Σέρλοκ Χολμς: Το βαμπίρ του Σάσεξ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Λέμε πως εμείς οι ενήλικες είμαστε απαιτητικοί/ες σε σχέση με τα βιβλία που διαβάζουμε. Θα μου επιτρέψετε,όμως,να θεωρώ πως τα παιδιά κρατούν τα πρωτεία πάνω σε αυτό. Ειδικά,όσο μεγαλώνουν καί εκφράζουν τις απόψεις τους,παρατηρούμε να ζητούν περισσότερα από τα βιβλία που διαβάζουν καί να μην ικανοποιούνται από τις ίδιες ιστορίες. Αποζητούν το μυστήριο,την περιπέτεια,την δράση κι ό,τι άλλο δύναται να τους ''ξυπνήσει'' το ενδιαφέρον καί την επιθυμία να συμμετέχουν ενεργά μέσα στην πλοκή του βιβλίου. Ίσως κι αυτό να είναι το ''κλειδί'' για να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά στην λογοτεχνία. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γονέων που ψάχνουν ένα ανάλογο βιβλίο για τα παιδιά τους,σας έχω την κατάλληλη λύση! Μόλις προστέθηκε στην παιδική σειρά βιβλίων ''Μυστικά καί χαμένοι θησαυροί'' το νέο βιβλίο με τίτλο ''Σέρλοκ Χολμς: Το βαμπίρ του Σάσεξ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για διασκευασμένη καί προσαρμοσμένη (για παιδικό κοινό) ιστορία του πρωτότυπου έργου του αείμνηστου συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ,με μία νέα περιπέτεια του αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα,Σέρλοκ Χολμς.
    "«Κύριε – Ο πελάτης μας, ο κύριος Ρόμπερτ Φέργκιουσον, μας ανέθεσε μια έρευνα σχετικά με τα ΒΑΜΠΙΡ. Καθώς το δικό μας γραφείο ειδικεύεται αποκλειστικά στην αξιολόγηση μηχανημάτων, δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε συμβουλές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ίσως εσείς μπορείτε να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ».
Ο Χολμς και ο Γουάτσον αναλαμβάνουν την πιο παράξενη υπόθεσή τους έως τώρα. Ένας απελπισμένος σύζυγος απευθύνεται σε αυτούς, μέσω των δικηγόρων του, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει γιατί η γυναίκα του έχει γίνει τόσο επιθετική απέναντι στα παιδιά τους. Έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να δαγκώσει τον λαιμό του μωρού τους! Δεν υπάρχουν όμως τέτοια πράγματα, όπως βαμπίρ… Ή μήπως υπάρχουν;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Το βιβλίο για μένα συγκεντρώνει αγαπημένα λογοτεχνικά είδη όπως είναι η αστυνομική καί παιδική λογοτεχνία. Χάρη στην εξαιρετική μετάφραση του κειμένου από την κυρία Χαρά Κατσαρή τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ομορφιά των συγκεκριμένων βιβλίων. Γνωρίζουν τον τρόπο που ξεδιπλώνεται μια ανάλογη ιστορία. Ιντριγκάρουν το μυαλό τους καί οξύνουν την κριτική τους σκέψη. Αλληλεπιδρούν με το βιβλίο. Αναπτύσσουν το λεξιλόγιό τους. Εξάπτουν την φαντασία τους καί εντέλει βοηθιούνται ώστε να πλάσουν καί τη δική τους αστυνομική υπόθεση.
    Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται:
- Αμεσότητα λόγου 
- Χρήση εκφραστικών μέσων καί άφθονου λεξιλογίου
- Μεγάλη κι ευκολοδιάβαστη γραμματοσειρά
- Ρεαλιστικοί διάλογοι
- Προσεγμένη εικονογράφηση από την κυρία Αριάνα Μπελούτσι
   Όπως καταλάβατε το βιβλίο μου άρεσε πολύ! Είμαι βέβαιη πως μελλοντικά θα το ξαναδιαβάσω. Άν προλάβω,βέβαια,καί δεν το πάρει ο ανηψιός μου να το διαβάσει κι εκείνος. Σας προτρέπω να το αναζητήσετε. Θα ικανοποιηθεί καί ο/η πιο απαιτητικός/ή μικρός/ή αναγνώστης/στρια! 
Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Μπορείτε να προμηθευτείτε καί τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΪΛ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Sherlock Holmes, The Sassex Vampire 8

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΑΡΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΑΡΙΑΝΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 7-9,10-11





Σέρλοκ Χολμς: Το βαμπίρ του Σάσεξ Σέρλοκ Χολμς: Το βαμπίρ του Σάσεξ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.