Ας γνωρίσουμε τα 4 νέα βιβλία της σειράς ''Μικρά βιογραφικά"


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Πόσα πράγματα γνωρίζουμε για τους αγαπημένους μας συγγραφείς που χάρη στα έργα τους,όχι μόνο μας έχουν ψυχαγωγήσει,διδάξει καί έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές δημιουργών,αλλά χάραξαν νέους δρόμους στον χώρο της λογοτεχνίας σε παγκόσμιο επίπεδο; Προσωπικά αρέσκομαι να διαβάζω βιογραφίες δημιουργών γιατί με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνω να αντιληφθώ αρκετά πράγματα για την προσωπικότητα καί τον τρόπο σκέψης τους καί ταυτόχρονα να μπορέσω να κατανοήσω τα λεγόμενά τους μέσα από τα κείμενά τους. Αυτό,όμως,που με κουράζει είναι οι πολυσέλιδες βιογραφίες. Όμως,υπάρχει λύση καί γι'αυτό. Χάρηκα,λοιπόν,ιδιαίτερα όταν έφτασαν στα χέρια μου τα 4 νέα βιβλία που προστέθηκαν στη σειρά ''Μικρά βιογραφικά'' που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λέμβος καί τα οποία αποτελούν τη σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς. Μικρής έκτασης βιογραφίες που μας προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες,γραμμένες με ευνόητο καί συνοπτικό λόγο καί διαβάζονται ευχάριστα η μία μετά την άλλη.

   Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους τίτλους: 

- "Μια ματιά στον κόσμο του Έντγκαρ Άλαν Πόε",συγγραφέας Λευτέρης Δρακόπουλος
- "Μια ματιά στον κόσμο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα",συγγραφέας Κώστας Γιαννόπουλος
- ''Μια ματιά στον κόσμο της Μαρίνα Τσβετάγεβα" ,συγγραφέας Ελένη Κατσιώλη
- ''Μια ματιά στον κόσμο του Ναζίμ Χικμέτ",συγγραφέας Σούλα Μπόζη

   Περιγραφή: Τα Μικρά βιογραφικά φιλοδοξούν να φέρουν τον αναγνώστη σε μια πρώτη επαφή όχι μόνο με το έργο σπουδαίων συγγραφέων, αλλά και με την εποχή στην οποία μεγαλούργησαν, καθώς και να φωτίσουν τα γεγονότα εκείνα της ζωής τους που διαμόρφωσαν την ιδιοσυγκρασία τους και κατ’ επέκταση το προσωπικό τους ύφος. Μέσα από τις σελίδες της σειράς ξεδιπλώνονται ιδιαίτερες πτυχές, επεισόδια και παραλειπόμενα της ζωής και του έργου των μεγάλων κλασικών με τρόπο απλό. Κάθε μικρό βιογραφικό έχει βασιστεί σε έγκυρες πηγές της ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας και στην πολύχρονη προσωπική μελέτη του εκάστοτε γράφοντος, πράγμα που διασφαλίζει την αρτιότητά του.

    Εσείς μπορείτε να επιλέξετε μερικούς,ή,καί όλους τους τίτλους που κυκλοφορούν καί να έχετε ολοκληρωμένη τη συλλογή στην βιβλιοθήκη σας. Εμένα μου άρεσαν πολύ καί μελλοντικά θα αναζητήσω καί τους υπόλοιπους.
Καλή ανάγνωση!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΕΜΒΟΣ




Ας γνωρίσουμε τα 4 νέα βιβλία της σειράς ''Μικρά βιογραφικά" Ας γνωρίσουμε τα 4 νέα βιβλία της σειράς ''Μικρά βιογραφικά" Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.