Memorias

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Έχοντας διαβάσει δύο έργα του συγγραφέα Μάριου Μητσόπουλου καί μείνει ικανοποιημένη τόσο από τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του,όσο κι απ΄τον τρόπο σκέψης του,που προσαρμόζει την φαντασία καί τον τρόμο με θέματα όχι τόσο ανάλαφρα,μα με εκείνα που μας απασχολούν σαν κοινωνίες καί ο αντίκτυπος τους στη ζωή μας είναι εμφανέστατος καί πολλές φορές καθοριστικός,τα βιβλία του προσφέρουν -παράλληλα με την ψυχαγωγία- τροφή για σκέψη καί ανάπτυξη της κριτικής μας ικανότητας. Σήμερα,λοιπόν,μου δόθηκε η δυνατότητα να διαβάσω τις πρώτες του συγγραφικές προσπάθειες συγκεντρωμένες μέσα στο βιβλίο με τίτλο ''Memorias'' (είναι η έντυπη μορφή του βιβλίου ''Mundus'') που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars,το οποίο περιέχει καί το βιβλίο ''Τα Χρονικά της Σελμόρα: Η ώρα της εκδίκησης".

   Από την περίληψη που κοσμεί το οπισθόφυλλο,μαθαίνουμε τα εξής: "Σε μέρη μαγευτικά, σε ζούγκλες, παρθένα δάση και παλάτια ξεχασμένα ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αντιθέσεις του κόσμου. Θα παίξουν με το θάνατο και θα αναζητήσουν άλλες πραγματικότητες πιο ταιριαστές. Σε ένα άλλο μέρος, τρεις άντρες θα τα βάλουν με το παρελθόν και το βασιλιά της Σελμόρα. Σε έναν αγώνα που θα κάνει ακόμη και θεούς να κατέλθουν από τους ουρανούς, θα καταφέρουν να σταματήσουν τα όνειρά του για αθανασία;" κι αυτόματα ο νους μας καλπάζει σαν ένα αδάμαστο άτι μέσα στο αχανές λιβάδι της φαντασίας. Θα είναι,άραγε,όλα αυτά που μας υπόσχεται,ή όχι; Η απάντηση θα μας δοθεί,μόνο αν διαβάσουμε το βιβλίο. Οπότε κι εγώ έπραξα αναλόγως.

   Ξεκίνησα,λοιπόν,την ανάγνωση. Καλώς,ή,κακώς μπήκα στη διαδικασία να προβώ σε μία άτυπη σύγκριση των μεταγενέστερων έργων του συγγραφέα που έχω διαβάσει κι αυτού που πρόκειται για ένα πρωτόλειο δείγμα γραφής. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενική καί σωστή γίνεται απέναντί του,χωρίς να θέλω να προσβάλλω. Για μένα το βιβλίο ''Memorias'' έχει καί θετικά καί αρνητικά στοιχεία. Όμως,αυτό δεν με εμπόδισε να το διαβάσω όλο καί να δω αυτό το κάτι στην γραφή του συγγραφέα που με πολλή δουλειά καί προσπάθεια από μεριάς του έχει εξελιχθεί προσφέροντάς μας ακόμη καλύτερα έργα. 

Θετικά στοιχεία:

- Αρκετά καλή κι εξελίξιμη βάση πάνω στην στηρίζεται η πένα του συγγραφέα

- Ενδιαφέρουσες ιστορίες με νόημα

- Αρκετά καλό επίπεδο όσον αφορά το λεξιλόγιο

- Περιγραφικές εικόνες

- Πρέπουσα δόση φαντασίας

Αρνητικά στοιχεία:

- Θα επιθυμούσα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάποια πρόσωπα καί γεγονότα

- Απαραίτητες ''γέφυρες'' ανάμεσα σε κάποια σημεία ώστε να υπάρχει πιο ομαλή συνοχή

    Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου στο βιβλίο,οφείλω να πω πως μπόρεσα να ''δεχθώ'' όλα τα μηνύματα καί τους προβληματισμούς που θέτει ο συγγραφέας μέσα απ΄τις υποθέσεις των ιστοριών του. Από την ανάγκη των ανθρώπων για ελευθερία καί σωστή διακυβέρνηση έως καί την τάση αρκετών επιτηδείων για δόξα καί πλούτη που βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από εκείνο του γενικού καλού. Το παρόν μάχεται το παρελθόν,η λογική την φαντασία καί τα όνειρα ''λυγίζουν'' μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Ναι,το βιβλίο με ικανοποίησε ως ένα βαθμό καί μελλοντικά θα αναζητήσω κι άλλα έργα του συγγραφέα. Καί να θυμάστε! Πάντα να δίνετε τον χώρο καί τον χρόνο στους νέους δημιουργούς για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Ας μην τους κρίνουμε τόσο αυστηρά από την αρχή.

                                                               Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ:  BOOKSTARS-FREE PUBLISHING







   

Memorias Memorias Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.