Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Τα μικρά παιδιά είναι οι ενήλικες του μέλλοντος κι αν επιθυμούμε να μιλάμε για συνειδητοποιημένους κι ενεργούς πολίτες,οφείλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι/ες να τους παρέχουμε όλα εκείνα τα εφόδια καί τις γνώσεις που θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία τους. Με δεδομένη την ολοένα κι αυξανόμενη οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας κι αν θέλουμε τα παιδιά μας καί τα παιδιά αυτών κι ούτω καθεξής να μπορούν να ζήσουν σε έναν υγιή καί φιλικά προσκείμενο πλανήτη τόσο για τα ίδια,όσο καί για την υπόλοιπη χλωρίδα καί πανίδα,πρέπει από μικρή ηλικία να τους μεταδώσουμε την αγάπη μας για την οικολογία καί την προστασία του πλανήτη. Μην ξεχνάτε πως τόσο εμείς οι ενήλικες είμαστε πρότυπα για τα μικρά παιδιά καί οι όποιες πράξεις μας παράδειγμα προς μίμηση για εκείνα,όσο καί πως το μυαλουδάκι τους λειτουργεί σαν σφουγγάρι που μπορεί να αποθηκεύσει χρήσιμες γνώσεις καί πληροφορίες. Κι όπως πάντα,μία από τις καλύτερες λύσεις για να μιλήσουμε για όλα αυτά στα παιδιά είναι τα παραμύθια.
   Βαθειά ευαισθητοποιημένη γύρω από θέματα οικολογίας η βραβευμένη συγγραφέας καί περιβαλλοντολόγος Ελένη Ανδρεάδη μας προσφέρει μία ψυχαγωγική καί διδακτική ιστορία μέσα από το νέο της βιβλίο,με τίτλο ''Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β",που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών καί άνω καί κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο που με όμορφο,κατανοητό λόγο,καθώς καί καθημερινά παραδείγματα μαθαίνει στα παιδιά τι πρέπει όλοι κι όλες να κάνουμε για να διαφυλάξουμε το σπίτι μας,τον πλανήτη. Σε αντίθετη περίπτωση,όλοι κι όλες θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα,αφού δεν υπάρχει άλλος πλανήτης σαν τη Γη για να ζήσουμε. Ευφυώς,λοιπόν,η συγγραφέας προβαίνει σε ένα λογοπαίγνιο της φράσης ''δεν υπάρχει πλάνο β'' καί δίνει τον τίτλο ''Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β''. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αντιλαμβάνονται ευκολότερα το νόημα της ιστορίας.
   "Όταν η αδερφή του σβήνει το γράµµα Β από την αλφαβήτα στον µαυροπίνακα, ένα αγόρι προσπαθεί να λύσει το µυστήριο και να καταλάβει το γιατί. ?εν είναι εύκολο όµως να την ακολουθήσει. Διότι αυτή έχει αποφασίσει να σώσει τον πλανήτη, και θα ταξιδέψει µακριά για να το επιτύχει…" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άριστη,πολύχρωμη εικονογράφηση 
- Μικρές προτάσεις ενισχυμένες από οικείο λεξιλόγιο
- Η αληφοθάνεια που διακρίνει τα πρόσωπα του παραμυθιού
- Μεγάλη κι ευκολοδιάβαστη γραμματοσειρά
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς με τη σειρά σας. 
Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΗΛΙΚΙΑ: 4 ΕΤΩΝ ΚΑΊ ΑΝΩ




Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β Reviewed by Dominica on Απριλίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.