Angel Eyes Βιβλίο V Πέρα απ’ τ’ Άστρα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  «Στους αντίποδες τις βρίσκει, Φόβου, Θανάτου και Κενού. Λέξεις τρεις Ιερές λαλεί κι ανοίγει τα μυστήρια η Κόρη με το Μάτι».

  Το 5ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Angel Eyes είναι εδώ για να ξεκλειδώσει όλα τα μυστήρια του Ονειρόκοσμου! 

   Εγώ,όμως,τολμώ να πω με πάσα ειλικρίνεια πως δεν είμαι καθόλου έτοιμη να τα αποχωριστώ. Ξέρετε πως μία εκ των μεγάλων μου αδυναμιών,-καί δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω-,είναι η σειρά βιβλίων Angel Eyes της συγγραφέως/εικονογράφου Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου. Έχοντας διαβάσει όλα τα προηγούμενα βιβλία της σειράς ανυπομονούσα,από την μία μεριά,το πως θα ολοκληρωνόταν η ιστορία των αγαπημένων μας ηρώων καί ηρωϊδων,καί από την άλλη,δεν ήθελα να τελειώσει. Το ξέρω πως ακούγεται οξύμωρο,αλλά δεν παύει να είναι η δική μου σκέψη... Θέλοντας,λοιπόν,να παρατείνω την όποια απόλαυση θα λάμβανα από την επαφή μου με το πέμπτο (δυστυχώς τελευταίο) βιβλίο της σειράς,αποφάσισα να το ''σπάσω'' καί να το διαβάσω σε δύο μέρη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,όχι μόνο να κερδίσω μία παράταση χρόνου,αλλά να αυξηθεί το ενδιαφέρον μου καί η λατρεία μου για τα εν λόγω βιβλία.
   "Γιατί γεννήθηκε η Αμόρια και αξιώθηκε το όνομα της Αθανασίας; Σε ποιο μονοπάτι την οδηγούν τώρα οι Φύλακες; Πού βρίσκεται ο τελικός προορισμός για την Αργυρή Ιέρεια; Η καρδιά της σε ποιον ανήκει πραγματικά; Η μύησή της στη μαγεία ολοκληρώνεται. Η ανέλιξή της στην εσωτερική κλίμακα κορυφώνεται. Τι θα αντιμετωπίσει, όταν βρεθεί πέρα απ’ τ’ Άστρα;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Κι εκεί που λες πως δεν γίνεται καλύτερο,η συγγραφέας έρχεται καί το εκτοξεύει πέρα απ'τ'Άστρα,όπως λέει καί πραγματοποιεί την υπόσχεσή του ο τίτλος του βιβλίου. Ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας που μιλάει στις ψυχές του αναγνωστών/στριων. Ένα βιβλίο γεμάτο από έρωτα,φαντασία,πλάσματα εξωπραγματικά κι άκρως ερωτεύσιμα μέσα από αυτήν την αδιόρατη σαγήνη τους,μάχες σε υπερφυσικά παράλληλα σύμπαντα απ΄το δικό μας,έντονη δράση,ανατροπές,μυστήριο,περιγραφικές σκηνές,καθώς καί εξαιρετικά δουλεμένες από τη συγγραφέα/εικονογράφο καί αποτυπωμένες στο χαρτί εικόνες που το κοσμούν τόσο εσωτερικά όσο καί εξωτερικά. Ένα βιβλίο που δεν μας επιτρέπει να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του...
    Καί πάλι δεν είναι μόνο αυτό. Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς παρατηρούμε μία φυσική καί πολύ ευχάριστη ως προς την διαπίστωσή της εξέλιξη καί ωρίμανση,όχι μόνο των ηρώων καί των ηρωϊδων,μα καί της ίδιας της πένας της συγγραφέως. Ο λόγος της όλο καί μεστώνει σαν παλαιωμένο βαθύ κόκκινο κρασί με χιλιάδες αρώματα καί γεύσεις που ευωδιάζει,παράλληλα με τις αισθήσεις μας,καί την ψυχή μας. Καί για μένα αυτό είναι από τα θετικά στοιχεία για την συγγραφική πορεία της δημιουργού. Ενισχύει δε την πένα της με ακόμα πιο γεμάτο λεξιλόγιο,περιεκτικά κι ορθώς δομημένα κεφάλαια,ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνει όλο καί περισσότερο στο εσωτερικό κόσμο των πνευματικών της παιδιών (πρόσωπα ιστορίας) με αποτέλεσμα να τους/τις βοηθά να κατανοήσουν τον προορισμό τους,να αποδεχθούν καί να αγαπήσουν τον εαυτό τους,όπως τους/τις αγαπάμε κι εμείς με τη σειρά μας.
    Όλα πια έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από το οριστικό τέλος καί ζητούν επιτακτικά λύσεις,τουλάχιστον όσον αφορά τα βιβλία,διότι θεωρώ πως η ιστορία των αγαπημένων μας ηρώων καί ηρωϊδων θα συνεχίζεται στο δικό τους ονειρόκοσμο εις το διηνεκές... Οι απαντήσεις,λοιπόν,θα δοθούν καί αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως,όχι μόνο θα είναι ικανοποιητικές,αλλά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα καί θα ορίσουν το κάλλιστο φινάλε για την πενταλογία. Μαζί με τα πρόσωπα της ιστορίας θα περάσουμε δια πυρός καί σιδήρου,θα οδηγηθούμε στα άκρα καί μέσα από τον όποιο πόνο θα οδηγηθούμε στην λύτρωση. Όχι,δεν θα σας πω κάτι παραπάνω. Φοβάμαι μην άθελά μου πω κάτι που θα προδώσει κάτι,ή,θα στερούσε ένα κομμάτι από την ομορφιά των βιβλίων. Κι επειδή εγώ αρνούμαι σθεναρά να πω την λέξη ''αντίο'',θα πω ''εις το επανιδείν'' κλείνοντας με νόημα το μάτι καί με την προτροπή προς εσάς να αναζητήσετε καί να διαβάσετε όλα τα βιβλία της σειράς,καθώς καί τα άλλα της συγγραφέως!
Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μου στην συγγραφέα,καθώς καί τις κριτικές μου για τα 4 προηγούμενα βιβλία της σειράς: https://www.dominicamat.gr/2020/04/angel-eyes.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙΛΑ ΚΙΣΣΑ-ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΛΙΛΑ ΚΙΣΣΑ-ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΥ

Είδος: Εικονογραφημένο Μυθιστόρημα Φαντασίας

Έκδοση: Angel Eyes fantasy art (Φεβρουάριος 2022)



   
   
  
   

Angel Eyes Βιβλίο V Πέρα απ’ τ’ Άστρα Angel Eyes Βιβλίο V Πέρα απ’ τ’ Άστρα Reviewed by Dominica on Απριλίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.