Δελτίο Τύπου-"5 Ιστορίες ντροπής"-Πηνελόπη Χριστοπούλου-Εκδόσεις Ελκυστής


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "5 Ιστορίες ντροπής" της συγγραφέως μας Πηνελόπης Χριστοπούλου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Πέντε ιστορίες για ήρωες ιδιόμορφους, που ζουν στο περιθώριο του κόσμου τους. Σκεπασμένα όνειρα, κουκουλωμένα πάθη, προκαταλήψεις αλλά και η αδυσώπητη ανάγκη τους να πιστέψουν σε κάτι. Κανείς δε μίλησε όταν έπρεπε να μιλήσει ή δεν έπραξε όταν έπρεπε να πράξει.

Ο κυνικός αετονύχης διαφημιστής Ανρί Σαρλότ, η έφηβη που υποτάσσεται στο τάμα της οικογένειας να γίνει μοναχή, η τρανσέξουαλ με την παιδική ανεμελιά που πίστεψε στο όνειρο, το ηλικιωμένο ζευγάρι Ρουμάνων αποκομμένο από το χωριό και τέλος η ψυχολογική περιπέτεια ενός αφηγητή.

Μόνο όταν οι ήρωες σταματούν και κοιτάζουν πίσω, συνειδητοποιούν το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Ο χρόνος, η κοινωνία, η εκκλησία, ο έρωτας, η ηθική παίζουν τον δικό τους αξιοπρεπή και ύπουλο ρόλο στη ζωή και τα παθήματά τους. Το ξημέρωμα θα τους βρει όλους αλλαγμένους και ο καθένας θα έχει πάρει τον δικό του δρόμο προς το φως.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Πηνελόπη Χριστοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Από το 2014 διατηρεί Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και συντονίζει ομάδες Θεραπευτικής Γραφής (Δημιουργική γραφή για προσωπική ανάπτυξη).

Το 2013 διακρίνεται το πρώτο της θεατρικό έργο και παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού αναλογίου στο Beton 7, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, ενώ την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε και στον πολυχώρο Λουκούμι σε σκηνοθεσία Νικόλα Μίχα.

Το 2014 βραβεύεται το θεατρικό της έργο Το σύνδρομο του Πουά Παπαγάλου από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Το 2017 το διήγημά της Νόστος ή Αουγκούστα βραβεύεται στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.

Το 2018 βραβεύεται το νεανικό διήγημά της Ο κύκλος των χαμένων πολιτών με το Α΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Το 2021 διακρίνεται με έπαινο το διήγημά της Το Νομοσχέδιο στον Ζ΄ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πετρίδειου Ιδρύματος.

 

Θεατρικά της έργα που παραστάθηκαν:

ΕΧΙΤ Παρακαλώ περιμένετε: Θέατρο Black Box και στο Θέατρο Άνετον σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου.

Σαν παλιό σινεμά: Στο Βασιλικό Θέατρο σε παρουσίαση των Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Άννας Καλαϊτζοπούλου (αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης & του Αρσάκειου Κολλεγίου).

Shame: Παρουσιάστηκε με επιχορήγηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Θεατρικές φωνές της πόλης’ στο Θέατρο Άνετον σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα στις 21 & 22 Απριλίου 2017.

 

Εκδόσεις

Ραφείο Ιδεών Δημιουργικής Γραφής, Εκδόσεις Ρώμη, 2020.

5 Ιστορίες ντροπής, Εκδόσεις Ελκυστής, 2022.

 

Υπό έκδοση

Ο κύκλος των χαμένων πολιτών, Εκδόσεις Πατάκη, 2022.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 106

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-051-6

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "5 Ιστορίες ντροπής" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/5-istories-ntropis/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!



Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"5 Ιστορίες ντροπής"-Πηνελόπη Χριστοπούλου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"5 Ιστορίες ντροπής"-Πηνελόπη Χριστοπούλου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουλίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.