Μυστικοί 7: Τα κλεμμένα μαργαριτάρια (2)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   "Μια παρέα θαρραλέων παιδιών ξετρελαίνονται να λύνουν μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις μαζί
με τον σκύλο τους τον Σκάμπερ. Αυτοί είναι οι Μυστικοί Επτά, μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο."
   Υπάρχουν στιγμές μέσα στη χρονιά,που είτε αισθάνομαι κάποια κόπωση από τη συνεχή ανάγνωση βιβλίων,είτε η συγκέντρωσή μου πάει περίπατο,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αφομιώσω όσα αναφέρει ένα βιβλίο που τυγχάνει να διαβάζω τη δεδομένη στιγμή. Συνειδητά,τότε,επιλέγω να ξεφύγω κάπως από τα βιβλία ενηλίκων καί να στρέψω την προσοχή μου σε βιβλία που προορίζονται για παιδιά. Ναι,καλά ακούσατε. Με έχουν βοηθήσει πολλές φορές να κρατήσω ακμαίο το ενδιαφέρον μου για τα βιβλία,ή,για να με αποφορτίσουν από την επαφή μου με κάποιο βιβλίο που μπορεί να έχει προκαλέσει μία συναισθηματική θύελλα στην ψυχή μου,χωρίς αυτό βέβαια να είναι κάτι αρνητικό. Αλλά να που τα παιδικά βιβλία με βοηθούν να κρατώ μία ψυχική ισορροπία καί ηρεμία. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει,λοιπόν,πιο κατάλληλη συγκυρία για να διαβάσω το βιβλίο ''Μυστικοί 7: Τα κλεμμένα μαργαριτάρια (2)" της αείμνηστης συγγραφέως Ένιντ Μπλάιτον,που επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση της κυρίας Νάνσυ Καπελάρη.
  "Οι Μυστικοί Επτά παίζουν τους Ινδιάνους στο μικρό δάσος. Ξαφνικά, ο Κόλιν αντιλαμβάνεται έναν άγνωστο άντρα πάνω στον φράχτη της γειτονικής έπαυλης. Ο ρόλος του αποκαλύπτεται το ίδιο απόγευμα, όταν από το ραδιόφωνο γίνεται γνωστό ότι έχουν κλαπεί τα μαργαριτάρια της λαίδης Λούσι Τόμας. Τι σχέση μπορεί να έχουν με την υπόθεση οι κλόουν και οι ακροβάτες του τσίρκου που δίνει παραστάσεις στην περιοχή; Έφτασε η ώρα να δείξει τι δαιμόνιο λαγωνικό είναι ο Σκάμπερ!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
  Με δεδομένο πως τα παιδιά καθημερινά μεγαλώνουν όλο καί πιο γρήγορα,με όμοιο τρόπο αλλάζουν καί οι απαιτήσεις τους σε ό,τι αφορά τα βιβλία που επιλέγουν να διαβάσουν. Αναζητούν την περιπέτεια καί το μυστήριο που θα τα κρατήσει σε μία διαρκή εγρήγορση,θα τα κάνει να ταυτιστούν με τα πρόσωπα της ιστορίας καί να επιθυμήσουν να ζήσουν μία παρόμοια εμπειρία,να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα,αλλά καί να οξύνουν τη σκέψη τους. Δεν θέλουν να διαβάσουν τα ίδια καί τα ίδια. Κι αυτό το κατανοώ καί το ασπάζομαι απόλυτα! Καί το παρόν έργο πετυχαίνει στον μέγιστο βαθμό όλα τα παραπάνω. Έχει έναν διαχρονικό,ψυχαγωγικό καί συνάμα διδακτικό χαρακτήρα η ιστορία του βιβλίου που διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα από όλα τα παιδιά,όσα χρόνια κι αν περάσουν.
   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άρτια,μεστή ιστορία
- Οικείος καί κατανοητός λόγος συγγραφέως
- Απλά,καθημερινά παραδείγματα
- Γεμάτο λεξιλόγιο
- Περιεκτικές προτάσεις καί αληθοφανείς διάλογοι μεταξύ των προσώπων
- Ανάδειξη της αξίας της φιλίας
   Εν ολίγοις,μιλάμε για ένα καλογραμμένο καί ποιοτικό παραμύθι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 7 ετών καί άνω. Ένα παραμύθι που γέμισε με όμορφες εικόνες καί σκέψεις το μυαλό μου καί είμαι βέβαιη πως θα ικανοποιήσει πολύ καί τους πιο απαιτητικούς μικρούς βιβλιόφιλους κι όχι μόνο! Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Στη σειρά ''Μυστικοί 7'' κυκλοφορεί,επίσης,καί το βιβλίο ''Μυστικοί 7: Μυστήριο στο έρημο σπίτι (1)"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ (ENID BLYTON)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Secret Seven Adventure

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΕΛΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 7-8 & 9-11 ΕΤΩΝ





    
Μυστικοί 7: Τα κλεμμένα μαργαριτάρια (2) Μυστικοί 7: Τα κλεμμένα μαργαριτάρια (2) Reviewed by Dominica on Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.