά όλους τους γονείς με παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από τις διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης.



Στον νέο τίτλο της σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Τίμο, Ο Τίμος είναι ευγενικός, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, το γλυκό λαγουδάκι που έχει ξετρελάνει τα μικρά παιδιά, μαθαίνει καλούς τρόπους.



Το υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο Είμαι 3 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου εγκαινιάζει τη σειρά Ιστορίες για την ηλικία μου, στην οποία περιλαμβάνονται ιστορίες με τους ήρωες της Disney, που απευθύνονται σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κάθε φορά. Ο πρώτος τίτλος της σειράς περιλαμβάνει ιστορίες για παιδιά 3 ετών.



Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν:

 

Το Σαν Λούνα Παρκ είναι το νέο παραμύθι της αγαπημένης συγγραφέως Ιωάννας Μπαμπέτα, σε υπέροχη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Μια γλυκιά ιστορία για τη φιλία, που δημιουργείται στα πιο απίθανα μέρη, όπως ένα λούνα παρκ!

Ακόμα ένα παραμύθι έρχεται να μαγέψει τα παιδιά: Η πόλη με τις γάτες της γνωστής συγγραφέως Νικολέτα Κόστα, εικονογραφημένο από την ίδια τη συγγραφέα. Η Νικολέτα Κόστα έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του κόσμου των παιδιών, καθώς έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή μέσα της την παιδική ηλικία και να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Στη σειρά Γνώσεις… αλλιώς προστίθεται ένα νέο βιβλίο, με τίτλο Μπορώ να γίνω τα πάντα!. Με υπέροχη εικονογράφηση, μαθαίνει την αλφαβήτα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συστήνοντάς τους διάφορα επαγγέλματα.

Στη σειρά Μεγάλα Κλασικά, με τους αγαπημένους ήρωες της Disney, που περιλαμβάνει τα κλασικά αριστουργήματα αλλά και τις νέες ταινίες της Disney, προστίθεται ο Πίτερ Παν.

 

v  Για παιδιά ηλικίας 5-7

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν:

Οι εκδόσεις Μίνωας καλωσορίζουν μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων, με τίτλο Ο Μούργος, η οποία έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες, ενώ έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία. Πρωταγωνιστής είναι ο Μούργος, ένας καλοκάγαθος αδέσποτος σκύλος, οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του οποίου θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Τα δύο πρώτα βιβλία Ο Μούργος και Ο Μούργος στο σχολείο κυκλοφορούν σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα.



Στη σειρά Κλασικοί θησαυροί αναμένεται η κυκλοφορία ακόμα μιας εξαιρετικής διασκευής από τη Μαρία Δασκαλάκη. Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, σε μια ειδική διασκευή για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, με την υπέροχη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, θεωρείται από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο. 



Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει:

Το παιχνιδοβιβλίο Παιχνίδια για μεγάλα μυαλά περιλαμβάνει οκτώ απίθανα επιτραπέζια παιχνίδια, οκτώ τρόπους για να διασκεδάσουν τα παιδιά αναπτύσσοντας συγχρόνως χρήσιμες για εκείνα δεξιότητες, όπως ταχύτητα υπολογισμών, στρατηγική και υπομονή.

 

v  Για παιδιά ηλικίας 7-11

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν:

Στην κατηγορία της Ξένης Παιδικής Λογοτεχνίας καλωσορίζουμε τη σειρά Τα 5 λαγωνικά, της Ένιντ Μπλάιτον, της συγγραφέως που έχει διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι, ενώ την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Μαζί εξιχνιάζουν διάφορες αστυνομικές υποθέσεις! Θα κυκλοφορήσουν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, Το μυστήριο του φλεγόμενου εξοχικού και Το μυστήριο του κρυφού δωματίου.




Στην επιτυχημένη νέα παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας, Η υπέροχη Όστεν, προστέθηκε ο τρίτος τίτλος, το κλασικό έργο Πειθώ της Τζέιν Όστεν, σε μετάφραση της Ράνιας Μπουμπουρή. Ο κόσμος των μυθιστορημάτων της Τζέιν Όστεν παρουσιάζεται με προσιτό τρόπο στα παιδιά μέσα από σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές, ενώ στο τέλος του βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για τη συγγραφέα, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων την εποχή εκείνη.


Επίσης, θα κυκλοφορήσει το ενδέκατο βιβλίο της σειράς Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ, Το λιμάνι της απάτης, σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη. Μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες, η σειρά έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ενώ όλα τα βιβλία της έχουν τύχει εξαιρετικής υποδοχής από τους μικρούς μας αναγνώστες. Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος. Η σειρά αποτελείται από 13 τίτλους συνολικά.


Μια νέα ιστορία, με τίτλο Σέρλοκ Χολμς: Η ναυτική συνθήκη, προστίθεται και στη σειρά Μυστικά και χαμένοι θησαυροί. Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών.




Στις 5 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν:

Στη συναρπαστική παιδική σειρά Άγκαθα Μίστερι των εκδόσεων Μίνωας έρχεται να προστεθεί το τέταρτο βιβλίο, Ο θησαυρός των Βερμούδων, σε μετάφραση της Βιολέττας Ζεύκη. Η σειρά, που ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη, έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει γίνει πλέον κλασική!

Στη σειρά βιβλίων Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν, που μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν, κυκλοφορεί ο έβδομος τίτλος Αντίστροφη μέτρηση, σε μετάφραση της Κάλλιας Ταβουλάρη.

Οι κλασικές ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς, σε μια πολυτελή έκδοση με τίτλο Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με μοναδική εικονογράφηση, σε μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα. Ένα βιβλίο που εισάγει μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες στον κόσμο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα.

Στην εμβληματική σειρά «Γαλάζια βιβλιοθήκη» προστίθεται το αριστουργηματικό έργο του Ιουλίου Βερν, Μιχαήλ Στρογκόφ, σε μετάφραση του Γιάννη Θωμόπουλου, και επανεκδίδεται με ανανεωμένο εξώφυλλο το κλασικό έργο Ο Ρομπέν των Δασών του Ρότζερ Λάνσελιν Γκριν, που σημάδεψε την παγκόσμια λογοτεχνία.


Προσεχώς:



Από το επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!



 

 

 

 






ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.