Υδάτινες δυνάμεις και αερικά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Σας κουράζουν τα μεγάλα σε όγκο βιβλία;
Σας αρέσουν τα βιβλία που σας δίνουν την ευκαιρία να βρείτε παραπάνω εκ της μίας ιστορίας μέσα στις σελίδες τους;
Είστε λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού;
Επιθυμείτε να γνωρίσετε τις πένες νέων δημιουργών;
Εάν απαντήσατε ''ναι'' σε όλες τις άνωθεν ερωτήσεις,δεν θα κερδίσετε κάποιο δώρο,αλλά σας έχω μία αλλιώτικη κι ενδιαφέρουσα πρόταση. Ο λόγος,λοιπόν,για το βιβλίο ''Υδάτινες δυνάμεις και αερικά" του ανερχόμενου συγγραφέα Κωνσταντίνου Πολυπαθέλλη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
  "…Τότε, δύο μεγάλα κλαδιά εκατέρωθεν φάνηκαν να αποτραβιούνται αργά-αργά σαν κουρτίνες θεάτρου, αποκαλύπτοντας τον ωκεανό. Ο ασημίζων ίππος δεν σταμάτησε όταν έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά αντιθέτως διατήρησε την πορεία του. Κράτησε για λίγο την αλογίσια του μορφή, πριν μετατραπεί σιγά-σιγά σε φωτιζόμενο σύννεφο που παρασερνόταν προς το φεγγάρι…
Samhain, δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, Πρωτομαγιά, Μεσοκαλόκαιρο, οι λεγόμενες δρίμες μέρες. Ομίχλη, ύπνος, υδάτινο στοιχείο. Υπάρχουν ημέρες και μέρη που τα όρια ανάμεσα στον υλικό/πραγματικό και τον πνευματικό/φανταστικό καθίσταται επικίνδυνα λεπτά. Είναι τότε που υπάρχει η μέγιστη πιθανότητα να συμβεί κάτι υπερφυσικό ή να συμβεί κάποιο αλλόκοσμο συναπάντημα, με τη μαγεία να θεωρείται στο ζενίθ της και τίποτα να μην είναι αυτό που δείχνει.  Περιδιαβείτε στις εφτά σύντομες ιστορίες, όπου το διαχωριστικό πέπλο έχει διαρραγεί, με αποτέλεσμα οι αισθήσεις να είναι απατηλές και η φυσική πραγματικότητα να αδυνατεί να προσφέρει την παραμικρή εγγύηση για το τι είναι δυνατόν και τι όχι." (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Όσο μεγαλώνω,εκτιμώ όλο καί παραπάνω τον πολιτισμό καί την λαογραφία τόσο της χώρας μας,όσο κι άλλων χωρών του εξωτερικού. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα,όταν παρατηρώ όλα αυτά να γίνονται πηγή έμπνευσης νέων,ή,ήδη καταξιωμένων συγγραφέων καί να μετουσιώνονται σε λέξεις καί ιστορίες ποικίλων μυθιστορημάτων. Έτσι καί ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πολυπαθέλλης μας προσφέρει μία συλλογή ιστοριών που επάξια εκπροσωπούν το είδος της φαντασίας καί στηρίζονται σε ένα πάντρεμα ινδοευρωπαϊκής λαογραφίας,φύσης καί νυχτερινών τοπίων που ενισχύουν τη δυναμική τους.
    Η συλλογή,αν εξαιρέσουμε κάποια ορθογραφικά καί συντακτικά λάθη,σε γενικά πλαίσια είναι μία αρκετά καλή προσπάθεια του συγγραφέα. Για μένα τα πιο θετικά στοιχεία του βιβλίου,καί με αυτά θα ολοκληρώσω την αναφορά μου,είναι τα εξής:
- Μπόλικη δόση φαντασίας
- Μυστήριο,σασπένς καί συνεχόμενη δράση
- Περιεκτική δομή ιστοριών
- Γλαφυρές εικόνες καί οικείο λεξιλόγιο
- Ποικιλία ιστοριών
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΠΑΘΕΛΛΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΜΥΘΩΔΙΑ


Υδάτινες δυνάμεις και αερικά Υδάτινες δυνάμεις και αερικά Reviewed by Dominica on Ιουνίου 09, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.