Το κορίτσι που τάιζε τα πουλιά

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Όλοι κι όλες,μικροί καί μεγάλοι σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια του ύπνου μας βλέπουμε είτε όμορφα,γαλήνια όνειρα που μας χαρίζουν μία γλυκειά αίσθηση,είτε εφιάλτες που μας τρομάζουν προκαλώντας μας πανικό καί φόβο. Τα παιδιά έχουν στο μυαλουδάκι τους πολλές απορίες καί σκέψεις. Μία εξ αυτών είναι το από που έρχονται τα όνειρα καί οι εφιάλτες καί ποιος/α είναι εκείνος/η που τα δημιουργεί. Πώς,άραγε,έρχονται σε εμάς κάθε βράδυ; Έρχεται,λοιπόν,η στιγμή οι ενήλικες να μιλήσουν στα παιδιά καί να απαντήσουν στα όποια ερωτήματά τους γύρω από τα όνειρα. Η πιο κατάλληλη λύση δεν είναι άλλη από τα παιδικά παραμύθια. Σήμερα,λοιπόν,σας προτείνω το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη,με τίτλο ''Το κορίτσι που τάιζε τα πουλιά",σε εικονογράφηση της κυρίας Δήμητρας Πέππα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

   ''Σε μια χώρα πέρα απ’ τα σύννεφα ζει ένα κορίτσι, η ονειρομαστόρισσα. Κάθε μέρα κατασκευάζει τα όνειρα που τα παιδιά βλέπουν τα βράδια στον ύπνο τους. Και ποτέ κανένα δεν είναι άσχημο. Όλα είναι χαρούμενα. Τότε γιατί κάποιες φορές το βράδυ ακούγεται μια τρομαγμένη παιδική φωνούλα να φωνάζει «Μαμά, μπαμπά! Είδα κακό όνειρο!»; Αφού όλα τα ονειροδημιουργήματα του κοριτσιού είναι όμορφα, τι συμβαίνει με τους εφιάλτες; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με πουλιά που ταξιδεύουν μέσα στη νύχτα;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται τα ακόλουθα: η ιστορία που είναι διδακτική καί ταυτόχρονα ψυχαγωγική,ο μεστός,κατανοητός καί προσεγμένος λόγος της συγγραφέως,οι σύντομες προτάσεις καί το οικείο λεξιλόγιο,η πολύχρωμη καί γλυκειά εικονογράφηση,καθώς καί η καλή ποιότητα στο χαρτί καί γενικότερα η σωστή επιμέλεια του βιβλίου. Επειδή τυγχάνει να έχω διαβάσει κι άλλο έργο της συγγραφέως καί μείνει ικανοποιημένη από την πένα της,είμαι βέβαιη πως κάθε φορά μας προσφέρει όλο καί καλύτερα έργα που αξίζουν της προσοχής μας. Αναζητήστε το!

                                                              Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΠΠΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

















    


Το κορίτσι που τάιζε τα πουλιά Το κορίτσι που τάιζε τα πουλιά Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.