Συνοικία Αγία Φωτεινή


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Συνοικία Αγία Φωτεινή

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Θ. Γρηγοριάδης

   Οι εποχές αλλάζουν...  Εμείς οι άνθρωποι αναγκαστικά αλλάζουμε καί με την σειρά μας μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Είναι,λοιπόν,φύσει αδύνατον να μην αλλάζουν καί οι πόλεις καί κατ'επέκταση οι γειτονιές. Τρανό παράδειγμα η ονομασία πολλών περιοχών που άλλαξε άρδην,ή,που στην θέση τους πια υπάρχουν άλλα κτίρια,ή,συνοικίες. Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε,όλοι κι όλες αναπολούμε τα προηγούμενα ευτυχισμένα χρόνια που ζήσαμε ως παιδιά. Τότε που όλα,-δεν φάνταζαν-,αλλά ήταν πιο αγνά καί ξένοιαστα. Ναι,υπήρχαν καί τα άσχημα,μα σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με σήμερα. Έτσι,λοιπόν,ο συγγραφέας/ποιητής Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης γίνεται πάλι παιδί,που γυρίζει πίσω στο χθες καί μιλάει για την προσφυγική συνοικία της Αγίας Φωτεινής καί τα βιώματά του. Τί κι αν εκείνη,πλέον,δεν υπάρχει καί την θέση της έχει πάρει η πανεπιστημιούπολη; Ο συγγραφέας θα την ζωντανέψει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου καί θα μας μιλήσει για όλα όσα λάμβαναν χώρα εκεί. Άραγε,πώς τα αντιλαμβανόταν όλα ως μικρό παιδί; Κι όλα αυτά ειπωμένα με την γλαφυρή,αισθαντική καί μεστή πένα του συγγραφέα,που αναδεικνύει θύμησες καί συναισθήματα.

Περιγραφή:

Αναφέρεται στις περιπλανήσεις και διαδρομές των προγόνων του και μιλάει για τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, μεγαλώνοντας στη γειτονιά αυτήν. Η αφήγηση του παρελθόντος βιώνεται σαν εμπειρία στο παρόν με κάθε λεπτομέρεια. Τα γεγονότα αναβιώνουν στο μυαλό σαν μια κινηματογραφική ταινία που εκτυλίσσεται από την αρχή μέχρι το τέλος στην ιστορική συνοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.Συνοικία Αγία Φωτεινή Συνοικία Αγία Φωτεινή Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.