ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Διαχρονικά γοητευτική,οξυδερκής καί καθηλωτική η πένα της αείμνηστης συγγραφέως Άγκαθα Κρίστι ομορφαίνει όλες τις αναγνωστικές μας στιγμές που επιλέγουμε να διαβάσουμε κάποιο δικό της έργο. Νέα βιβλιοπρόταση για τις ημέρες του καλοκαιριού κι όχι μόνο... το βιβλίο της συγγραφέως,με τίτλο ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για μία συλλογή αποτελούμενη από 12 αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες με φόντο τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού. 

Περιγραφή:
Καλοκαίρι – καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, αυξάνεται και η ροπή προς το κακό. Από την Κορνουάλη ως τη Γαλλική Ριβιέρα, με φόντο το αρχαίο ιερό των Δελφών ή τα σπίτια της βρετανικής επαρχίας, οι πιο διάσημοι ήρωες της Άγκαθα Κρίστι λύνουν τα σατανικότερα εγκλήματα κάτω από τις καυτές αχτίδες του ήλιου. Αράξτε σε μια ξαπλώστρα και απολαύστε μοναδικές ιστορίες με ανατρεπτική πλοκή και αγωνιώδη κλιμάκωση διά χειρός της πλέον αγαπημένης συγγραφέως όλων των εποχών.

  Για κάποιον λόγο,σχεδόν,όλοι κι όλες έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι μόνο με ανέμελες καί χαρούμενες στιγμές,ενώ τον χειμώνα με τον φόβο,τον κίνδυνο καί το σκοτάδι. Όμως,η ζωή καί τα εγκλήματα δεν αρέσκονται σε τέτοιες διακρίσεις. Όλον τον χρόνο διαπράττονται ειδεχθή εγκλήματα. Υπάρχουν,επίσης,κι εκείνοι/ες που υποστηρίζουν πως την περίοδο του καλοκαιριού οι άμυνες καί οι ηθικοί φραγμοί των ανθρώπων χαλαρώνουν τόσο,ώστε να είναι πιο επιρρεπείς στο να δείξουν μία εγκληματική ροπή καί να υποπέσουν σε μεγάλα σφάλματα. Κάπως έτσι καί η αγαπημένη μας συγγραφέας μας δείχνει πως η ανθρώπινη φύση πράττει με τον ρυθμό που εκείνη ορίζει καί πάντα θα εφευρίσκει τους πιο ευφάνταστους τρόπους να μας εκπλήσσει καί να προβαίνει στο τέλειο ( ; ) έγκλημα.

Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Αρτιότητα καί διαφορετικός χαρακτήρας ιστοριών με κοινό παρονομαστή το αστυνομικό στοιχείο
- Ευφυές παιχνίδισμα με το μυαλό των αναγνωστών/στριων
- Γεμάτο λεξιλόγιο καί γλαφυρές περιγραφές εικόνων
- Αρκετή δόση μυστηρίου κι αγωνίας
- Ποικιλία ιστοριών που καλύπτει τις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού

Εμένα η παρούσα συλλογή μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις καί σας προτείνω να την αναζητήσετε κι εσείς μαζί καί με άλλους τίτλους βιβλίων της συγγραφέως,που επίσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ(AGATHA CHRISTIE)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΑΡΒΙΡΗ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΡΙΔΑ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΧΡΥΣΑ Θ. ΜΠΑΝΙΑ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Midsummer Mysteries

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ






ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.